Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

ISES konference om sportshestes velfærd

Den internationale forskningsorganisation indenfor sportsheste og deres velfærd ISES afvikler i dagene den 5-8. august 2015, den 11. konference i Vancover, Canada, under det temaet : "nedbryde barrierer og bygge broer".

 

Den 11. videnskabelige konference

Når ISES i slutningen af denne uge afholder internationale Equitation Science konference, i det smukke Vancover, i British Columbia i Canada, er det den 11. konference i rækken af videnskabelige fora om hestevelfærd i ridesporten. Her skal den nyeste forskning fra et bredt udvalg af lande på tværs af klode, bidrage til at øge vores forståelse for heste i sporten og hvorledes vi passer bedst på dem.

 

Sidste års konference - altså den 10. i rækken - blev afhold på dansk jord, nemlig på Vingsted Centeret ved Billund i Jylland.

 

Temaet for konferencen

Temaet for dette års den 11. ISES konference i Vancover, Canada: '"Breaking Barriers and Bulding Bridges - på dansk 'nedbryde barrierer og bygge broer", er samlebegrebet for en række videnskabelige forskningsindlæg, der rummer alt fra træningsteknikker i rotunder, terapeutisk ridning, lærings teori fra veterinære klinikker og en række interessante indlæg, der sammenligner kontrasterne i hestevelfærd på tværs af forskellige ridesportsdiscipliner.

 

Hestens emotionelle tilstand vil blive belyst ud fra en række indlæg, der ser på temperaments vurderinger, sammenkniben af øjne, tolkninger af hestens adfærd når den klør sig og hvordan hesten reagerer på klap fra rytteren i sadlen. Der bliver bl.a. rejst det tankevækkende spørgsmål som "er det muligt at bedømme om hesten er en glad atlet? Træningsteknikker og udstyr bliver berørt via en række indlæg der ser på hyperflexion, rytteres brug af hjælpemidler, tøjletræk og brug af udstyr så som bidløse trenser, tykkelser af sadelunderlag, længder på stigbøjler, brug af næsebremser og målrettede træningsprincipper.

 

Præsentationerne vil også omhandle, hvorledes 'Equitation Science' skal forstås som begreb, hvilke faktorer der kan påvirke præstationer i konkurrencer og variationen i hvorledes forskellige ryttere påvirker både mentale og fysiske komponenter i ridningen.

 

Bidrag fra mange lande

De videnskabelige indlæg på dette års 11. ISES konference er repræsenteret af et bredt udvalg af lande på tværs af kloden. Der er indlæg fra Australien, Tyskland, Storbritannien, USA, Belgien, Schweiz, Kina, Japan Frankrig, Brasilien, Sverige og selvfølgelig Danmark.

 

Konferencerne der afholdes årligt af ISES, er et enestående forum for videnskabsfolk og forskere, og for professionelle praktikere, at præsentere og diskutere forskningsrelaterede emner indenfor sportsheste og deres velfærd.

 

Programmet

Arrangementet startede onsdag den 5. august med uofficiel velkomst og sightseeing og mens den officielle del af programmet startede torsdag den 6. Der følger så et langt og interessant akademisk program, og traditionen tro, er der tillige et afbræk i disse, for at gøre rum for nogle praktiske demonstrationer af nogle af principperne.

 

Heste-Nettet vil efterfølgende bringe sammendrag fra nogle af de mest interessante indlæg på konferencen over de kommende uger.

 

Se konferencens fulde program her:

 

Billede

 


Tilføjet d. 10-08-2015 kl. 07:25 af i kategorien Arrangementer.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
26-08-20 Ulf Helstrand om Hestevelfærd
13-03-19 Overvægt en tikkende bombe for velfærden
19-05-18 New Zeeland vil også ændre næsebåndsreglen
26-03-18 Opvarmning til årets ISES konference
07-02-18 Forskere studerer hesteejere til gavn for hestevelfærd
01-11-17 Heste tynget af vægt - velfærdstrussel?
08-10-16 Hjælp din hest - træn dig selv!
28-08-15 ISES fordømmer brugen af rollkur
06-06-16 Hvad er Equitation Science?
17-06-15 Elastik i tøjler - godt eller skidt?


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider