Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

20% af gelderlander hingste er WFFS-bærere

Mere end 20 % af hingste registreret i gelderlander er testet WFFS Positive. Særligt hårdt går det ud over en enkelt populær hingstelinje, hvor hingsten Koss, flere af hans sønner og en sønnesøn er testet WFFS-positive

 

4 ud af 19 hingste positive

Ikke mindre end 4 ud af 19 registrerede dressur hingste i varmblodsforbundet gelderlander er blevet testet positive for Warmblood Fragile Foal Syndrome (WFFS). WFFS rammer især en særdeles populær hingstefamilie for faderhingsten og flere sønner har vist sig at være WFFS-bærere og er testet positive.

 

Populær hingstelinje hårdt ramt

Den kendte og særdeles populære Gelderlander hingst Koss er testet positiv for WFFS. Ikke alene er Koss (e. El Corona / Goudsmid), avlsmæssigt særdeles populær, men han har også flere kårede sønner og sønnesønner efter sig, der ligeledes er særdeles populære i avlen.

 

 

Foruden at Koss selv er testet WFFS-positiv, er Koss Sønnerne: Parcival (e. Koss /Unitas) og Wilson (Koss / Cabochon) og sønnesønnen Vitens (e. Parcival / Zep) alle testet WFFS-positive.

 

Slag for populær og udbredt hingstelinje

Især Koss er særdeles populær i avlen og er far til 385 registrerede afkom. Heriblandt sønnerne Parcival, Wilson, foruden Alexandro P, der er far til Adelinde Crnelissen's Henkie. Sidstnævnte to hingste er dog testet negative for WFFS-genet.

 

Det er således et særdeles hårdt slag for den populære hingstefamilie, da det må formodes at mange hoppeejere nu vil overveje andre valg til deres hopper.

 

Indtil videre 14 WFFS-positive KWPN hingste

Indtil videre er 314 godkendte KWPN hingste blevet testet, og ud af disse er 14 hingste testet positive - svarende til knapt 4,5 % af de foreløbigt testede hingste, der altså har ramt Gelderlander hingstene særligt hårdt. De øvrige WFFS-positive hingste er: Everdale, Guardian S, Habanna, Inclusive, Indian Rock, Inspire, Jack, Jubel Es, Regino, Total U.S. og nu Koss, Parcival, Vitens og Wilson

 

Billede

 

Mere end 20 % af hingste registreret i gelderlander er testet WFFS Positive. Særligt hårdt går det ud over en enkelt populær hingstelinje, hvor hingsten Koss, flere af hans sønner og en sønnesøn er testet WFFS-positive

 


Tilføjet d. 19-06-2018 kl. 06:40 af i kategorien Avl.
Tags: KWPN, WFFS og Gelderlander.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
30-04-19 Få WFFS-testet dit føl på følskuet
21-01-19 WFFS – storm i et glas vand?
18-01-19 Schokemöhle vil betale for WFFS føl
18-01-19 Blue Hors Don Schufro er WFFS positiv
12-01-19 Schockemöhles WFFS resultater lækket
17-12-18 Zack nomineret til Årets hest i KWPN
12-12-18 EU indfører obligatorisk test for WFFS fra 2019
16-07-18 ASK hingste frikendt for WFFS
26-06-18 Tysk hingstestation bryder WFFS-tavshed
23-06-18 To Helgstrand hingste testet WFFS-positive


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider