;
Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Tårnhøje karakterer - GP kür finalen i Aachen!

Det blev til en yderst spændende og seværdig Grand Prix Kür finale i Aachen, med et ekstremt højt niveau, der kastede tårnhøje individuelle karakterer af sig, og næsten 90% til Isabel Werth. Med flotte indsatser fra Cathrine Dufour på Atterupgaards Cassidy og Agnete Kirk Thinggaard på Jojo Az, lykkedes det danskerne at opnå hæderfulde og absolut godkendte resultater, hvor bedste resultat blev en 4. plads til Dufour

 

Seværdig finale med tårnhøje individuelle scores

Det blev en yderst spændende og seværdig Grand Prix Kür finale som afslutning på verdens største årlige hestesportsbegivenhed i Aachen, en klasse som alle tilskuere på dressurtribunerne med forventning havde set frem til. Spændende og bemærkelsesværdigt blev det bestemt også!

 

Det blev til en kür finale i en dyst mellem nogle af verdens absolut bedste ekvipager i deres specialdesignede programmer til musik, og det blev en finale der kastede tårnhøje karakterer af sig til de førende dressurekvipager.

 

Absolut godkendte danske resultater

To danske ekvipager, Cathrine Dufour på Atterupgaards Cassidy og Agnete Kirk Thinggaard på Jojo AZ, havde banet sig vej til finalen, så der var også i denne klasse danske indslag til ære for de mange tilrejsende danske tilskuere.

 

Dufour og Atterupgaards Cassidy (e. Caprimond / Donnerhal) har præsteret rigtig gode resultater ved dette stævne, og forventningerne var derfor høje til ekvipagen, da de som næstsidste ekvipage skulle på banen.

 

Agnete med sin dansemus JoJo AZ klappet ud af publikum

Forud herfor havde Agnete Kirk Thinggaard og Jojo A (e. Ginus / Justboy) redet et rigtig flot og modigt program, hvor der var lagt ekstra sværhedsgrader ind, og programmets mange overgange og høje grad af rytmiske indslag, gav anledning til at gribe publikum - som vi også så det under DM, da ekvipagen er så eminente til at ramme takten og musikken så præcist og let, at man skulle tro de begge var forenet med musikken og Jojo født som inkarneret dansemus.

 

Som til DM, blev den danske ekvipage også i Aachen klappet ud af banen af publikum forud for den egentlige afslutning af programmet og selv under den sidste piaff. Det er godt at vide at JoJo AZ er temmelig nervefast heri og kan tåle mosten at blive klappet ud af banen uden at tabe både koncentration og øvelsesmomenter. Tvært imod synes han næsten at nyde det. Det blev også til en velfortjent score på 72, 775 % der rakte til en foreløbig samlet 12. plads, inden Dufour, som var feltets næstsidste rytter.

 

Dufour og Cassidy på en samlet 4-plads med 81,6%

Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy viste endnu engang deres rutine, og de præsterede en rigtig flot kür, der blev belønnet med hele 81,6% af dommerne. Desværre var det ikke helt nok til at nå op til nærmeste konkurrent amerikanske Laura Graves, der med 82,550, knapt 1% højere havde lagt sig på andenpladsen efter verdensetteren Isabell Werth. Werth red sin særdeles rutinerede OL hoppe Weihegold (e. Don Schufro / Sandro Hit) i et vanligt overlegent flydende og fejlfrit program, som blev belønnet med den svimlende karakter og urørlige karakter på 89,675, ved bl.a. at høste to hele 10-taller i piaffen.

 

Dufour og Cassidy lå således på en individuel tredjeplads, inden feltets sidste rytter Sönke Rothenberger, på Cosmo 59. (e. Van Gogh / Fruhling) skulle på banen. De cementerede imidlertid den tyske dominans, med et særdeles imponerende ridt og vanlig tysk præcision, hvilket indkasserede dem en score på samlet 85,750 %.

 

Skønt flotte indsatser fra de to danske ekvipager i feltet og tilsvarende dommerkarakterer, blev slutresultatet således til flot og hæderfuld individuel fjerdeplads til Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy og en absolut godkendt individuel 14. plads til Agnete Kirk Thinggaard og Jojo Az.

 

Se de samlede resultater fra küren her

 

Billede

 


Tilføjet d. 23-07-2017 kl. 14:25 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
20-10-20 Dufour og Bohemian sejrede i FEI World Cup kür
05-10-20 Stærkt felt åbner FEI World Cup™ på Vilhelmsborg
15-09-20 Isabell Wert køber Zezuan-søn af Helgstrand
06-09-20 DM-sejr og frieri på samme dag
05-09-20 Dufour og Cassidy i front af DM 2020
04-04-20 Dufour i top-10 med Bohemian
29-03-20 Agnete hjemme igen
24-02-20 Agnete Kirk gør dansk reklame i Wellington
23-01-20 Flot anden- og fjerdeplads til Agnete og Blue Hors
23-01-20 Agnete med Zatchmo og Don O fører feltet i Wellington


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider