Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Utraditionelt gik WEG reining guld til Belgien

Det blev lidt af sensation da det individuelle WEG reining guld gik til Belgien ved Bernard Fonck på den 10-årige quarterhingst What What a Wave, og så i en disciplin der ellers traditionelt har været totalt domineret af amerikanerne selv

 

Ung disciplin i WEG sammenhænge

Reining er en forholdsvis nu disciplin i WEG sammenhænge, da den blev introduceret ved World Equestrian Games i 2002, og generelt har været domineret af amerikanere, da sportsgrenen er udbredt i USA. Derfor er det lidt af en sensation, at det i år lykkedes en rytter uden for Nordamerika at vinde individuelt guld - og så oven i købet af en belgier!

 

Belgiske Bernard Fonck og den 10-årige quarterhingst What a Wave (e. Tidal Wave Jack / Sunrise Enterprise) vandt lørdag aften guld i den individuelle reiningkonkurrence ved World Equestrian Games i Tryon.


Det er første gang nogensinde i al den tid, rening har været en WEG-disciplin, at en europæisk rytter formår at vælte de Nordamerikanske cowboys af tronen i westernridning.


"What a Wave er den sødeste hest, jeg nogensinde har haft fornøjelsen af at ride", udtaler guldvinderen og fortsætter "Jeg er så heldig at have haft flere "once in a lifetime"-heste, men ham her er på toppen af den liste. Hver gang vi er til shows, giver han alt, hvad han har i sig, og han bliver bedre hver eneste gang. Jeg havde måske forventet, at vi kunne komme i top 5, men at vinde guld havde jeg aldrig forestillet mig", fortæller Bernard Fonck

 

 

Amerikansk sølvmedalje til hoppe
Belgieren vandt med 227.0 point, mens sølvet gik til den 58-årige amerikanske Daniel L Huss på den 8-årige hoppe Ms Dreamy (e. Magnum Chic Dream / Colonels Smoking Gun) vandt sølv med 226.5 point.
"Hopper er lidt mere følsomme, så man skal virkelig være skarp i forhold til både teknik og sit horsemanship. De er ikke så tilgivende, men hvis du forstår dem, vil dine bedste hopper virkelig træde i karakter og give drengene (hingstene, red.) kamp til stregen. Ms Dreamy har nok lært mig mere, end jeg har lært hende, og det er en kæmpe oplevelse" Fortæller Daniel L Huss.

Ungrytter sikrede sig til bronze
Det amerikanske landsholds yngste rytter, 18-årige Caden McCutcheon, som var individuelt bedste rytter i torsdagens holdkonkurrence og vandt guld med sit hold, præsterede ikke sit bedste ridt i den individuelle finale. Han og den 7-årige Custom Made Gun måtte ud i en omkamp med brasilianske João Felipe Andrade C S Lacerda på Gunner Dun It Again for at sikre sig bronzemedaljen.
"Jeg var lidt skuffet over mig selv efter mit første ridt, så jeg lod ham lige få pusten, og så red vi ind igen, og jeg prøvede at gøre det bedre i anden omgang", fortæller McCutcheon.

 

Det er desuden lykkedes ham at slå brasilianeren, hvis hest i øvrigt var halvbror til Custom Made Gun - begge heste er efter hingsten Colonels Smoking Gun og er avlet af McCutcheons bedsteforældreTim and Colleen McQuay.

 

Billede

 

Som lidt af en sensation gik det individuelle WEG reining guld til Belgien ved Bernard Fonck på den 10-årige quarterhingst What What a Wave, en diog så i en disciplin der ellers traditionelt har været totalt domineret af amerikanerne selv

 


Tilføjet d. 16-09-2018 kl. 18:17 af i kategorien Ridesport.
Tags: Reining og WEG 2018.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
29-10-18 Nul doping ved WEG i Tryon
01-10-18 Pararytter bukket af i WEG finale-kür
25-09-18 Individuelt VM guld til Stinna og Smarties
24-09-18 Sheena endte på en 6. plads i votigering ved VM
24-09-18 Ærgerlig 4. plads til paralandsholdet
22-09-18 Voltigøren Sheena har succes ved WEG
22-09-18 Dansk gyser-triumf i paradressur
16-09-18 WEG küren søndag blev aflyst
16-09-18 Flot dansk indsats med ingen videre til Küren
16-09-18 Guld til Werth og Bella Rose med 86%


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider