Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Hvem er de stærkeste kort?

Den endelige startopstilling i dressur til World Cup finalen i Gøteborg er klar og blev annonceret i tirsdags, men hvem er de stærkeste kort, og hvem har mest at ride for? Heste-nettet giver et bud herpå

 

Så er de klar til dyst

Den endelige startopstilling til World Cup finalen i dressur i Gøteborg i næste uge, blev annonceret af FEI tirsdag den 28. marts. Blandt de 18 ryttere og 12 nationer, er Danmark flot repræsenteret ved Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack, der forventes at gøre det godt i finalen.

 

Nedtælling til World Cup finalen

I alt 18 af verdens stærkeste dressurekvipager er klar til start i World Cup finalen i dagene 3-7 april, og ryttere fra alle verdenshjørner, er ved at gøre sig klar til at tage turen til Gøteborg, til den store årlige event, der har fundet sted siden det første World Cup finale i 1986 ( se den samlede liste her)

 

Det er niende gang at World Cup finalen afholdes i Gøteborg, kun overgået af Hertogenbosch i Holland med en enkelt gang mere.

 

 

Startopstillingen er klar

FEI offentliggjorde tirsdag den 26. den endelige startliste (se her), og det bliver et felt af 18 stærke ekvipager der kommer til start i Sverige. De 18 ekvipager repræsenteres af 12 nationer, heriblandt er Danmark - med en enkelt repræsentant - den 28-årige Daniel Bachmann Andersen med Blue Hors Zack.

 

Der deltager 13 ekvipager repræsenterende vest og central Europa, fire ekvipager fra det amerikanske kontinent, heraf tre fra USA og en enkelt fra den dominikanske republik, samt en enkelt ekvipage fra Syd Afrika.

 

De fleste af de kendte top-ekvipager er med, og der er flere spændende bud på outsidere, men hvem er de stærkeste kort, og hvem har mest at ride for? Her følger en kort præsentation af nogle af de ekvipager, der formentlig er i spil

 

Isabell Werth og Weihegold - selvskrevne favoritter

Selvskreven til startopstillingen er verdens nummer 1 og den forsvarende verdensmester Isabell Werth, der har valgt at medbringe sit sikre kort Wiegold OLD, der er hendes først rangerende hest. Wiehegold vandt hun også finalen på i sidste år i Omaha, USA, og med hende ligger Werth som nummer 1 på verdensranglisten.Werth må betragtes at være absolut storfavorit til at tage World Cup mesterskabstitlen igen i år.

 

Udfordreren er Laura Graves og Verdades

En af de absolut største udfordrere til den øverste sejrs-skammel, er USA's Laura Graves på hendes egen Verdades. Denne ekvipage har de sidste to år har pustet verdensetteren i nakken og har indtaget andenpladsen ved World Cup finalen de sidste to år. Forr nuværende rangerer de tillige som verdensranglistens nummer to, og en enkelt måned efter WEG i efteråret 2018 formåede denne amerikanske ekvipage at Vippe Werth fra tronen i en enkelt måned.

 

Laura Graves har ventet på sin chance, og skønt hendes hest Verdades er flyvende for tiden, og de som de eneste i lange tider har slået Werth og Weihegold i en konkurrence, må KWPN vallakken efterhånden også begynde at kunne mærke alderen. Derfor har Laura Graves meget at ride for, da det er nok i år hun skal slå til, hvis de to livslange samarbejdspartnere skal opleve at sætte sig på tronen sammen.

 

Erfaren dame der har redet suverænt

Tyske Helen Langenhanenberg der selv tidligere har været verdensmester på Damon Hill i 2013, er også et godt bud på en god placering i toppen af feltet.

 

Denne gang starter hun på den amerikansk ejede Damsey FRH. De har gjort det fortrinligt i år og ligger i spidsen i den europæiske liga forud for finalen.

 

Et vanskeligt valg - har han valgt rigtigt?

Hollandske Hans Peter Minderhoud, der har flere heste at vælge imellem, har til World Cup finalen i år, valgt at ride Glocks Dream boy i Gøteborg. Hans Peter Minderhoud har ligesom Helen Langenhanenberg også et verdensmesterskab bag sig. Dette var i 2016 med hesten Flirt..

 

Med sig fra Holland, bringer han Emmelie Schollers på Apache, der deltager i finalen for første gang. Denne ekvipage har nok ikke har de store chancer i toppen af konkurrencen.

 

Begge ekvipager trænes af Edward Gal, der selv har en World Cup mesterskabstitel på Totilas fra 2010. Der er således masser af gode råd at hente for de to hollandske ekvipager i finalerunden..

 

Danmarks nye dressurkomet og outsider til en god placering

Dernæsst har vi vores egen blot 28-årige Daniel Bachmann Andersen på Blue Hors Zack. Ekvopagen har gjort det så godt, der har fået en utrolig flot en karriere sammen, siden de dannede par for første gang for få år tilbage og debuterede sammen i international S-dressur.

Siden da er det kun gået fremad. Ekvipagen er for nuværende rangerende på en samlet 12. plads på verdensranglisten, men det bliver nokke ikke ved det.

 

Sidste år i Paris sikrede de sig en flot 7. plads ved World Cup finalen, men de er kun blevet endnu bedre i år, og deres præstation fik en foreløbig kulmination for nylig med personlig rekord i Küren og to sejre over Isabell Werth på Emilio, ved sæsonens sidste world Cup kvalifikationsstævne i Hertogenbosch i Holland for få uger siden (se her). Werth er med Emilio fjerde rangerende på verdensranglisten.

 

I Hertogenbosch vandt Daniel Bachmann Andersen tillige på hesten Don Olymbrio over Wert på Don Johnson (se her).

 

Det blev derfor til total optur for Daniels selvtillig, her lige inden den præstigefyldte World Cup finale. Så selvom vi ikke har vores egen danske dressurdronning Cathrine Dufour på Cassidy med i år, så er der meget at se frem til som dansk tilskuer i det svenske i den kommende uge.

 

Sverige med to erfarne ekvpager

Værtslandet Sverige deltager med to ekvipager. Den erfarne Tinne Vilhelmson-Silfvén på den næsten lige så rutinerede nu 17-årige Don Auriello - hesten som hun kender ud og ind, og har deltaget med ved to OL på tidligere. Ialt har Tinne syv OL's bag sig, så der er tale om en særdeles erfaren dame. Tinne har også noget at ride for, ved dette World Cup finalestævne, da det formentlig bliver sidste gang vi ser Auriello til en World Cup finale.

 

Populære Patrik Kittel, der igen i år, for nylig har været testrytter ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning tidligere på måneden deltager på hesten Dalaunay. Kittel er også et seriøst bud på en rigtig god placering.

 

Stærke unge og erfarne amerikanere

Amerikanerne stiller med et særdeles stærkt hold af unge fremadstormende dressurryttere. Udover Laura Graves, som allerede er nænt som USA's nok stærkeste kort til mesterskabstitlen, har den næsten jævnaldrende Kasey Perry-Glass gjort det særdeles godt på danskavlede Gørklintgårds Dublet, der også deltog i 2017 i finalen.

 

Med sig har de taget erfarne Adrienne Lyle med på hesten Salvino. Lyle der har deltaget i WEG to gange, men i år rider hun hendes første World Cup finale.

 

Samtlige de amerikanske ryttere coaches af Debbie Mcdonald der også er holdleder for det amerikanske landshold, og som selv har været verdensmester til med som den første amerikaner på hesten Brentina i 2003.

.

Yvonne Losos de Muñiz på Aquamarijn er den sidste rytter fra det amerikanske continent, repræsenterende den lille Domikanske republic, men hun konkurrerer i den nord amerikanske liga og menes ikke at have de store chancer.

 

Billede

 

Den endelige startopstilling i dressur til World Cup finalen i Gøteborg er klar og blev annonceret i tirsdags, men hvem er de stærkeste kort, og hvem har mest at ride for. Daniel bachmann Andersen og Blue Hors Zack, er godt nok danske, men vurderes at have mulighed for en rigtig god placering vedHer følger en kort præsentation af nogle af de deltagende ekvipager, der har noget at at ride for Arkivfoto)

 


Tilføjet d. 29-03-2019 kl. 14:20 af i kategorien Ridesport.

Seneste relaterede nyheder
07-05-19 Kristy Oatley og datter sætter konkurrenterne til vægs
06-04-19 Werth Mester igen – Daniel bedste mand i verden!
18-03-19 Velkommen til den absolutte verdenselite - Daniel!
15-03-19 World Cup andenplads til Bachmann og Zack
18-02-19 Urørlig Werth på Weihegold
14-02-19 Carina og Daniel til World Cup i Neumünster
28-01-19 Werth og Weihegold vinder Amsterdam World Cup kvalifikation
29-01-19 Graves topper og USA sætter ny rekord i Wellington


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider