Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Dujardin: Jeg elsker mine hopper

Charlotte Dujardin gav flere clinics med flere af hendes egne heste på den forgangne weekends store Your Horse Show, i Warwick ved Birmingham i England, og her afslørede Storbritanniens dressur darling, at hun faktisk er ret glad for at ride hopper, og også har flest hopper i sin stald

 

Hopper eller vallakker?

Der er rigtig mange dressurryttere der er af den overbevisning at vallakker er klart at foretrække, siden de har det nemmeste temperament, og er nemmest at forme, men det gælder ikke den britiske dressur stjerne Charlotte Dujardin, selvom hun mest af alt er blevet berømt for at ride en vallak, nemlig den allerede legandariske, men i bedste live hollandske varmblod Valegro.

 

Den britiske dressur darling Charlotte Dujardin, gav dressur clinics ved dette års Your Horse Show, i Stoneleigh Park i Warwickshire, England både lørdag og søndag i den forgangne weekend, hvor Heste-nettet var til stede. Mange af tilskuerne bemærkede at flertallet af de ungheste Dujardin have med til sine demonstrationer var hopper, og dette spørgsmål som dressurstjernen her afslørede Dujardin, at hun faktisk er ret glad for hopper.

 

7 ud af 11 heste er hopper

Under en af sine demonstrationer fortalte Dujardin, at hun rider 11 heste om dagen, heraf udgør en del af dem hopper, og rent faktisk er hele 7 af de 11 heste hun har i stalden hopper.

Ifølge Dujardin er hopperne nøjagtig lige så gode som de bedste vallakker, og hun oplever de har rigtig megen personlighed, som hun godt kan lide.

 

Charlottes hendes eget temperament er umiddelbart til hingste, som hun synes man skal slås mere med, og de har ofte andre ting i hovedet end lige at høre efter. Der findes naturligvis undtagelser, og hun har da også en enkelt hingst i stalden, som hun har det godt med.

 

Egne heste er ofte hopper

Flertallet af de heste hun selv ejer er også hopper og Dujardin foretrækker at købe dem unge direkte fra avlerne, når de er 2,5-4 år gamle. Så kan man få gode heste til en fornuftig pris. Selvfølgelig er de så ubeskrevne blade og man køber derfor et talent og drømmen om en Grand Prix hest, men ved selvfølgelig aldrig med sikkerhed om den enkelte hest formås at indfri forventningerne, fortæller Dujardin.

 

Foretrækker heste med tænding

Heste med tænding er i øvrigt Dujardins foretrukne. Hun betegner sig selv som en 'doven' rytter, der foretrækker heste der er selvgående, men det betyder også i træningen, at de skal lære at hun kan lægge ben til dem, mens det typisk er således at man som rytter netop skal holde benene fra de mere dovne heste, for at gøre dem mere sensitive for benet.

 

Overlader det indledende arbejde til andre

En af konsekvenserne af at foretrække de mere tændte heste og at man køber hestene i en ung alder, er at de ofte kan være noget eksplosive, når først de kommer under rytter.

 

Selvom Dujardin tidligere både af venner og familie er blevet betegnet som temmelig frygtløs overlader hun nu det indledningsvise hårde arbejde til andre, især hvis hestene har megen tænding, indtil de er tilstrækkeligt kontrollable til at hun ikke skal gøre sig de større bekymringer om en tur i sandet. Men dette får hende ikke til at ændre mening "Jeg elsker heste med tænding, og jeg elsker mine hopper" slutter Charlotte Dujarding.

 

Billede

 

Charlotte Dujardin havde bl.a. hoppen Florantina, med til demonstrationerne ved Your Horse Show 2017. Florantina er en 7-årig hoppe, som Charlotte Dujardin erhvervede på baggrund af en video, og reelt først så for første gang, da hun havde købt hoppen

 


Tilføjet d. 19-11-2017 kl. 16:46 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
08-07-19 Dujardin og Freestyle sejrer med 2x personlig highscore
17-06-19 Freestyle retur i storform – dobbeltsejr på over 80%
06-05-19 Dujardin og Freestyle får comeback i juni
13-12-18 Freestyle afmeldt Olympia jule World Cup
12-05-18 Dujardin og Freestyle gør det igen!
19-03-18 Dujardin tilbage i GP på ny hest!
31-12-17 Hester og Dujardin brillerer en sidste gang i 2017
17-11-17 Storstilet masterclass og fejring af Carl Hester
20-06-17 Valegro og Dujardin skifter (måske) karriere
17-06-17 Utopia tilbage i spotlightet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider