Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Dansk bronze trods frafald

Danmark fasthold bronzepladsen i det 5* Nations Cup ved det store CHIO i Aachen. Til trods for dansk frafald, da Anna Zibrandtsens Arlando udgik, men med flotte ridt af Catrine Dufour og Daniel Bachmann, lykkedes det alligevel at sikre bronzemedaljen, og de to skal nu individuelt skal videre til kürfinalen søndag

 

Forsvar af dansk bronzeposition
Den 5* Nations Cup i Aachen blev afgjort ved at sammenlægge af de tre bedste resultater fra torsdagens Grand Prix og lørdagens Grand Prix Special.

 

Efter torsdagens ridt, lå det danske dressurlandshold på en samlet bronzemedaljekurs ( se her) og der var hermed udsigt til at medaljer, såfremt det danske hold kunne ride op til deres bedste også lørdag. Presset blev imidlertid betydeligt forøget på holdet da, da en skade konstateret i opvarmningen hindrede en af hestene i at komme til start.

 

 

Anna og Arlando ude af konkurrencen

Under opvarmningen umiddelbart inden sin start i Grand Prix Special, måtte Anna Zibrandtsen opgive at komme til start, da Arlando meget pludseligt blev halt. Landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein udtaler, at hesten muligvis har ramt sig selv på en nerve.

 

Selv om kun tre ryttere tæller i holdkonkurrencen, var det en tydelig svækkelse af det danske hold, at en af de ekvipager, der burde kunne levere en rigtig god præstation til holdet, samtidig med at Holland efter Grand Prix'en pustede danskerne i nakken og vi hermed gerne skulle kunne lægge yderligere fra.

 

Stor dramatik på banen

I det hele taget blev det en konkurrence med stor dramatik på banen.

 

Udover at Anna Zibrandtsen og Arlando måtte udgå, skete der flere andre ting på banen i Specialen, der rykkede lidt rundt på forventningerne til de individuelle placeringer og skabte drame og øget spænding om det endelige resultat. Storfavoritten amerikanske Laura Graves, der næsten altid præsterer næsten perfekte ridt og har en utrolig forbindelse til sin hest Verdades, fik problemer på banen. Verdades spookede for et af de store kameraer, som kostede ekvipagen dyrt og de endte med en score på 74,085, hvor de i Grand prix'en scorede over 80% og sikrede sig førstepladsen.

 

Også den hollandske toprytter havde en katastrofal dag. Hans store flotte hest Zanardi, gjorde nærmest oprør i den første piaffe. Det gjorde at resten af ridten blev lidt anstrengt og det kunne ses på pointene. Det blev til et ridt til blot 64,489 til den hollandske mester.

 

I det hele tiden blev det en klasse, hvor mange måtte sande, at dagsform og held også spiller ind, og at der ikke altid er langt succes til fiasko - eller omvendt.

 

Tyskernes dag

Helt fri fra større katastrofer var et særdeles velridende tysk hold, og det gjalt også i dag verdensetteren Isabell Werth på Emilio. Isabell Werth vandt klassen på Emilio med 79.128 %. efter at hun i Grand Prix'en dagen før blot blev nr 17, så det kan hurtigt vende.

 

Helen Langehanenberg blev 2'er med 79,021 % og amerikanske Kasey Perry-Glass med 79,021 % præsterede et utroligt flot ridt på sin danskavlede Gørklintgaards Dublet og forsvarede den amerikanske føring i konkurrencen med et ridt til 78,787 %, nu da Laura Graves og Verdades måtte sande at de faldt ned i rækkerne.

 

Cathrine og Daniel leverer flotte ridt

Takket være Daniel Bachmann Andersens og Cathrine Dufours store indsats, lykkedes det alligevel at overhale det hollandske hold i dagens konkurrence og hermed at fastholde og sikre dansk bronze.

 

Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy red igen det bedste resultat hjem for holdet, og med 77.489%, der blev til en flot individuel fjerdeplads i dagens konkurrence. Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack opnåede 75,000 % og en ottendeplads, mens Anders Dahl og Selten HW fik 68.511% og en 23. plads.

 

Tysk sejr, sølv til USA og dansk bronze

Kasey Perry- Glass' flotte ridt på danskavlede Dublet, var dog ikke tilstrækkeligt til at holde den amerikanske føring mod et særdeles stærkt ridende tysk hold.

 

Nations Cuppen blev slutteligt vundet af et særdeles stærkt riden hjemmebanehold Tyskland der tog guldet, mens USA tog andenpladsen og sølvet og Danmark altså sikrede sig en flot bronzemedalje. Holland indtog fjerdepladsen, efterfulgt af Spanien og Sverige.

 

De 15 bedste individuelle ryttere fra Grand Prix Special går videre til Grand Prix Kür i søndag, og det betyder at både Daniel og Cathrine begge går videre til den individuelle kür finale, og skal ride igen søndag.


Se de individuelle resultater fra konkurrencen her

 

Se det samlede resultat af holdkonkurrencen her

 

Billede

 

Danmark fasthold bronzepladsen i det 5* Nations Cup ved det store CHIO i Aachen. Til trods for dansk frafald, da Anna Zibrandtsens Arlando udgik, men med flotte ridt af Catrine Dufour og Daniel Bachmann, lykkedes det alligevel at sikre bronzemedaljen, og de to skal nu individuelt skal videre til kürfinalen søndag. Her ses Amerikanske Kasey Perry-Glass på danskavlede Dublet, der kæmpede bravt for at bevare USA's førsteplads (Arkivfoto)

 


Tilføjet d. 22-07-2018 kl. 10:59 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
17-09-18 Militarylandshold til NC i Belgien
10-08-18 Springlandshold klar til CSIO i Polen og NC-finalen
05-08-18 Ungrytterne vinder Nations Cup i Samorin
23-07-18 8 ekvipager over 80 % i CHIO Kür!
24-07-18 DV-heste mest vindende i Aachen
19-07-18 Dufour sikrer foreløbigt dansk bronze!
19-07-18 Stækket men fortsat stærkt tysk Aachen Team
18-07-18 Så er Aachen CHIO skudt igang!
17-07-18 Dressurlandsholdet klar til Aachen
17-07-18 Ryttere udtaget til Nations Cup i springning


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider