Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

FEI planlægger muligvis fordyrende karaktersystemer

Ifølge et offentliggjort dokument har FEI angiveligt fremsat nye krav til teknologien bag karaktergivning og papirløs scoring på SDI og CPED nivau, der kan blive bekosteligt for stævnearrangører, og som flere interesseorganisationer er kritiske over for

 

Potentielle nye krav fra FEI til stævneafholdelse

FEI har angiveligt udstedt nye krav til karaktergivning i dressurkonkurrender, der ifølge kritikere kan få konsekvenser for papirbaserede scorekort og mulighed for at afgive publikum stemmer, medføre forsinkelser i karaktergivningen i flertallet af dressur og paradressur konkurrencer rundt om i verden

 

Ud fra hvad FEI betegner som en nødvendighed og som følge af nye tekniske krav, der er en konsekvens af beslutningen om papirløs scoring af dressurkonkurrencer, skal samtlige stævner der omfatter CDI's for dressur og CPED for paradressur fremadrettes omlægges til at blive kørt på højt skalerede computer- og kommunikationssystemer, specifikt målrettet til at afvikle dommerscores på.

 

Bekostelige ændringer

Kritikere hævder, at der I dag ikke er et eneste hestesportsanlæg i verden, der i dag har de påkrævede tekniske anlæg, som FEI lægger op til, for at realisere ambitionen.

Kravene er ifølge kritikere så omfattende, at det vil være særdeles bekosteligt for stævnearrangører, hvoraf mange opererer på meget stramme budgetter, og som kan føre til at de dropper teknologiske forbedringer, som FEI selv har erklæret for ønskelige til at tiltrække et større og bredere publikum til dressursporten.

 

 

Indførelsen af den papirløse score-afgivning har som det første været med til at begrænse omkostningerne ved stævner. En skriver skal bruges til elektronisk input, hvorimod der tidligere skulle bruges en til papiret og en til elektronikken. Derudover er der ikke længere behov for løbere til at indsamle scoringsblade og yderligere sekretariatshjælp til at sammentælle scores. Derudover er alle scorekort nu tilgængelige elektronisk, så der er heller ikke arbejde med at have scoringsbladene på papir i underskrevet original, og kopier heraf der kan udleveres til rytteren.

 

Uvidst hvor krav-dokumentet stammer fra

Kravene fra FEI er beskrevet i et dokument dateret december 2019, som er publiceret på FEI's offentlige og officielle hjemmeside. Dokumentet er ikke underskrevet og det vides ikke hvorfra i FEI organisationen det stammer fra, og hvorvidt det er godkendt af de styrende niveauer i organisationen. Det har dog ligget offentligt tilgængeligt i nogen tid, oplyser Dressage.News, som også har erfaret at en række væsentlige interesseorganisationer, forholder sig meget kritisk til dokumentets indhold. Det gælder bl.a. organisationer som European Equestrian Federation, International Dressage Officials Club (der repræsenterer dommerne) og Association of international Dressage Event Organizers (foreningen for stævnearrangører) er modstandere af de angiveligt nye FEI krav.

 

Dokumentet var tilgængeligt på tidspunktet for denne artikel torsdag den 23. Januar på følgende link her

 

 

Billede

 

Ifølge et offentliggjort dokument har FEI angiveligt fremsat nye krav til teknologien bag karaktergivning og papirløs scoring, på SDI og CPED nivau, der kan blive bekosteligt for stævnearrangører, og som flere interesseorganisationer er kritiske overfor.


Tilføjet d. 23-01-2020 kl. 22:04 af i kategorien Nyheder generelt.
Tags: FEI.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
07-11-20 Carina Cassøe Krüth springer op ad verdensranglisten
25-09-20 FEI suspenderer UAE fra alle stævner
11-09-20 FEI bereder sig på et muligt EM 2021
04-04-20 FEI ændrer rangliste beregning grundet Corona
14-03-20 FEI henstiller til at internationale stævner aflyses
29-02-20 Nye danske FEI udnævnelser
22-01-20 VM springrytter suspenderet for doping
04-01-20 Martin Fuchs bedste på Longines ranglisten
20-12-19 Nyt system for ponymåling ved årskiftet
19-11-19 FEIs generalforsamling online


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider