Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Tre heste døde i karantænestald

Det amerikanske landbrugsministerium har i går lørdag valgt at lukke i Miami Animal Import Center midlertidigt. Lukningen er en følge af 6 syge heste, hvoraf de tre er døde. Stalden benyttes som primær karantænestald ved import af heste til USA's hestemekka Wellington

 

Karantænestald lukket efter tre dødsfald

Det amerikanske landbrugsministerium har med øjeblikkelig virkning i går lørdag den 19. januar valgt at lukke Miami Animal Import Center (APHIS). Det sker efter at seks heste er blevet syge med symptomer som bl.a. diarre, feber og haltheder. Tre af de syge heste i karantæne er efterfølgende døde, til trods for at der er grebet ind med medicinsk behandling. De øvrige tre heste er nu i bedring.

 

APHIS har iværksat en nærmere undersøgelse der skal identificere årsagen til de døde og syge heste, og foreløbige spekulationer går på, at det er salmonella der er årsagen til sygdomsudbruddet i den amerikanske karantænestald.

 

Forventes først åbnet 1. april

De heste der for nuværende befinder sig i karantænestalden vil forblive der, mens undersøgelserne pågår. APHIS oplyser allerede nu at karantænestalden forventes lukket frem til og med 31. marts 2019. Forud herfor vil stalden gennemgå en grundig rengøring og desinfektion målrettet mod de sygdomskilder som de pågående undersøgelser vil afsløre er i spil.

 

 

Primær indførselspunkt til USA's hestemekka Wellington
Importanlægget har plads til i alt 95 heste, og udgør det primære indførselssted for heste der flyves ind til USA's store hestecentrum i Wellington i Florida. Karantænestalden benyttes således flittigt af både konkurrenceryttere og salgsstalde.

 

Travleste tid

Netop årets første kvartal, hvor den store internationale dressurfestival afvikles, udgør det travleste tidspunkt på sæsonen, hvorfor nedlukningen for mange vil komme på et ubelejligt tidspunkt. Det er imidlertid betryggende for alle at myndighederne reagerer prompte og tager de nødvendige foranstaltninger.

 

Læs den officielle meddelelser fra USDA (Animal and Plant Health Inspection Service) her

 

Kilde Kilde United States Department of Agriculture

 

Billede

 

Det amerikanske landbrugsministerium har i går lørdag valgt at lukke i Miami Animal Import Center midlertidigt. Lukningen er en følge af 6 syge heste, hvoraf de tre er døde. Stalden benyttes som primær karantænestald ved import af heste til USA's hestemekka Wellington (Arkivfoto: JP-photo.dk)


Tilføjet d. 20-01-2019 kl. 15:31 og sidst rettet den 20-01-2019 kl. 15:33 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
24-02-20 Agnete Kirk gør dansk reklame i Wellington
28-01-20 Helgstrands Wellington-erhvervelse beseglet
23-01-20 Flot anden- og fjerdeplads til Agnete og Blue Hors
27-12-19 Helgstrand erhverver pragtejendom i Wellington
28-11-19 16 Helgstrand heste til Wellington
18-03-19 Tre heste omkommet i brand
04-03-19 Meddelelse vedr. karantæne af heste
14-01-18 Tinne vinder World Cup GP i Wellington
12-01-18 Verdens længstvarende dressurfestival er skudt i gang!
02-01-18 Wellington præmiepenge reduceres


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider