Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Totilas færdig i sporten

Totilas pensioneres efter EM, har hingstens ejerne i fællesskab meddelt offentligheden. Totilas deltagelse i Aachen bliver hermed hans sidste i sporten, efter at han blev trukket fra konkurrencen før den individuelle grand prix speciale, som følge af en skade.

 

Totilas trukket fra århundredes dyst

Der var lagt op til århundredes opgør mellem Valegro og Totilas (se her) ved EM i Aachen, men det kom aldrig så vidt, at Totilas for alvor kunne gøre sig gældende, selvom han var med til at sikre Tyskland bronzemedaljen for hold. Mange spekulerede dog på om hingsten var uren under konkurrencen, og fhingsten blev efterfølgende undersøgt.

 

Ødem på knogle

Undersøgelsen bekræftede de mange spekulationer under og efter konkurrencen, og der blev fundet et knogleødem på Totilas. Det blev derfor besluttet at trække ham fra den videre deltagelse inden den individuelle grand prix speciale.

 

Erklæring om Totilas fremtid

I tirsdags udsendte ejer Poul Schockemöhle så i samråd med medejer Linsenhof / Rath familien en erklæring om, at den 15-årige hollandske varmblodshingst nu bliver pensioneret: "Efter den sidste uges og de verserende spekulationer om Totilas fremtid, har vi som familie besluttet at tage en beslutning" lyder det.

 

Om skaden

Erklæringen fortæller om skaden "undersøgelsen i sidste weekend viste, at Totilas har et ødem på knoglen. Dette er blevet behandlet optimalt af et fantastisk hold veterinærer. I samråd, er vi kommet til den konklusion, at Totilas ikke vil returnere til konkurrencesporten".

 

Billede

 

Totilas og Mathias Rath i Aachen

 

Takker fans

Erklæringen lyder fortsat: "Hvor meget den internationale dressur sport skylder denne hest er næsten umuligt at udtrykke i ord. Aldrig før har en dressur hest bevæget og skabt så megen spænding hos masser af tilskuere, ligegyldig om det var man var hesteentusiast eller ej, eller om det var blandt unge eller ældre".

 

I erklæringen fremsættes efterfølgende en tilkendegivelse af at Totilas nu vil blive bragt hjem, og at skaden vil få al den tid, den har behov for, for at hele: "Forudsat at det er muligt, forventes han at fortsætte sin avls karriere. Vi håber vi har forståelse fra alle de mennesker som er lige så berørte af denne hest, som vi er. Vi vil også gerne benytte anledningen til at takke denne hests mange beundrere og fans for deres støtte gennem tiden" slutter erklæringen.

 

Med Gal brød Totilas samtlige rekorder

Med Totilas tidligere rytter, hollandske Edward Gal, brød den kulsorte Gribaldi søn samtlige rekorder I grand prix, og blev den første hest der kom over den magiske 90 % grænse - en position som Valegro med britiske Charlotte Dujardin nu har overtaget og løfter suverænt.

 

Nåede aldrig samme niveau med Mathias

Efter at Totilas blev solgt til Tyskland for et at de største beøb en dressurhest er blevet solgt for, blev der indgået aftale med Matthias Rath. Det nye makkerpar fil imidlertid lige fra starten af mange problemer. Ekvipagen missede bl.a. London olympiaden da Mathias blev syg og World Cup'en i 2014 på grund af en skade og formkurven har været svingende.

 

Ekvipagen slog Charlotte Dujardin og Valegro i Aachen i juli sidste år, men formåede aldrig at nå tilbage på samme niveau på verdensscenen, som da Totilas blev redet af Edward Gal.

 

Endeligt farvel til banerne

Desværre skal vi således ikke forvente en fremtidig dyst mellem de to mastodonter, og kan heller ikke længere forvente at nyde den smukke natsorte Totilas på de fremtidige dressurbaner.

 

Lad os håbe på, at han kan fortsætte sin avlstjeneste og sætte sit fremadrettede præg på sporten på denne måde.

 

Billede

 

Totilas og Mathias Rath efter deres sejr i Hagen lige inden EM i Aachen.

 


Tilføjet d. 21-08-2015 kl. 21:46 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
07-04-20 EM i ponydressur aflyst
05-04-20 Gense Valegros sidste ridt
18-11-19 Pony-EM 2020 bliver i Strzegom
28-07-19 To individuelle EM bronzemedaljer til Danmark
28-07-19 Flot Dansk indsats lørdag ved EM
23-07-19 De unge klar til kamp for Danmark ved EM
18-07-19 Sådan Danmark – fantastisk gået!
16-07-19 Holland ude af Nations Cup i Aachen
08-07-19 EM ponyspringryttere er udtaget
08-07-19 Ponyholdet til EM i dressur er nu komplet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider