Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Dujardin tilbage i GP på ny hest!

Charlotte Dujardin debuterede i weekenden i Hartpury på hjemmebane i Grand Prix på den 9-årige hoppe Mount St John Freestyle, og sikrede sig en overbevisende sejr på 81,1 %. Ekvipagen er hermed godt på vej tilbage i toppen af britisk dressur og har planer om at kvalificere sig til World Equestrian Games senere i år

 

Længe siden Grand Prix deltagelse

Det er ikke meget vi har set til Charlotte Dujardin siden den historiske pensionering af hendes verdensklasse partner gennem to olympiske lege, den allerede legendariske Valegro. I den mellemliggende periode har hun redet lidt forskellige heste, hvoraf flere efterfølgende er blevet solgt, men nu ser det ud til at Charlotte Dujardin endelig er retur i den tunge ende af britisk dressur, med weekendens seneste debut og sejr.

 

Grand Prix debut på Freestyle med overbevisende sejr

Ved stævnet i Hartbury i den forgangne weekend, debuterede Charlotte Dujardin i Grand Prix på den 9-årige hoppe med det spøjse navn Mount St John Freestyle, og debuten blev endog meget overbevisende. Det blev ikke alene til en sejr i klassen, men deres program kastede tillige en overordentlig flot debut score af sig, nemlig hele 81,1 %.

 

 

"Jeg er virkelig velsignet, at komme her i den første grand prix og hente 81,1 %. Det er ret specielt, og jeg forventede det ikke" udtalte Dujardin efterfølgende til det britiske Horse & Hound og fortsatte "Hun fik en masse høje karakterer for bevægelser der talte dobbelt, og fik bl.a. 10 for sin piaffe og 9 for hende piruette og Zig-Zag. Galoppen føltes rigtig god, og som om hun havde gjort det før. Hun er bare så modig, og hun gjorde virkelig sit bedste, så meget at jeg faktisk blev lidt følelsesmæssigt berørt op ad midterlinjen til sidst".

 

Delicato ligeledes Grand Prix debut

Charlotte Dujardin red tillige Carl Hester's og Ann Cory's og Anne Evans 10-års Hawtins Delicato (Del) i Grand Prix. Han opnåede 76, % til trods for at han virkede lidt grøn i changementerne og piruetterne.

 

Som altid er Charlotte strakt i dialog med hendes tidligere træner og samarbejdspartner Carl Hester: "Det var så dejligt at ride på dette niveau igen - jeg sagde til Carl, at det føltes som at jeg var ved at lære at gøre det igen, med to nye heste der er helt grønne", tilføjede Charlotte, hvis sidste konkurrence på Grand Prix niveau var på Barolo ved de britiske nationale dressurmesterskaber i 2016. Det var kort efter Rio olympiaden, hvor hun besvarede sin guldmedalje med Valegro. Siden da har hun opnået ikke mindre end 19 nationale titler på tværs af forskellige dressurklasser, med en lang række yngre heste, men altså ikke på Grand Prix niveau.

 

Carl Hester: om Freestyle og Delicato

Carl var naturligvis på pletten og overværede de to præstationer, og havde efterfølgende disse kommentarer til præstationerne:

"Begge heste demonstrerede at de bevæger sig rigtig dejligt, selvom der selvfølgelig er forskellige ting vi skal blive bedre til, som dog primært skyldes at hestene skal blive stærkere" udtalte Carl Hester efterfølgende om Charlottes to ridt og fortsatte: "Freestyle blev en smule træt på den sidste centerlinje, og det kan man kun forvente af så ung en hest, men hun har en fantastisk attitude, hun går efter det. Vi har aldrig skulle bekymre os om, at hun er anderledes på banen. I enhver situation og ved enhver lejlighed, har hun præsteret med den samme tilgang som hun gør derhjemme".

 

Om Delicato siger Carl Hester "Del skal holdes lidt mere i hånden. Når han får bygget sin selvtillid op, så bliver det rigtig spændende at se, hvad det kan udvikle sig til".

 

Hester tager Del og Dujarding Freestyle til WEG

Det er ikke usædvanligt at Charlotte og Hester rider hinandens heste, Selv om Carl Hester havde valgt at lade Chrlotte ride Del I den forgangne weekend, agter han selv at ride valakken til WEG.

Samtidig afslørede Carl Hester, at han tilfældigvis opnåede nøjagtig samme procentscore som Del, ved sin Grand Prix debut på hans store OL-hest Nup Tuck.

 

Det er nu planen at Freestyle skal debutere internationalt ved det firstjernede DCI stævne i Rosendaal i maj. Det er tillige planen at hun skal deltage ved Windor Horse show og i Bolesworth senere i år.

 

Mount St John Freestyle er ejet af Emma Blundell fra Mount St John stutteriet, og hoppen er Charlotte Dujardins nye håb om en plads på holdet, ved det storstilede World Equestrian Games (WEG) i Tryon, USA sernere i år.

 

Billede

 

Charlotte Dujardin debuterede i weekenden i Hartpury på hjemmebane i Grand Prix på den 9-årige hoppe Mount St John Freestyle, og sikrede sig en overbevisende sejr på 81,1 %, og ekvipagen er hermed godt på vej tilbage i toppen af britisk dressur og med planer om at kvalificere sig til WEG. Her ses Dujardin på den nervefaste Freestyle


Tilføjet d. 19-03-2018 kl. 09:29 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
26-09-20 Hester nyder succes på ny hest
04-01-20 Hester vinder i Liverpool på Nip Tuck
17-12-19 Dujardin: Følelsen var fantastisk
17-09-19 Hester og Nip Tuck britiske dressur mestre 2019
08-07-19 Hester tager sejren i specialen i Hartpury
08-07-19 Dujardin og Freestyle sejrer med 2x personlig highscore
17-06-19 Freestyle retur i storform – dobbeltsejr på over 80%
13-06-19 Hesters OL-hest Escapado er ikke mere
06-05-19 Dujardin og Freestyle får comeback i juni
19-03-19 Hester og Nip Tuck opnår overbevisende comeback


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider