;
Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Ingen ændringer til pony EM-holdet

Dansk Ride Forbund oplyser at der ikke foretages ændringer til pony landsholdet i dressur forud for EM i Ungarn på baggrund af spekulationer efter at en af de udtagne polyer ved Agria DRF-mesterskabet i dressur blev dømt 'ikke-fit to compete"

 

Ingen ændringer på ponylandsholdet

Ved forrige weekends Agria DRF-mesterskab i dressur for ponyer hos Hovgaard Rideklub blev én af de ponyer, der er udtaget til at gå EM i dressur i Ungarn, vurderet 'ikke-fit to compete' af DRF's veterinærkonsulent (dyrlæge) pga. sår i mundhulen. Den pågældende pony er nu blevet genundersøgt af samme dyrlæge, som har vurderet, at ponyen igen er 'fit to compete', og derfor er ponyen naturligvis fortsat en del af det danske landshold, meddeler DRF i en pressemeddelelse.


Tvivl om deltagelse
Siden mesterskabet hos Hovgaard Rideklub i forrige weekend har der hersket usikkerhed omkring, hvorvidt DRF ville sende dén landsholdspony, som blev vurderet 'ikke-fit to compete' pga. sår i mundhulen, afsted til det forestående EM i dressur i Ungarn. Derfor har DRF's veterinærkonsulent i dag foretaget den samme undersøgelse af ponyen, som hun foretog under mesterskabet på Hovgaard, og ponyen er igen 'fit to compete' og bliver derfor sendt til EM som planlagt.

Ingen undtagelser for landsholdsponyer
"Vi kan selvfølgelig på ingen måde forsvare at sende en pony afsted i landsholdssammenhæng, hvis den ikke er 'fit to compete', og netop derfor indkaldte vi den til et ekstraordinært tjek på baggrund af dén vurdering, som vores veterinærkonsulent foretog af den på Hovgaard. Det er jo så rigtig glædeligt for alle parter, at ponyen i dag fik grønt lys, men der skal ikke herske tvivl om, at den ikke var blevet sendt afsted, hvis det ikke havde været tilfældet" siger Elitechef i DRF, Kimi Nielsen, og fortsætter "derudover skal alle ponyer jo igennem det obligatoriske Vet Check, når de ankommer til stævnet i Ungarn, ligesom de bliver tjekket igen efter endte ridt, så der er fuldt fokus på ponyens velbefindende hele vejen igennem".

En fair og transparent proces
Som forbundet tidligere har understreget, så ønsker DRF på ingen måde at afholde ekvipager fra at starte stævner, hverken i national eller international sammenhæng, hvis hesten/ponyen reelt er 'fit to compete'. Samtidig vil forbundet heller ikke sende en pony afsted i landsholdsregi, hvis den ikke er. Derfor var det vigtigt at få foretaget en ny undersøgelse af ponyen, og det var mindst lige så vigtigt, at det var samme dyrlæge som på Hovgaard, der udførte den, for at sikre en så fair og transparent proces som muligt.

 

Ser frem til EM

"Vi har fuld tiltro til de professionelle, sundhedsfaglige vurderinger, som vores veterinærkonsulent foretager, og når hun i dag vurderer, at ponyen igen er 'fit to compete', så glæder det os naturligvis meget" siger direktør i DRF, Morten Schram Rodtwitt, og afslutter "nu ser vi bare frem til at følge de dygtige ponyryttere, når de skal kæmpe om medaljer til Danmark ved EM i Ungarn i næste uge".

 

Billede

 

Dansk Ride Forbund oplyser at der ikke foretages ændringer til pony landsholdet i dressur forud for EM i Ungarn på baggrund af spekulationer efter at en af de udtagne polyer ved Agria DRF-mesterskabet i dressur blev dømt 'ikke-fit to compete" (Arkivfoto)


Tilføjet d. 25-08-2020 kl. 19:56 af i kategorien Nyheder generelt.
Tags: DRF, EM og Ponydressur.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
29-01-21 Der afholdes fortsat ponymålinger
29-01-21 Mentor-weekend i distance aflyst
23-01-21 Agria flyttes til efteråret
23-01-21 Relevante corona-informationer fra Dansk Ride Forbund
27-12-20 Kompensationsmuligheder og hjælpepakker
27-12-20 U25-vinder uden finale
08-12-20 ECCO Cup U25 og Bundgaard Byg Cup aflyst
08-12-20 Corona restriktioner igen
08-12-20 Ændringer i opgradering fra C til B-licens for ponyryttere
04-12-20 Reviderede bestemmelser under DRF


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider