Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Distelzar er død

Gribaldi sønnen Distelzar, tysk trakehner og elitehingst, der tillige var kåret i Dansk Varmblod, er afgået ved døden 22 år gammel. Han efterlader sig en lang række succesfulde afkom i såvel avl som sport

 

Gribaldisønnen Distelzar er død

Den relativ lille men meget ædle, bevægelsesstærke og sluttede trakehner elitehingst Dizelstar (e. Gribaldi/Arogno) er afgået ved døden, 22 år gammel.

 

Distelzar blev født i 1998 på Trakehnergestüt Lindenhof am Berg, avlet af Diana Grün.

 

Distelzars far, var den for daværende imponerende og meget hypede trakehnerelitehingst Gribaldi, der opnåede omfattende og stor anerkendelse indenfor dressuravlen, har ligget i toppen af avlsindexet lige siden, og har efterladt sig en imponerende perlerække af toppræstations afkom og talrige højt præmierede avlshingste som sønner. Det mest berømte afkom uden tvivl er halvtrakheneren Totilas, som blandt andet vandt vundet VM-guld med Edward Gal, der også tidligere red faderen Gribaldi.

 

 

Morfaderen til Distelzar var den i Danmark også meget legandariske stempelhingst i den tyske trakehneravl Arogno, der tillige haft stor indflydelse på den tidlige europæiske varmblodsavl, og bl.a. også var far til en af de største danske dressur succeser i den danske avlshistorie - Schwadroneur, en af de mest betydelige stempelhingste i den dansk dressuravl nogensinde. Distelzar mindede da også i type og udtryk og ikke mindst farve en del om Schwadroneaur.

 

Kåret og solgt på auktion til rekordpris

Distelzar selv blev kåret ved den traditionelle tyske trakehneravlsforenings årlige hingsteauktion i Neumünster i år 2000, hvor han vagte megen opmærksomhed og store kvalitet i sit bevægelsesforløb.

 

I 2001 blev han købt schweiziske Marie-Laure Wüthrich hingsten på eliteauktionen hos Klosterhof Medingen, til en for datiden svimlende pris på 600.000 D-mark, og skabte historie, da det var den højeste sum en hest havde fået hammerslag for på Klosterhof Medingen. Disxestar har sidenhen været aktiv i både sporten og i avlen.

 

Udpræget dobbelt-talent

Dizelstar opnåede at vinde championatet i Hanover den eferfølgende sommer, og tiltrak sig megen opmærksomhed ved de tyske nationale championater. Han vandt rideafprøvningen i Tyskland ved 30-dages testen i efteråret, og blev såmænd samtidig nummer to i springafprøvningen ud af de 25 deltagende hingste.

 

At hingsten udviste udpræget dobbelttalent, gjorde hurtigt Distelzar populær også i de springorienterede forbund, og både Hanoveraneravlen og Oldenburgavlen, og Dansk Varmblod tog den tyske trakehnerhingst til sig, for at sikre ind krydsning af gener og tilførsel af nyt blod.I sporten har Dizelstar bl.a. haft succes under schweiziske Andrea Wicki-Mäder, som har redet Grand Prix på 4* internationalt niveau på hingsten.

 

Årets hingst i Tyskland

Siden 2010 har Distelzar haft titlen som elitehingst i trakehnerforbundet, og i 2013 blev han desuden tildelt den meget hæderfulde udnævnelse til årets trakehnerhingst i det tyske moderforbund.

 

Kåret i 4 forbund også DV

Udover en kåring i sit eget forbund blev Distelzar også kåret i Oldenburg, hannoveranerforbundet og tillige i Dansk Varmblod, hvor han blev kåret med 8 i helhed, med følgende beskrivelse:

"Passende stor, lidt sluttet hingst af god type. Udtryksfuldt hoved. God forening mellem hoved og hals. Middellang, velansat hals. Lang, skrå skulder. Bundne albuer. Middellang, umarkeret manke. God overlinie. Velformet kryds. Lemmerne fine og tørre. Snævre hove. Snæver bevægelse bag. Bevægelsen god i skridt, særdeles god med godt afskub i trav og god, men savner haseaktion i galop."

 

Hingsten efterlader sig en række succesfulde afkom - også i Danmark.

 

Billede

 

Gribaldi sønnen Distelzar, tysk trakehner og elitehingst, der tillige er kåret i Dansk Varmblod, er afgået ved døden 22 år gammel. Han efterlader sig en lang række succesfulde afkom i såvel avl som sport


Tilføjet d. 24-04-2020 kl. 13:06 af i kategorien Avl.
Tags: Trakehner og Distelzar.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
26-08-20 Succesfuldt avler/rytter-par gør det igen
17-06-19 Freestyle retur i storform – dobbeltsejr på over 80%
25-05-19 Balkenhol mister sin top-hest Heuberger
20-03-19 Imperio bliver schoolmaster
28-09-18 Helbror til WEG guldvinder på auktion
14-06-18 Deltag i trakehnernes hoppekåring og sommerstævne 2018
05-04-18 EH Connery er gået bort
07-03-18 Jovian og Helium begejstrer i Verden
28-02-18 Ny hovedsponsor til TAF
16-02-18 Van Deyk er gået bort


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider