Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Dansk nedtur i 7-års finalen

Finalen for 7-års dressur heste blev langt fra det rene danske opgør, som var forventet efter en velafsluttet semifinale ved Falsterbo Horse Show. Fejl og stor dommeruenighed resulterede i en tur ned af pointlisterne og en slutstilling på hhv. en 3. og en femteplads til Jacob Nørby Sørensen og Michael Søgaard

 

Høje danske forventninger

Der var på forhånd sat høje forventninger til et rent dansk opgør og top-placeringer i 7-års finaleridtet ved Falsterbo Horseshow til både Michael Søgaard på Jukebox (e. jazz) og Jacob Nørby Sørensen på Ellegaardens San Droneur (e. San Amour) efter meget flotte ridt i kvalifikationsrunden. Der blev derfor med danske øjne set frem til 7-års finalen med stor spænding. Det blev imidlertid til noget af en uventet dansk nedtur.

 

Umiddelbar overkommelig svensk føring

Det blev til svensk føring med Marina Mattsson og Gladstone Zee T (e. Apache), der lagde sig i spidsen af finalen efter en pænt og glidende ridt, der blev bedømt til 71,667 %. Der derfor ikke på nogen måde virkede uoverkommeligt, for de to danske ekvipager, der begge havde gennemført flotte ridt i kvalifikationen, til langt højere procenter. Alt tegnede som det skulle, og det var næsten utænkeligt at forestille sig, at det ikke ville ende med danske topplaceringer. Skæbnen ville det imidlertid anderledes.

 

 

Dårlige starter og dyre fejl

Både Michael Søgaard og Jacob Nørby Sørensen fik ikke de bedste starter, og ingen af hestene virkede veltilpassede på banene. Begge Ekvipager fik fejl tidligt i programmerne, der gik ud over flowet i deres ridt og kastede yderligere fejl af sig.

 

I Michael Søgaards tilfælde, indsneg der sig tidligt en fejl, hvor Jukebox blev bange i et hjørne og sprag til siden, og efterfølgende fik de en meget dyr fejl i galopprogrammet. Jacob Nørby Sørensen fik fejl i fremadridningen på San Droneur, der misforstod signalerne og sprang frem i galop, og også her blev der fejl i galopprogrammet, hvor changementerne kiksede.

 

Det var åbenbart vanskeligt for dommerne at bedømme begge de to danske ridt, for der var stor dommeruenighed i karaktererne efterfølgende.

 

Udpræget dommeruenighed

Michael Søgaard og Jukebox opnåede alt fra en 10.-plads med 67,286 % til en andenplads med 72,286 % af dommerne, som endte på en samlet score på 69,810 %, og en samlet 6. plads lige uden for placeringerne.

 

Jacob Nørby Sørenden og San Droneur gik fra en 7.-plads med 68,857 % til en førsteplads med 73,714 %, og endte på en samlet ærefuld tredjeplads i finalen med 71,429 %.

 

Se det samlede resultat fra 7-års finalen her

 

 

Billede

 


Tilføjet d. 16-07-2018 kl. 09:51 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
17-09-19 Ungheste klar til championatsfinalerne
16-07-18 Dansk nedtur i Nations Cup
13-07-18 Sejr til Total Hope i 6-års finalen
13-07-18 Top opgør i 5-års finalen
12-07-18 Dobbelt dansk sejr i 7-års
12-07-18 Dansk opdræt sejrer i 4-års klassen i Falsterbo
11-07-18 Michala og Zippo videre til 6-års finalen i Falsterbo
21-10-16 Suveræne Victoria’s Secret vandt 5-års finalen
20-10-16 Deltagerne klar til fredagens championatsfinaler
20-10-16 Emotionel rutsjetur for Anne-Marie Hosbond


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider