Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Horsebo Smarties hædret

H.K.H. Prinsesse Benediktes vandrepræmie går til den nu pensionerede 19-årige Horsebo Smarties, der senest har være succesfuld paradressurhest for den flerdobbelte danmarks- og verdensmester Stinna Tange Kaastrup

 

Horsebo Smarties - en ganske særlig hest

H.K.H. Prinsesse Benediktes vandrepræmie blev under lørdag aftenes store Gallashow i Boxen i Herning overrakt til opdrætteren af en helt særlig hest, Horsebo Smarties, der har haft en fantastisk karriere, og nu er gået på pension 18 år gammel.

 

Det var Amanda Overgaard, som gik på banen og modtog den smukke sølvstatuette.

 

 

Blændende karriere

Prisen blev givet til Horsebo Smarties (e. Gribaldi/Ramiro's Bube), for en særlig flot og ganske særlig karriere. Horsebo Smarties er opdrættet af Helle Kristiansen, .

 

"Smarte" er uddannet af Michael Søgaard, som sejrede i DSA-finalen i 2007, og de to fortsatte sammen til Grand Prix, hvor Nathalie zu Sayn-Wittgenstein red Horsebo Smarties i international Grand Prix, hvorefter Helle Kristiansens datter, Amanda Overgaard, overtog hesten og red sig ind på ungdomslandsholdet, hvor det blev til en EM-holdmedalje.

 

Paradressurhest

Smarties' karriere tog herefter en markant drejning. Da han blev partner for pararytter Stinna Tange Kaastrup, der er født uden ben, blev det begyndelsen på et eventyr af helt andre dimensioner.

 

Sammen har Smarties og Stinna vist et uhørt højt niveau på den internationale paradressurscene, og 2018 blev året, hvor den 24-årige fynbo og Horsebo Smarties for alvor markerede sig som en del af den absolutte verdenselite. Ved VM i Tryon i september formåede de at vinde to individuelle guldmedaljer, og forinden er det blevet til flere Para-OL- og EM-medaljer.

 

Prinsessens pris

I 2005 blev H.K.H. Prinsesse Benediktes vandrepræmie uddelt for første gang. Den smukke sølvstatuette har siden været overrakt til en perlerække af betydelige heste i avlen og sporten. I år var absolut ikke en undtagelse.

 

Billede

 

H.K.H. Prinsesse Benediktes vandrepræmie går til den nu pensionerede 19-årige Horsebo Smarties, der senest har være succesfuld paradressurhest for den flerdobbelte danmarks- og verdensmester Stinna Tange Kaastrup. Herses Smarties med Stinna ved OL i Rio 2016 (Arkivfoto)


Tilføjet d. 10-03-2019 kl. 10:14 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
14-01-20 5-stjernet dressur i Boxen
13-03-19 Publikum-rekord i Herning
12-03-19 De vandt – and never gave up%!
10-03-19 De største stjerner og de unikke øjeblikke
09-03-19 Tysk sejr i CSI2* Medium Tour
09-03-19 Årets Hingst 2019 i DV er Skovens Rafael
09-03-19 Nanna og Quarter Boy sejrer i Intermediare
09-03-19 Hingstepræsentation for de morgenfriske
09-03-19 40 år med DV ad ’memory lane’
08-03-19 Forrygende Grand Prix med stjernedrys


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider