Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

New Zeeland vil også ændre næsebåndsreglen

New Zeeland overvejer at ændre næsebåndsreglen. Ændringerne tog sit udspring under DRF og nu har bredt sig til hele verden. New Zeeland skal tage stilling til et forslag om ændringer, behandles på den kommende årlige dressur konference i slutningen af juni, og vil medføre en strammere fortolkning, end den der i dag lægges op til fra FEI's side

 

Fremtiden for dressuren

På den årlige dressurkonference i New Zeeland, er der fremsat et forslag til stramning af reglerne om brug af næsebånd, der ligger meget tæt op af den dansk initierede stramning som Dansk Ride Forbund har været forgænger for. Ændringer til reglerne, der nu har vundet tilslutning i en lang række andre lande via de nationale ride forbund. Forslaget der nu bliver fremlagt i New Zeeland, skal behandles på Dressage New Zeeland konfernecen i slutningen af juni. Konferencen er en årlig tilbagevendende begivenhed, der har fokus på at drøfte emner, der har betydning for, i hvilken retning sporten skal tage fremadrettet.

 

Næsebåndsreglen - et hot emne

Et hot emne på dette års konference er netop forslaget om at stramme reglerne for brug af næsebånd, således at næsebåndet netop ikke spændes for stramt. Forslaget støttes af en lang række interesseorganisationer, herunder organisationen Dressage Bay of Plenty og North Island Riders. Repræsentanten for sidstnævnte organisation, Alice Zee, og Grand Prix rytteren Jody Hardstone har sammen fremsat forslaget om at forbyde stramme næsebånd i dressursporten på New Zeeland. Hardstone er desuden tidligere medlem af bestyrelsen for ISES organisationen (International Society for Equitation Science)

 

 

Den angivne FEI målemetode er ikke god nok

Hardstone udtaler i et interview i forbindelse med indlevering af forslaget følgende "Jeg har selv på første hånd oplevet dressurheste med permanente skader på deres næseben, fra alt for stramme næsebånd. Det må være ekstremt stramme og meget ubehagelige næsebånd, for at det kan forårsage så store skader, at selve knoglen ændrer form. Jeg finder det bekymrende at den gældende FEI regel om brug af næsebånd, tillader at blot en finger skal kunne lirkes ind under næsebåndet, for at det anses at være acceptabelt. Jeg har selv eksperimenteret lidt på min egen hest derhjemme, og har taget videooptagelser af mine forsøg. Af disse fremgår det, at selv om næsebåndet er strammet til det punkt, hvor du forfra hverken kan få en finger eller en negl ind under det, så kan FEI reglen med en finger på siden af kæben fortsat lade sig gøre"

 

Utvetydig og entydig målemetode

Det nye forslag går tillige på, at der til brug for fastsættelsen af næsebånds stramhed, benyttes den standardiserede plastik måler som ISES har udviklet til formålet, og som er en entydig målemetode, der ikke kan sættes spørgsmålstegn ved, eller er åbben for store tolkningsmæssige forskelle i udmøntningen af reglerne.

 

Derudover indeholder forslaget et oplæg til nye retningslinjer for, hvorledes der skal følges op og kontrolleres for om reglerne overholdes ved stævner m.v.

 

Om forslaget vedtages bliver afgjort primo Juli 2018.

 

Billede

 

New Zeeland overvejer nu også at indføre næsebåndsreglen, som tog sit udspring under DRF og nu har bredt sig til hele verden. New Zeeland skal tage stilling til et forslag, der på den kommende årlige dressur konference i slutningen af juni. Det foreslås bl.a. at man bruger dette standardiserede værktøj udviklet af ISES, som en entydig metode til afgørelse af næsebåndets stramhed (Foto: ISES Christina Wilkins)

 


Tilføjet d. 19-05-2018 kl. 22:04 af i kategorien Røgt og Pleje.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
07-11-20 Carina Cassøe Krüth springer op ad verdensranglisten
25-09-20 FEI suspenderer UAE fra alle stævner
11-09-20 FEI bereder sig på et muligt EM 2021
04-04-20 FEI ændrer rangliste beregning grundet Corona
14-03-20 FEI henstiller til at internationale stævner aflyses
29-02-20 Nye danske FEI udnævnelser
23-01-20 FEI planlægger muligvis fordyrende karaktersystemer
22-01-20 VM springrytter suspenderet for doping
04-01-20 Martin Fuchs bedste på Longines ranglisten
20-12-19 Nyt system for ponymåling ved årskiftet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider