Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Helgstrand stifter legat efter Maria's bøn om rideben

Den rørende beretning om Maria Claumarch på de sociale medier, om rytteren der mistede sit højre ben, og hvor støtter efterfølgende har indledt en indsamling til en rideprotese, får nu Helgstrand Dressage til at stifte et legat, der skal hjælpe ryttere til at nå deres mål

 

Rørende historie inspirerer til legatstiftelse

Inspireret af den triste historie om Maria Claumarch, der på baggrund af en ulykke med en hest mistede sit højre ben, har Helgstrand Dressage valgt at stifte et legat, der skal hjælpe ryttere på vej til at realisere deres mål.

"Jeg ved, hvor svært jeg ville have det, hvis jeg ikke kunne ride hver dag. For os er hestene vores levevej, men det er også vores store passion", fortæller Andreas Helgstrand, CEO og grundlægger af Helgstrand Dressage.

 

Har skabt opmærksomhed i rideverdenen
Maria Claumarchs rørende historie har bredt sig som ringe i vandet, og især inden for rideverdenen, da den benprotese, som hun har fået tildelt, ikke kan bruges til ridning. Set i dette lys har Marias omgangskreds startet en indsamling til en rideprotese, så Maria forhåbentligt snart kan nå de mål, som hun har sat sig.


Første legatmodtager er givet
"Jeg bliver rørt over personer som Maria og hendes venner, der kæmper så meget for en sag. Det fik mig til at tænke på, hvordan jeg selv er kommet hertil, hvor jeg er i dag. Og det er i høj grad troen på, at det hele nok skal lykkes, bare man kæmper for det. Derfor er jeg heller ikke et sekund i tvivl om, at legatet i år tilfalder Maria", fortæller Andreas.

Det er ikke alene fordi, det er en rørende historie, at Helgstrand Dressage har valgt, at det første legat skal gå til Maria. Nej, for hele idéen med legatet er at tildele det til personer, der har sat sig et mål og sætter alt ind for at realisere det.

"Den hjælp, jeg har fået gennem min karriere har være altafgørende for, hvor jeg står i dag, og derfor er det vigtigt for mig at give noget tilbage til sporten. Og det føler jeg, at jeg gør med dette legat", fortæller Andreas, der fortæller at legatet skal uddeles én gang om året.

Andreas Helgstrand var ikke et sekund i tvivl om, hvem det første legat skulle gå til.

"I år har vi ikke mulighed for at lave nogen ansøgningsrunde, og derfor var vi heller ikke i tvivl om, at det første legat skulle tilfalde Maria. Hun har om nogen sat sig store mål, og det har jeg stor respekt for. Hun stiler efter at deltage ved VM i 2022 i Herning, for at vise, at man kan, hvad man vil. Så her på falderebet af 2019 vil jeg blot ønske Maria et stort held og lykke. Jeg glæder mig til at følge dig på sidelinjen", tilføjer Andreas.

Om Helgstrands legat
Helgstrands legat uddeles én gang om året på baggrund af en ansøgningsrunde. For at kunne ansøge om legatet skal du være rytter og have et ridemæssigt mål, som du arbejder hen i mod. Store som små mål er velkomne, og det gælder både spring- og dressurryttere. Såvel danske som udenlandske ryttere kan komme i betragtning, og såfremt det er en udenlandsk ansøger, skal videoen være på engelsk. For at komme i betragtning skal ansøgeren lave en video, hvori ansøgeren præsenterer sig selv og sit mål samt beskriver, hvordan legatet kan hjælpe ansøgeren på vej til at opnå dette mål.

Ansøgningsfristen løber fra den 1. april til den 1. maj hvert år, og legatet gives i forbindelse med Equitour Denmark, som afholdes på Helgstrand Academy i maj. Legatet har en værdi af 10.000 kr. Til at udvælge den rette kandidat blandt ansøgerne er der nedsat en jury, som består af General Manager og rytter, Thomas Sigtenbjerggard, Manager på Helgstrand Academy og rytter, Maria Anita Andersen samt CEO og grundlægger, Andreas Helgstrand.

Ansøgningen sendes til it@helgstranddressage.dk ligesom spørgsmål også kan rettes hertil.

 

 

Læs historien om Maria her

 

Billede

 

Den rørende beretning om Maria Claumarch på de sociale medier, om rytteren der mistede sit højre ben, og hvor støtter efterfølgende har indledt en indsamling til en rideprotese, får nu Helgstrand Dressage til at stifte et legat, der skal hjælpe ryttere til at nå deres mål (Privatfoto)


Tilføjet d. 18-12-2019 kl. 12:04 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
18-09-20 Aktionshøjdepunkt 2019 solgt til Helgstrand
29-08-20 D'avie solgt til Tyskland
27-08-20 Fynch Hatton Oldenburger Landeschampion
29-05-20 Helstrand differentierer heste-segmenter
25-05-20 Fiontini skal have tvillinger
05-05-20 Helgstrand ansætter Emile Faurie
03-05-20 Ny CFO til Helgstrand
28-04-20 Severo går nye veje
26-04-20 Fem Helgstrand heste videre i KWPN
04-04-20 Procenter gives trods aflysning


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider