;
Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Dansk gyser-triumf i paradressur

Det blev til spændings gysere i flere af tirsdagens paradressur ridt ved WEG i Tryon, der faldt ud til fordel for Danmark, idet Stinna Tange Kaastrup med få marginaler efter et fejlridt sikrede sig guld og Susanne Jensby Sunesen bronze. Caroline og Line er ligeledes videre til küren

 

Flot ridende danske paradressurryttere

Det er nogle særdeles stærke pararyttere, der er samlet ved dette WEG i USA, men Danmarks ryttere er med helt i toppen af feltet, hvor marginalerne har været med danskerne. Tirsdag blev det til guldmedalje til Stinna Tange Kastrup og Horsebo Smarties samt bronze til Susanne Jensby Sunesen og CSK's Que Faire, og Line og Caroline er gået videre og skal igen på banen fredag.

 

Guld til trods for fejl

Stinna Tange Kaastrup (Odense) levede op til sin favoritværdighed og snuppede guld på førstedagen af VM i paradressur i Tryon i USA, men det blev ikke uden ulidelig spænding før sejren var en realitet. Stinna red nemlig forkert i dit dressurprogram i finaleklassen i grad II, og det skabte usikkerhed om ridtets udfald, for kan man vinde selvom man rider fejl, og bliver slået ud af kurs?

Stinna Tange red den 16-årige DV-vallak Horsebo Smarties som tredjesidste rytter i Grad II, og alt så ud til at gå efter planen og favoritværdigheden. Indtil der pludselig blev ringet med klokken. Stinna var fortsat i trav i stedet for at ride schenkelvigning. Det skabte forvirring og skuffelse et øjeblik, men Stinna samlede sig hurtigt sammen igen, vendte hesten og fortsatte sit ridt. Fejlridtet koster to dyre point i den samlede score, så hun vidste det ville blive dyrt.

 

Stinna Tange Kaastrup har heldigvis så meget rutine og styr på nerverne, at hun samlede sig sammen og kæmpede videre i programmet og sluttede i fin stil med 72.735 %, hvilket placerede hende på en foreløbig førsteplads med to ryttere tilbage på startlisten. Afgørelsen blev uhyggeligt tæt, men faldt ud til Stinna Tanges fordel. Klassen sidste rytter Pepo Puch endte lige akkurat på sølvpladsen med 72.676%. Bronzemedaljen, med 70.735 %, gik til hollandske Nicole den Dulk og Wallace N.O.P.

 

"Smarties var simpelthen en verdensstjerne derinde. Jeg var selv påvirket af varmen, men verdens bedste kammerat Smarties var med mig hele vejen. Han leverede virkelig varen", lød det efterfølgende fra den nykårede verdensmester

 

 

Bronze til Susanne og Que Faire

Tidligere tirsdag var der også dansk jubel, da Susanne Jensby Sunesen på CSK's Que Faire vandt bronze i grad IV med et ridt til 73.146 procent. Her var der også spænding til det sidste, da der ikke var langt fra den hollandske guldvinder Sanne Voets, der red til 73.927 procent.

 

"Vi havde en plan om, at vi skulle ride den sikkert rundt og ikke lave nogle store fejl. Jeg synes, det gik rigtig fint. Der var nogle små ting, som vi vil se på teamtesten senere på ugen. Så jeg er rigtig glad og tilfreds", fortæller Susanne Jensby Sunesen.

 

Caroline Cecilie Nielsen på Davidoff og VM debutanten Line Munk Madsen på Hønnerups Beebob red onsdag også to flotte ridt, og sluttede begge til over 70%. Caroline og Davidoff opnåede 70, 441% i grad III, hvilket gav en 7. plads i det individuelle program, mens Line og Beebob sluttede med 71,571% i grad I og en 7. plads.

 

Begge ekvipager er hermed videre til küren på lørdag. Küren afvikles lørdag, mens ekvipagerne skal ride holdkonkurrence torsdag og fredag.

 

Det betyder, at Danmark har store chancer for at hente en holdmedalje, når der rides holdkonkurrence torsdag og fredag. Stinna og Suanne rider for holdet torsdag.

 

Billede

 

Det blev til spændings gysere i flere af tirsdagens paradressur ridt ved WEG i Tryon, der faldt ud til fordel for Danmark, idet Stinna Tange Kaastrup med få marginaler efter et fejlridt sikrede sig guld og Susanne Jensby Sunesen bronze. Caroline og Line er ligeledes videre til küren. her ses Stinna Tange Kaastrup ( Foto: JP-photo.dk)


Tilføjet d. 20-09-2018 kl. 11:49 og sidst rettet den 22-09-2018 kl. 16:20 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
27-12-20 Paradressurryttere er udtaget til 2021
01-02-20 Dansk paradressurhold med til OL i Tokyo
04-12-19 Kendt dansk paradressurhest aflivet
24-07-19 Stor medie-sejr for paradressuren
30-06-19 Danmark tog sig godt af de individuelle medaljer
30-06-19 Medaljeregn til de danske pararyttere
29-04-19 Pararytterne levede flot op til forventningerne
23-04-19 Para-kvalifikation til EM og Tokyo
29-10-18 Nul doping ved WEG i Tryon
01-10-18 Pararytter bukket af i WEG finale-kür


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider