Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Prisniveau i top på NIS-auktion

Nordic International Sales følauktionen over danske dressurføl blev afviklet i en feststemt hal hos Helgstrand Dressage i sidste weekend, hvor føllene opnåede en flot gennemsnitspris, og hele tre føl kom over 50.000 euro

 

Top-pris til Gørklintgårds Blackberry

Stemningen var allerede høj fra start, og den blev ikke mindre, da det første føl trådte ind i hallen. Et smukt hoppeføl afkom efter Franklin/Gørklintgårds Santos med navnet Gørklintgårds Blackberry, avlet af Jørgen Ravn, der også opnåede at blive aftenens dyreste føl med en hammerslagspris på 56.000 euro

 

Det feminine og langbenede hoppeføl travede med stor rummelighed rundt i hallen og ænsede ikke publikum. Hoppestammen er yderst interessant med adskillige S-heste i dressur og flere kårede hingste. Budene fra ind og udland strømmede ind, og derfor var det ikke overraskende, at denne unikke Franklin-hoppe blev aftenens prishighlight og blev solgt for det flotte beløb af 56.000 euro svarende til 420.000 danske kroner.

 

 

Dyreste hingsteføl Gammelenggårds Galiano

Det sidste føl, hingsteføllet Gammelenggårds Galiano (e. Grand Galaxy Win/ Blue Hors Don Romantic) fra Stald Heiline og Nanna Jønsson i Kolding, blev dyreste hingsteføl, efter hammeren faldt på 54.000 euro.

 

Budlyst fra udlandet

Der var mange bydere fra udlandet via telefon såvel som internet, og det var en canadisk køber, der sikrede sig det velgående røde hingsteføl fra Lena og Ulrik Kristensen i Vinderup. Hingsteføllet, der hedder Jasper, er e. Janeiro Platinum/ Dancier og fik hammerslag på 50.000 euro.

 

Føl til nordjylland

Et af de føl, der får adresse i det nordjyske, er også et føl efter Janeiro Platinum, nemlig Tjørnegårdens Tennessee fra Christina Reslow i Kirke Såby på Sjælland, der blev solgt for 44.000 til en tilbagevendende køber, og ligeledes hoppeføllet Flying Tabata Pilekær e. Jameson RS2/Ferro fra Lars Langendorff og Anne Mette Rossen i Aabenraa, der gik for 31.000 euro, også får adresse i Nordjylland.

 

Formand for Dansk Varmblods auktionsudvalg, Ulrik Kristensen, var begejstret for resultatet af auktionen, som han betegner som en kæmpesucces.

 

"Allerede ved præsentationen så vi en suveræn fremvisning, hvor føllene viste sig rigtig godt. Det gode resultat af auktionen skylder vi også vores avlere en tak for. De skal have ros for at have modet til at gemme deres kvalitetsføl til vores auktion. Uden deres opbakning havde det ikke lykkedes med disse flotte gennemsnitspriser", siger Ulrik Kristensen.

 

Positivt med toppriser under Coronakrise

Der var en feststemning i hallen, hvor køberne fik gejlet hinanden op, og det blev ind imellem giganternes kamp, når de allerbedste føl var på banen. Flere føl blev solgt til udlandet, og det tilskriver Ulrik Kristensen også det nye setup med online-bud.

 

"Tilbage i starten af året så det hele svært ud med Corona-situationen, men det har alligevel vist sig, at man godt kan sælge føl til toppriser i et totalt anderledes marked. Det har krævet nytænkning og et helt nyt setup, og det nye setup med bydere over internettet er kommet for at blive. Vi ser meget lyst på de kommende auktioner - også i 2021", slutter Ulrik Kristensen.

 

I alt blev 13 føl solgt, og gennemsnitsprisen blev i danske kroner 186.250.

 

Se listen over auktionspriserne over føllene her

 

Billede

 

Nordic International Sales følauktionen over danske dressurføl blev afviklet i en feststemt hal hos Helgstrand Dressage i sidste weekend, hvor føllene opnåede en flot gennemsnitspris, og hele tre føl kom over 50.000 euro


Tilføjet d. 10-09-2020 kl. 08:22 af i kategorien Avl.
Tags: Auktion og Føl.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
14-03-23 Køb din ny hest på auktion frem til 19/3
15-05-20 Helstrand klar med online auktion
10-07-19 Føl savnes og frygtes stjålet
30-04-19 Føl overlever på mælk fra amme-ged
18-02-19 Den bedste kollektion til Forårsauktionen nogensinde
03-09-18 Flot auktionssamling på Klosterhof Medingen
26-08-18 Rekordomsætning på DV auktion
29-07-18 Seks avlere – snydt af amerikansk kunde
17-05-18 Auktion over pensioneret top-hest forarger
16-04-18 Mavesår uhørt udbredt ved fravænning


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider