Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Dufour gir clinic i Herning

Cathrine Dufour med Atterupgaards Cassidy og Bohemian, er i år trækplastrene på plakaten, ved det specialarrangement, som hingstekåringen i Herning traditionenn tro byder på torsdag aften den 7. marts, før det store gallashow skydes igang fredag aften

 

Traditoinen tro afvikles specialarrangement torsdag aften

Siden 1999 har Dansk Varmblod skabt en tradition for at benytte torsdag aften under hingstekåringen til at invitere til et specialarrangement med fokus på uddannelse af heste og ryttere. En aften, hvor rytteren kan få værdifulde input til den daglige træning. Adskillige danske og internationale kapaciteter har gennem årene tryllebundet publikum, og i år bliver med garanti ingen undtagelse.

 

Dufour på plakaten som trækplaster

I år har Dansk Varmblod indgået aftale med OL-rytter Cathrine Dufour om at stå bag en lærerig clinic torsdag den 7. marts. Dufour tager sine to Grand Prix-heste, Atterupgaards Cassidy og Bohemian, med og vil også tage en yngre hest med. "Jeg vil ride enten Cassidy eller Bohemian under clinicen og den anden i de internationale konkurrenceklasser", fortæller Dufour.

 

 

Cathrine Dufour, som efterhånden er temmelig scenevandt og ofte giver clinics for større forsamlinger, bl.a. igennem hendes egen virksomhed Dufour Dressage, glæder sig, men er usædvanligt også lidt spændt og nervøs, når hun tænker på hvor mange kyndige mennesker hun skal præstere for

 

"Jeg glæder mig, det bliver fedt, men jeg er også lidt nervøs", fortæller OL-rytter Cathrine Dufour

" Jeg kender jo opgaven og har holdt flere clinics derhjemme, men de store rammer i Herning er jo imponerende.", beretter hun videre.

 

Dufour elever i rampelyset

Det er Cathrines plan at udvælge to af sine elever, der så skal med til Herning for at vise, hvordan Cathrine arbejder med sine elever og deres heste. Og så vil Cathrine selv i sadlen på en af sine yngre heste samt på en af Grand Prix-hestene. Det sidste falder hende let, men hun har ikke så stor erfaring i at undervise andre for åben mikrofon, så det er hun lidt spændt på udfaldet af.

 

Cathrine selv har altid søgt informationer om, hvordan andre, dygtige ryttere træner, og derfor er hun bevidst om, at hun nu selv er i den situation, at mange gerne vil lære noget af hende:

"Jeg vil gerne vise nogle øvelser, hvor publikum vil kunne se en forandring efter træningen. Jeg vil vise, hvordan vi kan bruge nogle øvelser til at forbedre andre. Jeg vil gerne gøre det ret simpelt og finde nogle nedslagspunkter, hvor vi viser hestenes svagheder og fortæller, hvordan vi arbejder med det og løser det. Er hesten kort i nakken? Kan den ikke finde ud af at gå til siden i sidebevægelser? Med meget mere". fortæller Dufour om hendes tanker for det kommende særarrangement torsdag aften i Herning.

 

Demonstrerer selv på egne heste

På sine egne heste vil Cathrine give gode råd til opvarmning og forberedelse til konkurrence.

 

"Jeg glæder mig helt vildt, det bliver det travleste Herning for mig nogensinde! Normalt har jeg haft rigtig god tid til at hygge mig, men i år bliver det med fuld arbejdshat på. Det bliver spændende, og der er allerede mange som spørger til min clinic, så jeg håber på en fyldt og virkelig glad hal, for så bliver det sjovere. Når jeg træner mine heste, så må det gerne være lidt sjovt og rart, og den stemning håber jeg på, vi får i Herning. Jeg vil gerne sparre med publikum, derfor er man velkommen til at stille spørgsmål. Så bliver det meget lavpraktisk, løsninger jeg kan vise på hesten, samtidig med at vi får en snak om, hvordan man kan gøre det", fortæller Cathrine

 

Fiskebensstruktur for indholdet af arrangementet

Ovenstående er ligesom det "fiskeben", som Cathrine fortæller, hun har tænkt at bygge sin clinic op omkring, men frem mod hingstekåringen vil der komme mere til.

 

"Jeg har ikke set så mange clinics, men husker især et par super gode med Charlotte Dujardin og Carl Hester samt en med Andreas Helgstrand og Anna Kasprzak. En god clinic for mig har været, når jeg går hjem derfra og tænker: Det vil jeg hjem og prøve, så er man sulten efter at prøve noget nyt.", siger den unge succesfulde dressurstjerne

 

"Det vigtigste er, at det er nede på jorden og lærerigt. Det bliver ikke nogen opvisning, det bliver helt basalt; hvordan er en god opvarmning, hvordan er en god schenkelvigning, hvordan kommer man dertil og hvordan kommer man i gang med at lave enkeltchangementer? Øvelser og løsningsforslag som er brugbare for alle"

 

Viser svære øvelser på egne heste

Og selvfølgelig, fortæller Cathrine, så kommer hun til at vise alle de svære øvelser på sin Grand Prix-hest, med gode råd til at udvikle netop de øvelser.

 

"Og så glæder jeg mig til at ride konkurrencerne i Herning. Jeg elsker at ride i Herning, hvor folk bare er så søde og gode til at bakke op. Nogle af de vildeste oplevelser i min karriere har jeg haft i Herning, så jeg glæder mig bare til at ride ind i arenaen", slutter Cathrine Dufour.

 

Kilde: Dansk Varmblods Hingstekåring

 

Billede

 

Cathrine Dufour med Atterupgaards Cassidy og Bohemian, er i år trækplastrene på plakaten, ved det specialarrangement, som hingstekåringen i Herning traditionenn tro byder på torsdag aften den 7. marts, før det store gallashow skydes igang fredag aften


Tilføjet d. 18-02-2019 kl. 09:50 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
20-10-20 Dufour og Bohemian sejrede i FEI World Cup kür
05-10-20 Stærkt felt åbner FEI World Cup™ på Vilhelmsborg
06-09-20 DM-sejr og frieri på samme dag
05-09-20 Dufour og Cassidy i front af DM 2020
04-04-20 Dufour i top-10 med Bohemian
07-03-20 Prominent tilskuer til 5* dessur
15-01-20 Tidsplan for Herning
18-12-19 Daniel - testrytter i Herning
09-12-19 Cassidy ikke klar til pension - verdens femte bedste igen!
01-12-19 Dufour og Cassidy dansede sig til ny rekord


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider