Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Ærgerlig 4. plads til paralandsholdet

Det danske paradressurlandshold sluttede på en ærgerlig fjerdeplads, da de kæmpede bravt men knebent blevt slået af Tyskland, der tog bronze ved WEG for hold i Tryon. Holland vandt guld og britterne vandt sølv

 

Lige udenfor medaljerne

Lige ved og næsten - det var marginalerne, der afgjorde det i dag, da holdkonkurrencen i paradressur ved WEG i Tryon, North Carolina blev afgjort. Det danske paradressurlandshold sluttede på en 4. plads med 218,851% knebent slået af Tyskland, der tog bronze med 219,001%. Holland vandt guld med 223.597%, mens det stærke engelske hold vandt sølv med 222.957%.

 

Ros til rytterne
De danske pararyttere har virkelig redet for at blande sig i medaljetoppen de sidste to dage, og i lang tid så det da også ud til at Danmark ville kunne hænge den eftertragtede bronzemedalje om halsen. Men landsholdet måtte altså se sig slået på målstregen af de altid dygtige tyskere. Det danske paradressurlandshold består af Stinna Tange Kaastrup med Horsebo Smarties (grad II), Susanne Jensby Sunesen og CSK's Que Faire (grad IV), Caroline Cecilie Nielsen og Davidoff (grad III) og Line Munk Madsen på Hønnerups Beebob (grad I).

 

 

"Resultatet er jo det mest ærgerlige i verden. Hvem gider at være nummer fire med 0.05 procent op. Det kan jo ikke komme tættere på, så det er vi da brandærgerlige over. Det er klart, at vi gerne ville have haft den bronzemedalje med os hjem", siger landstræner Astrid Gemal.

 

Hun har dog kun ros til de fire danske ryttere, hvor især de sidste to i dag stod for presset på trods af manglende rutine.

 

"Dagens resultat har været rigtig godt. Vi har haft to debuterende ekvipager i ringen, som har skulle tage presset, og det har de gjort over al forventning. De har begge redet helt op til deres bedste med rigtig, rigtig gode ture", lyder det fra Astrid Gemal.

 

Rigtigt højt niveau
Elitechef i Parasport Danmark, Michael Mølgaard, er med på lægterne for at følge rytterne på tætteste hold. Og selvom der selvsagt er skuffelse i den danske lejr ovenpå resultatet, synes han også, at holdet virkelig har leveret i en sport, hvor der i år er blevet skruet op for niveauet.

"Lige nu er vi rigtig skuffede. En fjerdeplads er altid træls. Den her måske ekstra, fordi det var så tæt på", siger Michael Mølgaard."Holdmedaljen betyder jo enormt meget, fordi der er den ekstra bonus, at den udløser fire pladser til PL i Tokyo i 2020 allerede på det her tidspunkt. Men når det så er sagt, så synes jeg, at vi har præsteret rigtig fint. Man må også bare konstatere, at der er rigtigt højt niveau her, så der skal virkelig noget til, hvis man skal være med i toppen. Men vi har vist, at vi kan være med. Der er virkelig noget, der peger fremad, og derfor er jeg heller ikke usikker i forhold til en kvalifikation til Paralympiske Lege, når vi lige får sundet os lidt"

 

Klar til lørdagens finaler
Lørdag er der kür-finaler for alle fire danske ryttere, hvor de skal ride deres frie programmer til musik. Resten af dagen skal derfor bruges til at få evalueret og komme på plads til at kunne præstere igen i morgen.

 

"Vi evaluerer alle ridtene nu og kigger på, hvor vi kan skrue. Jeg mener sådan set ikke, at der skal ændres så meget, for de ligger alle rigtig flot i deres klasser. Hvis de havde fået individuelle medaljer i dag, så havde vi faktisk taget et par stykker. Så vi holder skruen i vandet, og rytterne er sultne nu, så de skal nok give den gas i morgen, det er jeg slet ikke i tvivl om", siger Astrid Gemal

 

Se resultatet af hele holdmesterskabet her

 

Billede

 

Det danske paradressurlandshold sluttede på en ærgerlig fjerdeplads, da de kæmpede bravt men knebent blev slået af Tyskland, der tog bronze ved WEG for hold i Tryon. Holland vandt guld og britterne vandt sølv. Stinna Tange Kaastrup og Horsebo Smarties vandt guld i grad II tidligere på ugen. De er klar til kür i morgen


Tilføjet d. 24-09-2018 kl. 08:42 af i kategorien Ridesport.
Tags: WEG 2018 og Paadressur.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
29-10-18 Nul doping ved WEG i Tryon
01-10-18 Pararytter bukket af i WEG finale-kür
25-09-18 Individuelt VM guld til Stinna og Smarties
24-09-18 Sheena endte på en 6. plads i votigering ved VM
22-09-18 Voltigøren Sheena har succes ved WEG
22-09-18 Dansk gyser-triumf i paradressur
16-09-18 Utraditionelt gik WEG reining guld til Belgien
16-09-18 WEG küren søndag blev aflyst
16-09-18 Flot dansk indsats med ingen videre til Küren
16-09-18 Guld til Werth og Bella Rose med 86%


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider