Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Heste tynget af vægt - velfærdstrussel?

Vægt relaterede problemer udgør ifølge den verdensomspændende britiske dyrevelfærds organisationen World Horse Welfare, den største velfærdsmæssige trussel for heste i Storbritannien i dag, og er en potentiel bombe under dyrevelfærden i landet med den mest hastigt voksende overvægtige befolkning i Europa

 

Advarsler om vægttrusler mod dyrevelfærd

Den verdensomspændende men britisk forankrede dyrevelfærdsorganisation World Horse Welfare (WHW), advarer branchen om at vægt relaterede problemer nu er blevet den største enkeltstående faktor der truer hestevelfærden i dagens Storbritannien mest, og udgør en potentiel bombe under dyrevelfærden i landet. Det gælder både i form af overvægtige ryttere, overvægtige heste og i form af upassende vægtforhold mellem ryttere og heste.

 

Problemforhold i Storbritannien

Storbritannien har i forvejen den kedelige statistik, at have den mest overvægtige befolkning i Europa, men har tillige haft en tendens til at lægge en vægtmæssig standard for rideheste vurderer bl.a. på baggrund af fremvisninger af showheste, der generelt ligger i overkanten af de gængse hulvurderinger for idealmålet for heste. Tillige er der udbredt tradition for ponyer i landet, og mange voksne ryttere rider små heste eller ponyer.

 

Traditioner og udviklingen i befolkningens generelle vægtforøgelse har tilsyneladende også smittet af på opfattelsen af idealmålet for heste, og det giver åbenlyse problemer i relation til dyrevelfærden, både hvad angår rytternes størrelse isoleret set, hestenes respektive egen vægtbelastning og ikke mindst i form af uheldige kombinationer af ryttere der er for store og tunge til deres heste eller ponyer.

 

En talsmand for WHW, Roly Owers oplyser at alene i et for nyligt afholdt terrænridt, var det tydeligt at overvægtige heste og ryttere, der var upassende i størrelsen i forhold til deres heste, er grund til betydelig bekymring om hestens velfærd. "Jeg mener det er et undervurderet men absolut betydeligt problem, der kan forårsage stor skade for ridehestenes velfærd på sigt", oplyser Roly Owers.

 

Heste tynget af ryttervægt

Et indledende studie foretaget af forskningsorganisationen Animal Health trust (AHT) i samarbejde med en række andre organisationer inklusive det Britiske Rideforbund og WHW, har foreløbigt kunne konkludere, at der eksisterer som minimum en midlertidig effekt af forholdet mellem rytter vægt og hestens vægt på hestens gangarter og adfærd, men der er behov for yderligere forskning på området.

 

Målet er at etablere en række praktiske vejledninger, der kan være retningsgivende for ryttere til at vurdere et passende niveau af vægt for deres heste, eller optimere et vægtmæssigt eller tyngdemæssigt match mellem hest og rytter. De nuværende retningslinjer, der alene baserer sig på et rent forhold mellem ryttervægt og hestens vægt, kan ifølge Roly Owers være ret misvisende. F.eks. er en overvægtig hest absolut ikke bedre i stand til at bære en tungere ryttere end en hest af passende huld - det forholder sig derimod ofte direkte omvendt.

 

Resultaterne fra det første forskningsstudie, der blev gennemført i september i år, er fortsat under analyse, men de foreløbige resultater har bekræftet at forholdet mellem rytterens og hestens vægt har påvirkning på hesten, og at det ikke nødvendigvis er relateret til et mål som BMI (Body Mass Index).

 

Billede

 

Vægt relaterede problemer udgør ifølge den verdensomspændende britiske dyrevelfærds organisationen World Horse Welfare, den største velfærdsmæssige trussel for heste i Storbritannien i dag, og er en potentiel bombe under dyrevelfærden i landet

 


Tilføjet d. 01-11-2017 kl. 15:08 af i kategorien Røgt og Pleje.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
13-03-19 Overvægt en tikkende bombe for velfærden
22-05-18 Ryttervægt årsag til lukning af udlejningsstald
21-04-18 Vi fodrer vores heste til døde!
07-02-18 Forskere studerer hesteejere til gavn for hestevelfærd
12-12-17 Amandas kamp mod vægten!
19-09-17 Ryttervægt påvirker hestens bevægelse og adfærd!
17-07-17 12 overvægtige ryttere bedt om at sadle af
21-06-17 Velfærdstruende ryttervægt under lup
05-10-16 Overvægtige ryttere gør livet hårdt for deres ponyer
08-10-16 Hjælp din hest - træn dig selv!


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider