Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Nedtælling - Danmark klar til VM

Så går det løs med to ugers VM i ridesport (World Equestrian Games (WEG)) i Tryon i USA. Onsdag starter dressurkonkurrencerne, og her skal Daniel Bachmann Andersen , Anders Dahl Betina Jæger Jensen og Rikke Svane på Finckenstein repræsentere de danske farver

 

Dressurlandsholdet klar til VM

Denne uge går starten på to uger med VM i ridesport (World Equestrian Games (WEG) i Tryon i USA. Onsdag starter dressurkonkurrencerne, og her er det Daniel Bachmann Andersen på Blue Hors Zack, Anders Dahl på Selten HW, Betina Jæger Jensen på Mane Stream Belstaff og Rikke Svane på Finckenstein, der skal repræsentere de danske farver.

 

Ugen efter er der dansk deltagelse i paradressur og voltigering.

 

 

Danskerne er kommet godt over Atlanten
Forrige mandag blev de danske heste læsset ombord på et fly i Liege i Frankrig, hvorfra de satte kurs mod Tryon i North Carolina, hvor deres ryttere ventede. Efter karantæne og dyrlægekontrol er alle heste klar til, at de sammen med deres tobenede makkere skal indtage det store dressurstation onsdag og torsdag.

"Ryttere og heste er kommet godt til Tryon, og efter at hestene har været karantæne tre dage, er vi godt i gang med træningen frem mod onsdag og torsdag. Der er orkan-varsel i området, så det følger vi selvfølgelig tæt, og retter os efter de anvisninger, der måtte komme. Vores mål er at komme i top seks i holdmesterskabet, hvilket vil sikre os kvalifikation til OL i Tokyo i 2020, samt at få en ekvipage blandt de 15 bedste, der får adgang til den endelige kür-finale på søndag," siger landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.

 

Det er kæmpe stort
Daniel Bachmann Andersen har efterhånden været med i toppen af dansk ridesport i en del år, hvor det i bl.a. er blevet til DM-sølv i år og en 7. plads i World Cup-finalen med Blue Hors Zack, som han har med til VM. Ekvipagen ligger pt. nr. 12 på verdensranglisten, og det er første gang, at de repræsenterer Danmark ved et stort mesterskab.

"Zack er kommet godt gennem den lange rejse og karantænen, og efter tre dages træning er vi ved at finde topformen, så vi er klar til at toppe på torsdag, hvor vi skal ride vores Grand Prix. Det er en lang rejse, og det er en stor konkurrence venue, men alle på holdet er faldet godt til, og vi har det rigtig godt og sjovt sammen. Nu kribler det bare for at komme på banen, så vi kan gi' den max. gas for Dannebrog," siger Daniel.

 

Fire dage med VM-dressur
Onsdag og torsdag skal der rides Grand Prix, og her er det holdmedaljerne, der er på spil (holdenes tre bedste resultater tæller). Herfra går de 30 bedste ekvipager videre til fredagens Grand Prix Special, hvor det første individuelle medaljesæt er på spil. De 15 bedste (max. tre fra en nation) går videre til søndagens VM-finale, der rides i Grand Prix Kür.

 

To udskiftninger i den danske trup
Den danske vej til VM har ikke været uden bump. Først måtte Danmarksmester og verdensranglistens nr. 4 Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy melde fra, og kort efter måtte hendes afløser Anna Zibrandtsen også melde fra, da hendes Arlando også måtte udgå med en skade. Dermed er det erfarne Rikke Svane og Finckenstein TSF, der sammen med Daniel, Anders og Betina skal på banen for Danmark.

 

Dansk deltagelse ved VM i ridesport
Når verdensmesterskaberne i alle ridesportens discipliner (World Equestrian Games - WEG) løber af stablen i Tryon i North Carolina i USA fra 11. - 23. september 2018, bliver det udover dressurlandsholdet med deltagelse af et dansk paradressurhold (Line Munk Madsen (grad I) og Hønnerups Beebob, Stinna Tange Kaastrup (grad II) og Horsebo Smarties, Susanne Jensby Sunesen (grad IV) og CSK's Que Faire samt Caroline Cecilie Nielsen og Davidoff) og en dansk voltigør (Sheena Bendixen med longefører Lasse Kristensen og hesten Ramstein). WEG afholdes hvert fjerde år og er verdens største ridesportsbegivenhed.

 

Eurosport sender fra VM
Når det danske dressurlandshold skal på banen ved VM i Tryon (USA), kan I se med på Eurosport1, der også sender fra de to andre olympiske discipliner - springning og military. Eurosports udsendelser vil fortrinsvis blive sendt live fra USA om aftenen (dansk tid) og som sammendrag, da der er en tidsforskel på 6 timer. VM i ridesport (World Equestrian Games/WEG) omfatter også disciplinerne paradressur, voltigering, distance, reining (western) og kørsel, hvor vi er dansk repræsenteret i de to første. Eurosport opdaterer løbende fra de andre konkurrencer under udsendelserne.

 

Se tidsplanen for Eurosport her. Der er muligt at følge med under WEG på FEI TV her

 

 

Billede

 

Så går det snart løs på to uger med VM i ridesport (World Equestrian Games (WEG)) i Tryon i USA. Onsdag starter dressurkonkurrencerne, og så skal Daniel Bachmann Andersen , Anders Dahl Betina Jæger Jensen og Rikke Svane på Finckenstein repræsentere de danske farver (Privatfoto: Rikke Svane)

 


Tilføjet d. 12-09-2018 kl. 06:31 af i kategorien Ridesport.
Tags: WEG 2018.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
29-10-18 Nul doping ved WEG i Tryon
01-10-18 Pararytter bukket af i WEG finale-kür
25-09-18 Individuelt VM guld til Stinna og Smarties
24-09-18 Sheena endte på en 6. plads i votigering ved VM
24-09-18 Ærgerlig 4. plads til paralandsholdet
22-09-18 Voltigøren Sheena har succes ved WEG
22-09-18 Dansk gyser-triumf i paradressur
16-09-18 Utraditionelt gik WEG reining guld til Belgien
16-09-18 WEG küren søndag blev aflyst
16-09-18 Flot dansk indsats med ingen videre til Küren


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider