Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Sverige vinder NC før det hele er forbi

Når den sidste Nations Cup runde afvikles i de kommende dage i Hickstead, England, er det uden Sverige. Alligevel kan svenskerne forud for afviklingen af den sidste konkurrence udråbe sig selv som årets Nations Cup guld-vinder. Men er reglerne for turneringen gode nok?

 

Sidste runde i NC afholdes i Hickstead

Selv om der udestår en enkelt Nations Cup konkurrence der afvikles i de kommende dage på Britisk grund i Hickstead, England, så kan svenskerne formentlig allerede glæde sig over at de løber med mesterskabstitlen og guldet for sæsonen i den transatlantiske turnering, og det har de kunne siden afviklingen af sidste weekends turnering, der med lidt regnestykker, viser hvem der løber med titlen.

 

Sverige har allerede vundet Nations Cup i dressur 2019

Nations Cup turneringen hvert år omfatter otte enkeltstående konkurrence. Sverige har allerede vundet de tre, og er førende i den foreløbige pointstilling, og ingen af de tre førende nationer efter sidste weekends Nations Cup afvikling ved det store stævne CHIO i Aachen (se her), deltager i den sidste runde på Britisk grund, der omfatter Storbritannien, Irland, Holland og Portugal.

Derfor kræver det blot lidt hovedregning at få et rimeligt sikkert resultat for placering af guld, sølv og bronze for den transatlantiske liga for i år 2019.

 

 

Efter afviklingen af den næstsidste runde af turneringen i år, ligger Sverige på en førsteplads med 47 point, Tyskland ligger som nummer 2 med 44 point, og USA ligger på tredjepladsen med 35 point. Der kan kun ske ændringer i topplaceringerne, såfremt Storbritannien vinder på hjemmebane og får point nok til at blande sig i topplaceringerne, ved at skubbe Amerikanerne ned på fjerdepladsen. Men Storbritannien vil ikke kunne nå Tyskland på andenpladsen og slet ikke Sverige på førstepladsen.

 

Faktisk sikrede Sverige sig mesterskabstitlen for sæsonen allerede på hjemmebane ved Falsterbo Horseshow for et par uger siden, med deres seneste sejr, og Tysklands sejr på hjemmebane i Aachen bekræftede blot rækkefølgen af de førende nationer.

 

Flid betaler sig

Holland vandt Nations Cup turneringen i de to første år siden turneringens start i 2013, Tyskland vandt i 2015, USA i 2016 og Sverige har vundet lige siden - altså de sidste tre år i streg.

 

Af de 44 nations Cup runder der er afviklet siden starten i 2013, er Sverige den nation der har deltaget mest aktivt i flest runder, hvilket også er betydende for den enkelte nations muligheder for at vinde den samlede turnering.

 

I alt har Sverige deltaget i 33 runder. Til trods for distancen og omkostningerne forbundet med rejser til Europa, ligger USA på en flot delt andenplads med Holland, som hver især kan tælle 28 deltagelser, hvorefter kommer Danmark og Tyskland med hver 24.

 

Nations Cup til debat

Nations Cup turneringen er p.t. op til debat. Dels er regelsættet omkring turneringen ikke helt entydigt, og afhængigt af hvor aktivt en given nation deltager, dels er turneringen generelt underfinansieret, og mangler større sponsorer. Der er desuden ikke altid fuld kommitment om afviklingerne, hvilket kan hindre støtte fra arrangører. Fx talte turneringen i Finland tidligere på sommeren ikke med i det samlede resultat, da der kun deltog tre nationer ved stævnet og reglerne kræver at mindst fire nationer deltager.

 

Det at vi allerede nu ud fra et regnestykke kan konstatere at Sverige vinder året Nations Cup turnering, tager også noget af spændingen fra de sidste runder. Sverige overvejer derfor at sende en official til Hickstead for at modtage budskabet om guld til Sverige. Det rejser dog spørgsmålet om, hvorvidt turneringen er skruet helt rigtigt sammen, eller om den bør tilpasses, så den mere minder om den tilsvarende meget succesfulde søster-turnering der afvikles indenfor springsporten.

 

Fra flere sider kommer der flere har derfor forslag om, hvorledes turneringen kan forbedres, bl.a. en af vinderne fra i år Svenske Patrik Kittel, der som det første mener at regelsættet skal være entydigt og at der skal lægges mere spænding ind i turneringen: "Jeg kunne godt tænke mig en finale, mellem de 4-5 bedste hold, hvis der er noget at kæmpe for. Hvilket der det bedste hold i verden? I dag for man ikke noget for at vinde, og det bliver hermed heller ikke noget værd for rytterne. Lad os gøre det mere spændende og interessant".

 

Billede

 


Tilføjet d. 24-07-2019 kl. 11:00 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
24-07-19 Svenskerne klar til EM
20-07-19 Danmark tager sølv i Nations Cup efter urørlige tyskere
20-07-19 Rift diskvalificerer Anders Dahl
18-07-19 Sådan Danmark – fantastisk gået!
16-07-19 Holland ude af Nations Cup i Aachen
15-07-19 Suveræne Daniel og Zack - sejr på 85%
10-07-19 Danmark stiller med stærkt hold til NC i Falsterbo
26-06-19 Holland vinder NC i snævert opgør med Sverige
07-02-17 Michelle Hagman er gravid
22-12-16 Advarsel: Sverige ramt af EVH-1


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider