Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Christian Jansen klar med Ca-DI DD

Christian Jansen har været med til Dansk Varmblods hingstekåring siden de unge teenageår, først som tilskuer efterfølgende som rytter. Han har i år 4 heste med til Herning, heriblandt Ca-DI DD, der som den eneste ved egnethedstesten fik 9 i kapacitet

 

Ca-Di DD et stærkt kort

37-årige Christian Jansen sluttede på en samlet 6. plads og kvalificerede sig dermed direkte til årets Unghestechampionat med Ca-Di DD (e. Carmargue / Corratus) (opdr. Danish Derby) i forbindelse med sidste års egnethedstest. Samtidig gjorde han det på den eneste hest, som har fået 9 i kapacitet af alle heste der gik egnethedstestene.

 

Hingstekåringen i Herning er noget specielt. For Christian Jansen er noget af det fede ved at ride i Herning, at der altid er en masse mennesker der hepper på en.

"Til normale ridestævner er det ens nærmeste der hepper på en, men i Herning er der en masse små søde piger og deres venininder, som glæder sig til at komme. De hepper alle sammen på os - det synes jeg er sjovt. Dernæst så synes jeg det er sjovt at komme til Herning, fordi alle kommer. Man skal ofte kun gå 5 meter, før man møder den næste man kender. Det er et godt tidspunkt at komme til at snakke med venner og bekendte, man ikke har snakket med fornyelig"

 

Teenager til Hingstekåring

Det var i de unge teenageår, at Christian Jansen første gang var med til Hingstekåringen i Herning.

"Her fik jeg lov til at komme ind om torsdagen, da det dengang var gratis at komme ind om torsdagen. Så det i over 20 år, at jeg har været med som tilskuer. På et tidspunkt gik det over til, at jeg var så heldig og dygtig, at jeg selv kunne få lov til at ride med. Det er hyggeligt at være der uanset hvilken dag man er der, og det er fantastisk at det nu varer helt fra tirsdag, hvor vi jo ankommer med hestene"

 

Ca-Di DD er klar

Christian har i alt fire heste med sig til Herning, hvor de står i to forskellige stalde. Så han får rigeligt travlt med at passe og ride på hestene. Med en samlet placering som nr. 6 og eneste hest med et 9-tal i bagagen for kapacitet, er der allerede lagt pres på Ca-Di DD. Men som de andre heste, der deltager til Unghestechampionatet, er hun stadig relativt urutineret. Men Christian er ikke i tvivl om, at hun kan springe.

"Hun er en sensitiv hest. Jeg er spændt på hvordan hun tager det hele, men vi har været godt i gang med forberedelserne de sidste uger. Hun giver en følelse af at hun rigtig kan springe. I løbet af de sidste uger har hun været afsted til et par stævner, og hun er efterhånden blevet mere afslappet og fortrolig med opgaven. Forleden gik hun sin første LA, hvor vi havde en fejlfri debut. Dog gør jeg altid som jeg plejer, når jeg skal afsted til et stort stævne. Når man først har en god rytme, så skal man følge den."

 

Kilde Dansk Varmblods hingstekåring

 

Billede

 

Den 37-årige springrytter Christian Jansen har været med til Dansk Varmblods hingstekåring siden de unge teenageår, først som tilskuer efterfølgende som rytter, og har i år 4 heste med til Herning, heriblandt Ca-DI DD, der som den eneste heste toæ egnethedstesten fik 9 i kapacitet (Arkivfoto: JP-Photo.dk)


Tilføjet d. 26-02-2019 kl. 10:05 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
14-01-20 5-stjernet dressur i Boxen
13-03-19 Publikum-rekord i Herning
12-03-19 De vandt – and never gave up%!
10-03-19 De største stjerner og de unikke øjeblikke
10-03-19 Horsebo Smarties hædret
09-03-19 Tysk sejr i CSI2* Medium Tour
09-03-19 Årets Hingst 2019 i DV er Skovens Rafael
09-03-19 Nanna og Quarter Boy sejrer i Intermediare
09-03-19 Hingstepræsentation for de morgenfriske
09-03-19 40 år med DV ad ’memory lane’


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider