Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Meddelelse vedr. karantæne af heste

Der er udsendt en generel pressemeddelelse vedr. karantæne af heste som har deltaget i Norwegian Horse Festival, som følge af smittefare på grund af herpesvirus

 

Norwegian Horse Festival

I sidste weekend deltog danske heste i Norwegian Horse Festival i Lillestrøm, Norge. Under stævnet blev der torsdag identificeret en hest med feber, lette luftvejssymptomer og neurologiske symptomer. Hesten blev straks fjernet fra stævnepladsen.

Dansk Ride Forbund fik information om hændelsen mandag morgen og informerede straks alle danske deltagere om, at deres heste skal i karantæne i minimum 10 dage, hvor der skal tages temperatur på hestene, og de skal overvåges for symptomer på feber, snot eller hoste.


Prøvesvar er positivt
I dag er der fra stævneledelsen i Norge offentliggjort prøvesvar fra den syge hest. Prøvesvaret viser, at den er positiv for herpesvirus 1. Det medfører, at karantænen for heste, der har deltaget i Norwegian Horse Festival forlænges til 21 dage. Karantænen gælder for alle heste opstaldet på samme staldområde (matrikel).


Vær opmærksom
I karantæneperioden skal der tages temperatur på hestene. Temperaturen skal være under 38.3. Hvis der er øget temperatur eller tegn på snot, hoste eller neurologiske symptomer, bør egen dyrlæge kontaktes.

Hvis ingen heste i stalden viser tegn på feber, snot eller hoste indenfor 21 dage efter hjemkomst ophæves karantænen.

Der gøres opmærksom på, at der ikke er registreret nogen syge heste efter hjemkomsten fra stævnet i Norge, karantænen skal derfor udelukkende ses som en forebyggende foranstaltning i forhold til en alvorlig smitsom sygdom.

 

Kilde: Pressemeddelelse
Den Danske Dyrlægeforening - Faggruppe heste
SEGES Heste
Dansk Ride Forbund

 

 

Billede

 

Der er udsendt en generel pressemeddelelse vedr. karantæne af heste som har deltaget i Norwegian Horse Festival, som følge af smittefare på grund af herpesvirus (Arkivfoto:JP-Photo.dk)


Tilføjet d. 04-03-2019 kl. 08:59 af i kategorien Nyheder generelt.
Tags: Karantæne og Herpes.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
07-05-19 Herpesvirus i udbrud i Holstebro
14-03-19 Herpes virus 1 - bekræftet i Jylland
20-01-19 Tre heste døde i karantænestald
14-05-18 Opdatering vedr. Herpes 14. maj 2018
27-01-11 Ahlmann igen på landsholdet
28-05-10 Ytringsfrihed – nu også i Albertslund


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider