Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Dufour slår verdensetteren igen!   VIDEO

Fænomenale Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy slog til i Boxsen igen i dag og løftede tribunetaget. Med et fantastisk ridt i søndagens World Cup Freestyle Grand Prix, sikrede 25-årige Dufour sig en formidabel sejr med en score på næsten 86%, og satte verdensetteren Werth og Svenske Patrick kittel overbevisende til vægs!

 

Stjerne dag for dansk dressur

Sikken en formidabel dressur dag! Det var virkelig en dag, hvor det var en fornøjelse at være dansker i Herning og sikke en afslutning på World Cup dressuren på dansk jord. Ikke nok med at arrangementet fra alle sider er blevet rost til skyerne, men sikke et brag af en afslutning på dressuren i Boxen i Herning her til eftermiddag, der igen endte med en dansk sejr til nervestærke og suveræne blot 25-årige Dufour og Atterupgaards Cassidy, der bare kom så og sejrede, men også hvor alle de 5 kvalificerede danske ekvipager red det bedste de havde lært.

 

Overlegent ridt af Dufour

Cathrine Dufours ridt var der stort set ikke en finger at sætte på, til trods for store sværhedsgrader. Derimod udstrålede ekvipagen overskud i den grad, at ridtet kom til at udtrykke fuld kontrol, overskud harmoni, og afslappethed på samme tid. Så flot at selv kommentatorerne på den direkte sending på DR2, blot måtte se til og nyde forestillingen.

 

Der var ikke så meget andet end at sige, at det blot er imponerende hvad denne ambitiøse og målrettede unge kvinde kan præstere i sadlen, og hvor det dog var fortjent. Ekvipagen blev belønnet med en overbevisende sejrsscore på hele 85,945 og et fuldstændigt enigt dommerpanel, havde alle ekvipagen på en førsteplads, og hvor den hollandske dommer oven i købet havde hende til 88,250 % - Sådan - Go Dufour!!!

 

Blændende dansk ridning

Der var ellers blændende underholdning hele vejen igennem klassen i dag, og de danske ekvipager gjorde det generelt rigtig godt, hvor de red op til deres bedste.

 

Første danske rytter på banen i første afdeling var Helene Melsen på trakehner vallakken Aston Martin (e. Monteverdi / Sixtus) der red et pænt program og opnåede en dommerscore på 70,205 %.

Næste dansker på banen var Anne Zibrandtsen som virkelig har fundet melodien med den tidligere hollandske OL hest Arlando (e. Paddox / Mytens XX) efter hendes indkøb for ca. et år siden. Inden da havde Svenske Tinne Vilhelmson Silf'en og Australske Kristy Oatley været på banen, med havde begge lavet fejl, og de så ikke uovervindelige ud for Anne Zibrandtsen.

 

Zibrandtsen lægger sig i spidsen for konkurrencen

Arlando er en dejlig let, udtryksfuld og blodrig model, men det ser virkelig ud til at Anna med hjælp fra sin svenske træner Jan Brink har fundet koblingen på Arlando. De fuldførte et særdeles formfuldendt og kontrolleret ridt og programmet fungerede rigtig godt for Arlando, der har lidt tænding. Såvel publikum som dommere var begejstret og under kæmpe bifald og jubel, blev det klart at Anna og Arlando havde opnået en score på næsten 77 % for deres ridt (76,945 %) og en foreløbig førsteplads i konkurrencen.

 

Agnethe følger op

Næste danske rytter var Agnete Kirk Thinggaard på 14-årige Jo Jo AZ (e. Ginus / Justboy). De fulgte niveauet op fra Anna og Arlando, med et dejligt flydende program, og det var en tydeligt meget glad og tilfreds Agnete, der efter ridtet med stor publikum opbakning konstaterede at de havde opnået en samlet dommerscore på 78,500, og lagde sig hermed foran Anne Zibrandtsen, på en foreløbig førsteplads.

 

Det så hermed godt ud for de danske placeringer med kun en håndfuld ekvipager tilbage i klassen, herimellem dog bl.a. verdensetteren Isabell Werth, som var den næste ekvipage og dygtige svenske Patrik Kittel.

 

Isabell Werth - God men ikke uovervindelig

Isabell Werth har til World Cup stævnet i Herning medtaget verdensranglistens nr. 6. Don Johnson (e. Don frederico / Warkant). Don Johnson er en lidt kompakt og tung hest, i forhold til mange af de heste danskerne rider og tillige nogle af Isabell Werths andre topheste. Men Don Johnson har på det seneste vist sit at være særdeles stabil og Isabell Werth har i løbet af det seneste år, høstet ikke mindre en et to cifret antal sejre på vallakken. De red også et fint program i dag, med mange øvelser af høj kvalitet, men der indsneg sig også et par småfejl, og programmet virkede ikke så flydende og overbevisende sikkert, som man ellers typisk ser Werth. Dommerne honorerede ridtet med 83,755, og lagde samtidig barren for de sidste fire ekvipager, da hun med denne score lage sig sikkert forrest i konkurrencen.

 

Daniel Bachmann og Zack i fin stil

Næste ekvipage var igen dansk, den populære Daniel Bachmann Andersen, på den altid imponerende enøjede avlshingst Blue Hors Zack (e. Rouseau / Jazz). De har som bekendt gjort det rigtig godt sammen på det seneste, og har høstet flere flotte placeringer og sejre, også i udlandet. Også denne ekvipage levede flot op til standarden og gav alt hvad de kunne. Det blev til et blændende godt program, med høj kvalitet og mange højdepunkter. Resultatet blev en dommerscore på over 80% (80,305) der hermed gav dem på en foreløbig andenplads i konkurrencen.

 

Tyske Jessica rider sig ind på tredjepladsen

Næste rytter på banen var tyske Jessica Von Bredo på hoppen Zaire-E (e. Son de Niro / Jazz). De fuldførte et sikkert og flydende program, som dommerne honorerede med 80,170 %, hvorved hun lagde sig lige i nakken på Daniel og Zack, med ikke passerede dem til en foreløbig tredjeplads i konkurrencen.

 

Dufour lægger sig til føring

Ni fortættede stemningen sig yderligere, og nerverne begyndte at melde sig på tilskuerpladserne. Næste og næstsidste ekvipage i konkurrencen var Dufour og Atterupgaards Cassidy, der skulle se om de kunne sikre Danmark endnu en sejr i Herning. De havde heldigvis nerverne i behold og lagde sig i front af konkurrencen, til stor fryd for tilskuerne, men intet var sikkert før sidste rytter havde gennemført sit ridt.

 

Patrik Kittel med høje sværhedsgrader

Sidste ekvipage var nemlig dygtige svenske Partik Kittel på den imponerende Delaunay Old (e. Dr. Doolittle / Feinbrand). Patrik Kittel var nemlig den rytter, der havde meldt de største sværhedsgrader ind, så såfremt disse lykkedes, kunne han på forhånd se frem til en høj score af dommerne. Men med så meget andet, så indebærer en højere satsning også en forøget risiko, og det var ikke alt der lykkedes til UG i programmet.

 

Efterfølgende holdt alle vejret indtil dommer karaktererne blev talt op, men de fleste havde nok på fornemmelsen af sejren var dansk. Det blev en realitet da Patrik Kittels ridt blev honoreret med 81,09%, hvormed han lagde sig ind foran Daniel Bachmann på tredjepladsen.

 

Sikken en formidabel dansk afslutning i dressuren for det World Cup stævne, som arrangørerne også kan være særdeles stolte af. Godt gået alle sammen!

 

Se Dufours ridt, som transmitteret på DR2 her

 

Billede

 

Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy slog til i Boxsen igen. Med et fantastisk ridt sikrede 25-årige Dufour sig sejren i søndagens World Cup Freestyle Grand Prix, med en score på næsten 86%, og satte verdensetteren Werth og Svenske Patrick kittel overbevisende til vægs! ( Foto: JP-Photo.dk)


Tilføjet d. 22-10-2017 kl. 17:17 og sidst rettet den 22-10-2017 kl. 18:35 af i kategorien Ridesport.

Seneste relaterede nyheder
22-02-20 Total genoprejsning til Dufour og Cassidy!
01-12-19 Sensationel kur-sejr til Dufour og Cassidy
01-12-19 Dufour og Cassidy dansede sig til ny rekord
08-03-19 Dufour publikum magnet
21-02-19 Dufour glæder sig til UCH
22-01-19 Dufour-film nomineret til filmpris
01-11-18 OL-støttekroner til Cathrine Dufour
29-09-18 Sejr til Dufour og Bohemian i Flyinge
11-07-18 Økonomisk OL-rygstød til Dufour
24-06-18 Fra ponytrav til ren ekstravagance!


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider