Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Skovens Rafael testet WFFS-positiv

Den populære kårede elitehingst i DV, Skovens Rafael er testet positiv for den arvelige sygdom Warmblood Fragile Foal Syndrom (WFFS). Ligeledes er den 6-årige Romeo testet positiv. De øvrige hingste der står til avlsbenyttelse på Katrinelund har klaret frisag

 

To hingste der formidles af Katrinelund er testes WFFS positive

Katrinelund har netop testet samtlige de hingste der står til avlsbenyttelse på stutteriet og to hingste er blevet testet positive, for den arvelige betingede sygdom Warmblood Fragile Foal Syndrom (WFFS) - en genetisk sygdom som særligt forekommer i varmblodsheste (læs mere om den genetisk arvelige sygdom her). Begge de to WFFS-positive hingste har Blue Hors Romanov som far.

 

Skovens Rafael testet positiv for WFFS

Den i avlerkredse særdeles populære DV hingst Skovens Rafael (e. Blue Hors Romanov / Blue Hors Don Schufro) er en af de to hingste der blevet testet positiv.

 

Skovens Rafael er 14-år gammel, elite hingst i DV og er derudover godkendt i Oldenburg og Svensk Varmblod, der deltog i UVM i både 2009 og 2010 og i dag er international Grand Prix hest. Hingsten er avlet af Kirsten og Jens Lund Pedersen og ejet af Per og Lotte Skjærbæk og står til avlsbenyttelse på Katrinelund.

 

At Skovens Rafael nu er testet positiv for WFFS er lettere kontroversielt, da hingsten har produceret en lang række afkom i sporten i Danmark inklusive andre hingste som Adrenalin Firfod og Helgstrand hingsten Springbank II, som det nu også kunne være relevant at teste for WFFS. Heste der allerede er i sporten, kan være bærere af sygdommen, selvom de ikke selv viser sygdomstegn.

 

 

Romeo testet positiv for WWFS

Den 6-årige tysk avlede Romeo (e. Blue Hors Romanov / Wolkentanz I / Wanderbusch II) er ligeledes testet WFFS positiv.

 

Det er ikke oplyst til heste-Nettet, hvilke evt. umiddelbare implikationer det evt. får for de to hingstes avlsbenyttelse på kort og lang sigt, men det er naturligvis op til hoppeejerne at vurdere risikoen, og vælge hingste herefter.

 

Øvrige Katrinelund hingste er testet negative

De øvrige hingste der står til rådighed for avlsbenyttelse på Katrinelund, inklusive stutteriets egne hingste er testet negative for WFFS-genet. Det gælder:

 • Cantolar
 • Casall Sem
 • Crelido,
 • De l'Or,
 • Fredbo's Garmin
 • Freestyle
 • Godsend du Reverdy
 • Hesselhøj Donkey Boy, Katrinelund
 • Katrinelund Ferrari
 • Olympus
 • Quintet
 • Svalegårds Gold Crelido
 • Zodiac

Katrinelund distribuerer herudover hingstesæd fra andre dressurhingste så som: Fidertanz, Floriscount, Furst Romancier, Sir Donnerhall, Top Gear, Tailormade Temptation, Totilas, Weltjunge and Tobajo Picez. Disse hingstes konkrete WFFS-status er endnu ikke blevet offentliggjort.

 

For ydeligere information henvises til Katrinelunds hjemmeside her

 

Billede

 

Den populære kårede DV hingst Skovens Rafael er testet positiv for den arvelige sygdom Warmblood Fragile Foal Syndrom (WFFS), som bærer af genet. Ligeledes er Romeo testet positiv. De øvrige hingste der står til avlsbenyttelse på Katrinelund har klaret frisag. Her ses Skovens rafael med Lotte Skærbæk i sadlen ( Arkivfoto: JP-Photo.dk)

 


Tilføjet d. 06-06-2018 kl. 14:30 af i kategorien Avl.

Seneste relaterede nyheder
19-05-20 Ny berider til Katrinelund
30-04-19 Få WFFS-testet dit føl på følskuet
21-01-19 WFFS – storm i et glas vand?
18-01-19 Schokemöhle vil betale for WFFS føl
18-01-19 Blue Hors Don Schufro er WFFS positiv
12-01-19 Schockemöhles WFFS resultater lækket
12-12-18 EU indfører obligatorisk test for WFFS fra 2019
16-07-18 ASK hingste frikendt for WFFS
26-06-18 Tysk hingstestation bryder WFFS-tavshed
23-06-18 To Helgstrand hingste testet WFFS-positive


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider