Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Pararytter bukket af i WEG finale-kür

Den britiske paradressurrytter og WEG sølvvinder Natasha Baker, oplevede det ultimative mareridt i kür-finale i Tryon, da hendes hest Mount St John Diva Dannebrog bukkede lystigt, og fik smidt sin passager af i et modbydeligt styrt, som Natashe heldigvis undslap uden alvorlige skader

 

Uønsket dramatik under WEG kür-finale

Under kür konkurrencen i grad III ved WEG i sidste uge i Tryon, fik en britisk dressurrytter sig en overordentlig ubehagelig overraskelse. Hvad der næsten må forekomme det værste mareridt for en paradressurrytter, og ryttere i almenhed, er risikoen for at smidt af sin hest midt under en stor vigtig konkurrence.

 

Dette var netop hvad der skete for Storbritanniens grad III paradressurrytter Natasha Baker, der lørdag den 22. september 2018 skulle ride sit kür program på hoppen med det delvist danskklingende navn Mount St John Diva Dannebrog, med hvem hun tidligere på ugen havde vundet sølv både individuelt og for hold.

 

 

Dannebrog bukkede og Natasha blev smidt af

Natasha var netop startet sit grad II program, da hoppen pludselig og tilsyneladende umotiveret satte i en serie af bukkespring, der efter en gæv kamp om at holde sig på hesten, til sidst satte stakkels Natasha af i et dramatisk styrt, mens publikum på den store centerbane holdt vejret. Heldigvis kom Natasha ikke noget alvorligt til i faldet andet end at hun fik sig nogle knubs, en slem overraskelse og et lettere såret ego.

 

"Jeg ved faktisk ikke hvad der skete" udtalte en forskrækket men undrende Natasha Baker sig efter konkurrencen. "Det er meget ulig hende, hun er normalt en engel" sagde Natasha om den 9-årige hoppe, som hun har redet siden januar i år og som hun leaseset fra det kendte stutteri Mount St John, som også ejer Charlotte Dujardins hest Mount St John Freestyle.

 

Forskrækkelser under optakt til ridtet

Dannebrog fik sig et par forskrækkelser under optakten til ekvipagens finaale-kür,hvilket formentligt har været udslagsgivende for den spontane spændingsudløsning fra hestens side, i starten af finale-ridtet:

"Da vi kom ned af slisken til 10-minutters boksen, passerede vi Emma Booth [en af de australske pararyttere], som lige havde afsluttet sit ridt, og den australske maskot - en stor gul kænguru fulgte efter og forskrækkede Diva en smule. Derefter skridtede de ind på banen, hvor tilskuerne jublede efter Rixt [van der horst havde været på banen] og det forskrækkede hende igen".

 

Dette kan have skærpet hoppens generelle opmærksom, som gjorde at hun afreagerede da hun kom ind på banen.

"Jeg har det fint, mit ego har fået nogle knubs, og min bagdel ligeså, men sikken en måde at gøre det på" spøgte den dobbelte sølvmedalje vinder efterfølgende. "jeg ved ikke helt hvad der gik af hende i dag, Det er meget ulig hende. Vi tager det lidt med ro med hende nu, så hun kan få lidt af sin selvtillid tilbage, da jeg tror hun gejlede sig selv lidt op, på baggrund af de forskrækkelser hun fik".

 

Billede

 

Den britiske paradressurrytter og WEG sølvvinder Natasha Baker, oplevede det ultimative mareridt i den sidste kür finale i Tryon, da hendes hest Mount St John Diva Dannebrog bukkede lystigt under finaleridtet. Bukkeriet førte til, at Dannebrog fik smidt sin passager af i et modbydeligt styrt, som Natashe heldigvis undslap uden alvorlige skader, men primært en orslået bagdel og et såret ego.


Tilføjet d. 01-10-2018 kl. 11:40 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
27-12-20 Paradressurryttere er udtaget til 2021
01-02-20 Dansk paradressurhold med til OL i Tokyo
04-12-19 Kendt dansk paradressurhest aflivet
24-07-19 Stor medie-sejr for paradressuren
30-06-19 Danmark tog sig godt af de individuelle medaljer
30-06-19 Medaljeregn til de danske pararyttere
29-04-19 Pararytterne levede flot op til forventningerne
23-04-19 Para-kvalifikation til EM og Tokyo
29-10-18 Nul doping ved WEG i Tryon
25-09-18 Individuelt VM guld til Stinna og Smarties


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider