;
Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Succesfuldt avler/rytter-par gør det igen

Ved 4-års championatet ved eliteskuet for trakehnere på Vilhelmsborg i weekenden, blev var det Kaj Olesens kårede hingst Preussen Party, der med Anne Troensegaard i sadlen løb med sejren. Det er ikke første gang denne avler og rytter kombination har succes

 

Spændende ny ekvipage

Ved årets elitestævne for trakehnere, der blev afholdt på Vilhelmsborg i den forgangne weekend, havde tilskuerne fornøjelsen af at nyde en ny og spændende ekvipage i en velkendt avler og rytter konstellation. Ekvipagen fik tilmed en flyvende start på deres fremtidige stævnekarriere.

 

I championatsklassen for de 4-årige heste blev vinderen af klassen den dansk avlede og i Tyskland kårede hingst Preussen Party (e. Ivenhoe /Connery).

 

Sejr til Anne og Preussen Party

Det blev til en rigtig flot bedømmelse til ekvipagen, der sikrede sig en overbevisende sejr i 4-års klassen med en score på 89,8%. Preussen Party blev belønnet med 9,5 for trav, 8,2 i skridt, 9 i galop og ridelighed og 9,2 i kapacitet. Det var tydeligt at både avler og rytter var stolte og fornøjede over det flotte resultat for den unge hingst, der også har fået en har fået en flyvende start på sin avlskarriere.

 

Endnu en hingst fra Kaj Olesen

Ejer og avler af hingsten er såmænd ingen ringere end den inkarnerede trakehner avler Kaj Olesen fra Lollands Varmblod, og rytteren i sadlen dygtige Anne Troensegaard, som efterhånden har redet flere af Kaj Olesens trakehnere. Anne Troensegaard har bl.a. tidligere redet vallakken Litvinenko Sjæltofte (Imperio/ Pidroneur) populært kaldet 'Lille Kaj', som hun red til talrige sejre og bl.a. deltog UVM på. Anne endte slutteligt med selv med at købe ham af Kaj Olesen, men har nu solgt denne hest videre til sin elev og juniorrytter Natalie Herring.

 

Avl af bedste præstationsblod

Preussen Party blev kåret i Neumünster som 2-årig i 2018 (se her), hvor Kaj Olesen samtidig fik tildelt en opdrættermedalje for 40 års aktivt og betydeligt bidrag i trakehner avlen, hvor han samtidig bebudede at Preussen Party forbliver hos avler og opdrætter. Kaj Olesen har i sin lange avlerkarriere, som han lever og ånder for, efterhånden produceret en imponerende stribe af hingste på sine få gode hoppelinjer, og har i den grad har sat sit præg på dansk trakehner og også varmblodsavl.

 

Preussen Party er efter Kaj Olesens Connery Hoppe Polka, fra Kaj Olesens susper præstationsstærke P-hoppelinje efter superhoppen Pillau II, der i dag udgør den mest succesfulde og udbredte trakehnerhoppestamme i Danmark. Polka blev i sin tid årets hoppe i det danske trakehner avlsforbund, og er tillige mor til endnu en kåret hingst Preussenstern (e. Herbstkönig/Connery), der tillige deltog ved trakehner elitedagene på Vilhelmsborg i år, og såmænd sikrede sig sejren i LA1-LA6 klassen med Amalie Willum Hansen i sadlen.

 

Faderen til Preussen Party er hingsten Ivenhoe, der en af de mange succesfulde unge hingste afkom efter den ekstremt populære hingst Millinnium, der altså også har danske aner.

 

Det er den 169cm store brune Preussen Party også godt på vej til, men også i moderlandet Tyskland er der interesse for hingsten.

 

Allerede succes i avlen

Til trods for sin unge alder, har Preussen Party allerede produceret det bedste hingsteføl i Hessen i Tyskland i år, og dette skaber respekt og giver opmærksomhed i avlerkredse. Preussen Party har allerede fået god start som avlshingt, da der ventes ca. 30 føl efter ham til næste år.

 

Næste mål er DRF 4-års championatet

Det er planen at Anne Troensegaard og Preussen Party nu skal deltage i Dansk Rideforbunds 4-års championat, som er det næste trin i den unge hingsts uddannelse og ridemæssige karriere.

Den nye heste/rytter konstallation bliver spændende at følge.

 

De fire championatsklasser blev dømt af gangartsdommer Jørgen Hvenegaard og dressurdommer Lone Dyg Mikkelsen.

 

Billede

 

Ved 4-års championatet ved eliteskuet for trakehnere på Vilhelmsborg i weekenden, blev var det Kaj Olesens kårede hingst Preussen Party, der med Anne Troensegaard i sadlen løb med sejren. Det er ikke første gang denne avler og rytter kombination har succes. Her ses Kal Olesen til venstre for Preussen Party ved 2-års kåringen i Neumunster


Tilføjet d. 26-08-2020 kl. 08:26 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
05-10-20 Ingen efterbetaling ved Agria
24-04-20 Distelzar er død
28-06-19 Guld til suveræne danske U25-ryttere
17-06-19 Freestyle retur i storform – dobbeltsejr på over 80%
25-05-19 Balkenhol mister sin top-hest Heuberger
20-03-19 Imperio bliver schoolmaster
28-09-18 Helbror til WEG guldvinder på auktion
27-08-18 Imponerende 2-års hoppekollektion
27-08-18 Marianne og Mario vinder 3. Bundgaard Byg kvalifikation
22-08-18 Danish Derby klar til Bundgaard Byg Cup


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider