Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Sejr til Kasprzak i første klasse i Herning

Anna Kasprzak åbnede ballet for dressuren ved det store World Cup stævne i Herning, og vandt torsdag i Prix St Georg klassen på Quarton. Det var dog et uvandt meget uenigt internationalt dommerpanel, der bedømte world Cup stævets første dressurklasse

 

Dansk dominans i World Cup'ens første dressur klasse

Den danske EM sølvvinder fra Göteborg Anna Kasprzak, lagde ud med maner i den første dressurklasse, i sæsonens første World Cup stævne i Herning.

 

Det blev til sejr til EM bronzevinderen og til værtslandet Danmark, og med lutter danske ekvipager på alle placeringerne.

 

Sejr til Kasprzak og Quarton

Med sin 8-årige svenske varmblodsvallak, Quarton (e. Quarterback / Don Schufro), som hun blot har haft siden foråret, tog Anna Kasperzak sejren i Prix St Georg klassen. Det er er ekvipagens fjerde internationale sejr i træk. Anna og Quinton opnåede en samlet karakter på 71,526 %.

Anna har alligevel valgt at lade Donnperignon, som hun til daglig kalder Pepe blive hjemme i Haderslev, på forlænget sommerferie, så han er ikke med i Herning.

 

"Pepe har gjort det rigtig godt i år, og da jeg var uheldig at brække en tå efter EM, har jeg ikke været i stand til at træne på fuld skrue. Derfor er Pepes ferie blevet forlænget lidt, hvilket han ikke har spor imod," udtaler Anna på sin website. "Det er klart, at det er de yngre heste, som jeg skal satse på til de store slutrunder i fremtiden, da Pepe har gjort sin del. Så fokus vil ligge på dem hen over vintersæsonen. Hvorvidt Pepe skal i manegen i løbet af de kommende måneder, kommer først og fremmest til at afhænge af de øvrige stævneplaner," slutter Anna.

 

I stedet for Pepe har Anna tillige medbragt den unge Rock Star, som hun skal ride Intermediare II og Grand Prix på i Herning.

Danskere på øvrige placeringer

Der var også danske ekvipager på de øvrige placeringer. Allan Skov tog andenpladsen med Midtgaardens Showhit (e. Sunset Hit) med 70,526 %, og Anne Marie Hosbond fra Helgstrand Dressage tog tredjepladsen på den røde hoppe Diva Unik (De. on Schufro) med en samlet karakter på 69,974.

 

Uenigt dommerbord

Det kan godt være at det var stævnets første klasse og at dommerne lige skulle spore sig ind på hinanden, men det var bemærkelsesværdigt at der var så store udsving i dommernes bedømmelser i denne første klasse ved World Cup'en i Herning, selvom det bestod af erfarne internationale dommere. Panelet bestod af dommer ved E: danske Susanne Baarup, H: Kurt Christensen, C: Mariette Sanders-Van Gasewinkel fra Holland, M: norske Hege Trulsen og M: Vincenzo Truppa fra Italien.

 

Anna og Quarton blev som sejrende ekvipage bedømt fra en 1. plads til en 5. plads, Allan Skov og Midtgaardens Showhit blev bedømt fra en 1. plads til en 6. plads, og med størst udsving af alle ekvipager i feltet blev Anne Marie Hosbond på Diva Unik bedømt fra alt fra en førsteplads af dommer M, norske Hege Trulsen til en 10. plads ved dommer H, danske Kurt Christensen.

Selvom feltet af ryttere for nogle pladser lå relativt tæt, er det alligevel yderst sjældent, at der opleves så store spredninger som for hvad der blev givet for Anne Marie Hosbonds ridt. Så mon ikke dommerne fik lidt at tale om efterfølgende.

 

Se de samlede resultater fra klassen her

 

Billede

 

Anna Kasprzak åbnede ballet i World Cup stævnet i Herning, og vandt torsdag den første dressurklasse i Prix St Georg i Herning på Quarton, mens hun har ladet Donperignon (på billedet)blive hjemme på forlænget sommerferie (Arkivfoto: JP-photo.dk)


Tilføjet d. 20-10-2017 kl. 12:24 af i kategorien Ridesport.

Seneste relaterede nyheder
28-12-19 Kasprzak returnerer For Emotion
13-11-19 Ny hest til Kasprzak
21-01-19 Kasprzak og Rock Star vinder GPS
27-09-18 Donnperignon pensioneres og hædres i Herning
13-05-18 Anna Kasprzak er blevet mor
22-01-18 Gravid Kasprzak og storridende Daniel Bachmann brillerede i Esbjerg
13-11-17 Kasprzak ubesejret - 10. gang i streg!
22-10-17 Dufour slår verdensetteren igen!
22-10-17 Victoria gjorde det igen!
22-10-17 Victoria vandt U25 World Cup Grand Prix


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider