Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Sådan Danmark – fantastisk gået!

Alle fire danske ekvipager red fortrinligt og lod sig ikke kue i Nations Cup turneringens indledende Grand Prix. Både Dufour og Daniel red til over 78%, og Danmark ligger på en foreløbig andenplads efter de utroligt velridende tyskere, hvor Isabell Werth som ventet tog sejren på Bella Rose

 

Sikke en dressurdag!

Hold da helt ferie, hvilken vidunderlig dressurdag på den store bane i Aachen, hvor dagens indledende Grand Prix i Nations Cup finalen blev afviklet. Timevis af absolut verdensklasse dressur. Hvilket højt niveau og hvilken spænding og underholdningsværdi. Så bliver det bare ikke meget bedre.

 

Fortrinlig dansk indsats

Samtlige danske ekvipager red i dag fortrinligt og levede op til deres bedste og for de to ekvipager, som forventningerne i forvejen var skruet helt op til, de leverede bare varen. Både Cathrine Dufour og Daniel Bachmann Andersen opnåede i dag over 78%. Det betyder at det danske hold efter første del af holdkonkurrencen i CDIO'en i Aachen, har sat sig på den foreløbig andenplads.

 

 

Dufour og Daniel over de 78 %

Dufour og unge Bohemian blev bedste danske ekvipage og red sig ind på en samlet femteplads i Grand Prixen, men det skal også siges, at niveauet i klassen var sky-højt. Det er sjælden man ser en femteplads med en score på over 78 %. Det var hvad de indkasserede, faktisk hele 78.413 %. Fantastisk gået af den unge hest, og betryggende at vide for Dufour, at hun nu med sikkerhed står med en værdig afløser for aldrende Atterupgaards Cassidy, som hun tilsvarende red Grand Prix på i går, hvor de blev belønnet med 78,04 % (se her). Hvad skal det ikke blive til.

 

Bohemian har så meget at byde på og har formentlig endnu mere at byde på, da han slet ikke har udlevet sit potentiale - hesten er jo kun 9 år gammel og har så meget kvalitet og stabilitet og styrke allerede. Vildt imponerende.

 

Daniel Bachmann Andersen og Blue Horse Olymbrio, kunne man nærmest give de samme ord med på vejen. Hingsten virkede kraftfuld og energisk, og samtidig fuldførte ekvipagen programmet med en sikkerhed og lethed, der var betagende at betragte. De blev belønnet med 78.348 % og en samlet sjetteplads, lige efter Dufour.

 

Absolut godkendte præstationer fra Agnete og Anders Dahl

Man kan ikke undlade at trække lidt på smilebåndet, hver gang man ser Jo Jo AZ på banen. Han skulle havde været pentioneret - og havde været Schoolmaster for Agnetes mand, men nu tager han såmænd bare en tur mere, og har på ingen måde tabt terræn. Imponerende at se, at han faktisk også ser ud til at nyde sit come-back til de store baner og det gør han med maner og uden slinger i valsen, selvom der indsneg sig et par småfejl. Det samlede indtryk var dog særdeles positivt. Det blev til en samlet placering som nummer 17, og en absolut godkendt præstation, der blev bedømt til 71.413 %.

 

Anders Dahl på lovende hest

Anders Dahl der ridder den nye 10-årige Fidelio van het Bloemenhof virker særdeles lovende for fremtiden, også her blev det til et rigtig flot program, der af dommerne blev bedømt til 71.043 %, hvilket rakte til en sammet 21. plads.

 

Knusende stærke tyskere

Som spået blev tyskerne i dag umulige at komme udenom, både som hold og individuelt. Tyskland satte sig solidt på den foreløbige førsteplads i holdkonkurrencen og tog også topplaceringerne individuel. Sådan - tysk effektivitet.


Dagens individuelle vinder blev - fuldstændigt som ventet - Isabell Werth på den 15-årige Bella Rose. Hoppen er det ultimative smukke eksempel på at en skadet hest med de rette forudsætninger kan komme tilbage til sporten og fortsætte hvor hun slap, og i dag var hun ikke til at stoppe. Hun dansede bare derudad, og hvor kan den hest piaffere og både ind og ud. Det blev belønnet af dommerne med flere 10-taller. Dommerne måtte op med adskillige 10-taller for at honorere dette. Et enkelt bump undervejs, da der indsneg sig en fejl i etter-changementerne, kostede dyrebare point, men det bidrog blot til at øge spændingen på tilskuerrækkerne omkring den store bane, og erindre alle om, at vi ikke har at gøre med rene gangartsmaskiner, men levende væsener, hvor misforståelser kan opstå og det kan ske man træder forkert. Den rutinerede ekvipagen hentede det imidlertid ind igen i den sidste del af programmet, og ekvipagen endte med en score på 82.783%.

 

Dorothee Schneider er tydeligvis også tilbage i topform med Showtime FRH og sikrede sig den individuelle andenplads til 80.609 %. Det er deres højeste score siden OL I Rio I 2016, så denne ekvipage levede I dag så absolut også op til deres bedste.

 

Trakehnere på tredje- og fjerdepladsen

Britiske Charlotte Dujardin gjorde også rigtig flot figur på trakehner-vallakken Erlentanz, der også udstråler stor kvalitet, fremstår let og elegant, men samtidig med megen kraft og kapacitet i sit bevægelsesmønster, og det er dejligt at se denne sympatiske rytter tilbage på den store bane med endnu en Grand Prix hest, selvom Dujardin reelt rider ham på vegne af sin ejer som har været udsat for en trafikulykke. Lad os håbe, hun får lov til det, lidt endnu. Ekvipagen høstede flere 9-taller i løbet af programmet og opnåede en score på 79.152 % lige foran Jessica Von Bredow-Werndl på endnu en trakehner, nemlig den fantastiske hoppe TSF Dalera BB. Ekvipagen opnåede 79,000%.

 

Danmark på en foreløbig andenplads
Danmark har efter de fire flotte danske præstationer lagt sig ind på en foreløbig andenplads i Nations Cup holdkonkurrencen med en samlet pointscore på 228.174 %, efterfulgt af USA på tredjepladsen med 225,392 %, Sverige med 223,783 %, Storbritannien med 223,630 %, Irland med 212,891 % og Spanien med 211,652 %.

 

Værtsnationen Tyskland har lagt sig overbevisende i førertrøjen med hele 242.392%

Holdkonkurrencen i Aachen er baseret på resultaterne af to afdelinger Grand Prix-klassen og Grand Prix Specialen, der rides på lørdag, og bliver formentlig lige så spændende som dagens Grand Prix klasse. Da holdene ligger forholdsvis tætte, kan der nå at se meget inden konkurrencen er afsluttet og alle dressurelskere kan hermed se frem til en spændende lørdag med Speciale.

 

Se det individuelle resultat af klassen her

Se den foreløbige holdstilling i Nations Cup konkurrencen her

 

Billede

 

Alle fire danske ekvipager red fortrinligt og lod sig ikke kue i Nations Cup turneringens indledende Grand Prix. Både Dufour og Daniel red til over 78%, og Danmark ligger på en foreløbig andenplads efter de utroligt velridende tyskere, hvor Isabell Werth som ventet tog sejren på Bella Rose - på billedet (Arkivfoto)


Tilføjet d. 18-07-2019 kl. 23:48 og sidst rettet den 18-07-2019 kl. 23:51 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
24-04-20 CHIO i Aachen aflyses også
24-07-19 Sverige vinder NC før det hele er forbi
23-07-19 Rekordernes tid: Werth 6. rytter i verden over 90 %
22-07-19 Whauu for en 4.-plads til Dufour i kürfinalen i Achen
20-07-19 Danmark tager sølv i Nations Cup efter urørlige tyskere
20-07-19 Rift diskvalificerer Anders Dahl
18-07-19 Tredjeplads til Dufour sejr til Sönke
18-07-19 Gratis livestream fra Achen i dag
17-07-19 CHIO i Aachen 2019 skudt i gang
16-07-19 Holland ude af Nations Cup i Aachen


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider