Logo used for printing

HN afstemning
Har du hest der går alene uden at have kontakt til artsfæller?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Dujardin atter hædret af dronningen

Charlotte Dujardin modtager ved årets udgang hædersprisen 'Commander of the Order of the British Empire (CBE)' af Dronning Elisabeth. Prisen er den anden royale hæderspris som dressurrytteren modtager af den hesteglade engelske dronning

 

Donningens hædersbevisning til Dujardin

Der er nu offentliggjort at Charlotte Dujardin vil modtage den anden royale hæderspris af den brittiske Dronning Elisabeth, den såkaldte 'Commander of the Order of the British Empire (CBE)', som er en del af det komplicerede hædersbevisningssystem som tildeles af det britiske kongehus til særligt prominente og fremtrændende borgere.

 

Den anden royale hædersbevisning

Hædersbevisningen er faktisk den anden af slagsen som Charlotte Dujardin modtager af den brittiske dronning Elisabeth. Efter dressurrytterens sejr ved OL i London i 2012, hvor hun vandt både individuelt guld og guld for hold, blev hun udnævnt til 'Officer of the Order of the British Empire (OBE)'. Den nye pris (CBE) rangerer højere i den brittiske trones hædersbevisningssystem end den første (OBE).

 

Commander of the Order of the British Empire (CBE)

'Commander of the Order of the British Empire (CBE)' prisen uddeles til prominente borgere, der på lidt under nationalt niveau, har bidraget markant til nationen, eller som har udvist særligt stort bidrag til nationen på en ny eller innovativ måde.

 

Den meget karasmatiske springrytter Nick Skelton, der til trods for sin relative høje alder, fortsat er særdeles aktiv i sporten på absolut topniveau, og som til stor jubel for publikum vandt individuelt guld i springning ved OL i Rio, får ved samme lejlighed den samme hædersbevisning (CBE) som Charlotte Dujardin.

 

Charlotte og Valegro's to guldmedaljer

Charlotte og Valegro vandt to individuelle olympiske guld medaljer sammen, hvilket kun to andre legandariske ekvipager har formået, nemlig hollandske Anky van Grunsven på Salinero i 2004 og 2008, og Nicole Uphoff fra tyskland på legendariske Rembrandt i 1988 og 1992.

 

De 31-årige Charlotte Dujardin, var tillige blandt adskillige ryttere der blev nævnt i Dronning Elisabeths ' Quen's New Year Honors', dronningens traditionsrige tale i forbindelse med nytåret.

 

Billede

 

Charlotte og Valegor efter modtagelsen af individuelt guld i Rio

 


Tilføjet d. 31-12-2016 kl. 13:50 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
04-03-17 Ny debut for Charlotte Dujardin
16-12-16 Dujardin får gyngehest i julegave
14-12-16 Så varmer vi op til afsked!
07-12-16 Dujardin køber 5-års hest
02-12-16 Pris-nominering til Dujardin
22-11-16 Hæder og ære til Hester og Dujardin
19-11-16 Video hyldest til Valegro!
19-11-16 Dujardin og Utopia ej til Stockholm
16-12-15 Dujardin tager sin 5. sejr i træk i Olympia
11-07-15 Dujardin - sådan!


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider