Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Auktion over pensioneret top-hest forarger

Der opstod ramaskrig på meddelelsen om, at den tidligere nu pensionerede spanske top-hest Norte, skulles sælges på auktion. En crowfunding kampagne til sikring af hingstens otium fejlede. Norte kom alligevel på auktion, dog blev ejers minimumsdbud ikke mødt. Nu er Norte hjemme igen og hans fremtid påny uvist

 

Ramaskrig i dressurkredse over aktion over pensioneret tophest

Det skabte ramaskrig i dressurkredse da Veguada Lovera, der ejer den nu 18-årige pensionerede tidligere spanske landsholds hest Norte (e. Cortesano VII / Aquiles III), for nylig meddelte, at han agtede at sætte den spanske hingst på auktion med henblik på salg for det højeste bud.

 

Planerne om auktionsalg af den tidligere store dressur stjerne, skabte udbredt forargelse og vrede i dressurkredse. Kritikkerne mente at hingsten, der har høstet stor hæder og ære til Spanien i løbet af sin lange dressurkarriere, har gjort sig fortjent at nyde sit velfortjente otium i hjemlige rammer. En tradition som efterhånden er tradition i dressurkredse at gøre, for mange af de tidligere top-heste der har ydet en prisværdig indsats i sporten.

 

 

Glorværdig karriere

Under uddannelse af Jose Antonio Garcia Mene, blev den grå PRE hingst Norte til en fast del af det spanske landshold. Norte gjorde især god figur ved WEG i Lexington, Kentucky i 2010, som næstbedste spanske ekvipage. Kort herefter CDI stævnet ved Vejer i March 2011, fik Norte en svær skade, som gjorde, at det tog ham næsten to år at blive klar på konkurrencebanerne igen. Han returnerede imidlertid igen, og i februar 2013 og deltog igen i Vejer, hvor han vandt de spanske Grand Prix mesterskaber og efterfølgende repræsenterede Spanien i tre mesterskaber: Em i 2013, WEG i 2014 og EM i 2015.

 

Note blev pensioneret fra sporten i 2015, da han havde problemer med at holde sig fit på konkurrenceniveau. Han stod samtidig til rådighed for avl på sin ejers ejendom i Corsoba i Spanien.

 

Fejlslået crowfunding kampagne

Som konsekvens af Veguada Lovera's upopulære udmelding blev der i Spanien iværksat en crowfunding kampagne med det mål at erhverve hingsten, og efterfølgende forære Norte til hingstens tidligere rytter Kose Antonio Garcia Mena, hos hvem han så skulle kunne nyde sit otium. Målet med kampagnen var at rejse 100.000 euro til formålet, men der blev blot rejst 1665 euro.

 

Norte blev sat på auktion for højest bydende

Ejeren Veguada Lovera gik derfor videre med sine kritiserede hensigter om at sætte hingsten på auktion. Målet var således at sælge hingsten til højestbydende over en af Veguada Lovera fastsat minimumspris.

 

På auktionen blev Norte først fremvist for hånd, og efterfølgende fri i hallen. Startprisen var sat til 25.000 og adskillige bud førte auktionsprisen på 100.000 euro.

 

Bud ikke mødt og Norte er hjemme igen

Beløbet lå dog fortsat under den ambitiøse minimumspris på 120.000 euro, som ejeren på forhånd havde sat for hingsten. Resultatet blev at Veguada Lovera, måtte tage sin hingst med hjem igen til stalden i Cordoba.

 

Det er uvist om Veguada Lovera vil forsøge at sælge hingsten igen, eller hvad kommer til at ske med Norte fremadrettet. Det har imidlertid uundgåeligt kostet Veguada Lovera nogle imagemæssige skrammer i lakken, så det er muligt, at han vil overveje det en ekstra gang at sælge hingsten for højstbydende på en auktion.

 

Se Youtube video af Norte her

 

Billede

 

Der opstod ramaskrig på meddelelsen om, at den tidligere nu pensionerede spanske top-hest Norte, skulles sælges på auktion. En crowfunding kampagne til sikring af hingstens otium fejlede. Norte kom alligevel på auktion, men de afgivne bud mødte ikke ejers minimumskrav. Nu er Norte hjemme igen og hans fremtid påny uvist. På billedet ses Norte med Jose Antonio Garcia Mene i sadlen (Arkivfoto)


Tilføjet d. 17-05-2018 kl. 08:10 af i kategorien Ridesport.
Tags: Auktion.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
14-03-23 Køb din ny hest på auktion frem til 19/3
10-09-20 Prisniveau i top på NIS-auktion
15-05-20 Helstrand klar med online auktion
18-02-19 Den bedste kollektion til Forårsauktionen nogensinde
03-09-18 Flot auktionssamling på Klosterhof Medingen
26-08-18 Rekordomsætning på DV auktion
29-07-18 Seks avlere – snydt af amerikansk kunde
28-10-17 Dyreste auktions ridehest – tidligere kåret hingst Tudor
03-10-17 Dyreste dressurhest af rent springblod
25-09-17 Top-føl til Anna Zibrandtsen


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider