Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Når Juleønsket er et nyt ben

 

I denne travle, og hyggelige, juletid, er vi mange der har lange ønskelister. Vi ønsker os strigler, dækkender, ting til huset, børnene, stalden osv. Men det meste er jo heldigvis ting vi sagtens kan leve uden, og i de fleste tilfælde "Nice to have" i stedet for "Need to have".

Men sådan er det ikke for Maria Claumarch fra Tårnby. Hun har nemlig et ganske særligt juleønske som, hvis det bliver opfyldt, vil forandre hendes hverdag markant. Ja måske endda give hende noget af sin gamle hverdag igen.

Maria er rytter med stort R, og derudover er hun mor til to og leder på et værested for unge med diagnoser. Hun ejer hesten Freak, som er på højt niveau i dressur, og sammen var de på vej mod de helt høje klasser.

 

Billede

 

Altså indtil den 31. oktober 2018 hvor en helt banal dagligdags situation blev til en livsomvæltende katastrofe for den ambitiøse rytter.

Maria blev sparket af en hest hun var ved at lægge klokker på, og måtte hastes på hospitalet med et ødelagt knæ.

På hospitalet konstaterer en læge at både korsbånd og sideledbånd er revet over, og efter at knæet er blevet sat på plads sendes Maria hjem, trods smerter og ingen følelse i foden. Der bliver ikke lavet en scanning med kontrastvæske, og netop denne lægelige beslutning viser sig, at blive katastrofal for Maria.
Efter tre uger i smerter ser lægerne at de desværre, på grund af den manglende scanning, har overset en klemt blodåre i benet, og benet har ikke fået blod i de tre uger siden ulykken.

 

Benet står ikke til at redde.

I første omgang bliver benet amputeret under knæet i et forsøg på at redde så meget førlighed som muligt, men desværre viser det sig at være umuligt, så Maria ender med at få amputeret venstre ben lige over knæet.

Væk er håbet om de store klasser på hesten Freak, og væk er det tidligere liv hvor Maria var en aktiv kvinde med mange jern i ilden.

 

Billede


Maria får heldigvis betalt en benprotese af sin forsikring, så efter lang tids genoptræning kan hun igen komme til at gå og komme tilbage på sit arbejde. I hvert fald delvist. For der er noget det nye ben ikke kan. Benet er ikke designet til at ride med. Så det gnaver, strammer og er ubehageligt at ride med. Ind imellem falder det endda også af under ridning da protesen sidder fast med vakum.
Marias arbejde består i høj grad af ridning da hun rider ud med de unge på værestedet, og hele identiteten ligger i at være en aktiv mor for sine børn og en kvinde med et liv fyldt med heste. Maria har selv flere elevheste hun underviser på og derudover to private heste. Den ene er Freak, den anden er en ny hest Maria efter ulykken har indkøbt som sin nye parahest.


For håbet er ikke slukket i Maria. Hun VIL ride, og hun har ambitioner om at komme til VM i Herning i Paradressur i 2022.


Det er dog en lang sej kamp, for Marias talentfulde dressurhest er en stor og tung hest der ikke kan rides med et kunstigt ben, og derfor har Maria købt en hest der passer bedre til hendes nye situation, mens Freak er blevet pensioneret.

 

Billede


Men benprotesen dur ikke til seriøs ridning, og da forsikringen allerede har betalt en protese, har de lukket pengekassen i. I hvertfald foreløbig, så nu er gode råd dyre.

For en ekstra rideprotese koster 150.000 kroner, og det er mange penge sådan lige at hive op af lommen.

Heldigvis har Maria gode venner, og tre af dem har valgt at starte en indsamling, under det meget rammende navn "Nyt ben til Maria". Her kan man på facebook støtte indsamlingen og gøre Marias jul lidt mere fantastisk.

 

På en uge har indsamlingen allerede kastet 69.000 i kassen, og med det stiger håbet for at Maria kan få opfyldt sit højeste juleønske, og få sin hverdag tilbage til mere normale standarter.

 

Billede

 


Maria er en sej kvinde, der på trods af modstand kæmper for at finde fæste i et nyt liv og en ny hverdag. For det er når hun rider hun har det bedst. Det er der livskvaliteten blomstrer og stress og jag forsvinder. Det er der nok mange hestefolk der kan nikke genkendende til.


Og mon ikke Maria, med sit drive og gåpåmod, nok skal få enderne til at nå sammen? Det vil vise sig når VM løber af stablen I Herning i 2022. Maria har i hvert fald et godt råd til andre der måtte komme ud for noget lignende. "Ta kampen op! Tro ikke at de mennesker der er ansat til at hjælpe dig, også gør det. Tag sagen i egen hånd, også selvom du er træt og har ondt. Tag imod hjælp fra de nærmeste, og vær ikke for stolt til at være taknemmelig når dine veninder gør noget godt for dig.


Tilføjet d. 14-12-2019 kl. 16:20 af i kategorien Nyheder generelt.





Seneste relaterede nyheder
09-11-17 Official beklager hubertus-ulykke
11-02-16 Håret op under hjelmen - en sikkerhedsrisiko?
09-12-14 12 heste dræbt i togkollision
05-07-14 Fra trailer til pindebrænde
15-06-14 En sort lørdag for en farlig sport
10-05-13 Har du en førstehjælpsinstruks til heste?
19-05-13 Har du en førstehjælpskasse til hesten?
05-05-13 Er du klar til at yde heste-førstehjælp?
03-01-11 Hest aflivet efter påkørsel
22-11-10 Fem kvæstet af løbske heste


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider