Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Højdepunkter og nedtur med diskvalifikation

Lørdag stod på Nations Cup i dressur og en masse andre dressurklasser ved Equitour Aalborg. De unge danske ryttere gjorde det igen fantastisk med flere sejre og flotte placeringer, mens det blev til en blandet dansk dag for dressur-seniorerne i Nations Cup, med et enkelt dansk højdepunkt, men også drama og en ærgerlig dansk diskvalifikation

 

Endnu morgenstart med en ung dansker på sejrsskamlen

På næsten vanlig vis - kunne man fristes til at sige, blev dagens første klasse igen med en dansk ekvipage øverst på sejrsskamlen, og igen blev det til en sejr til familien Hyrm. Denne gang var det ikke Sara der tog sejren, men storesøster Sandra, der på Cavanillas-W vandt dagens første klasse - Nathalie Horse Care CDIY Freestyle med en score på 71,859 %.

 

Det blev dog til et tæt opgør,da hollandske Marjan Hooge på Eskara de Jesu pustede hende i nakken på andenpladsen med 71,473, og Malene Alborg sikrede sig tredjepladsen på Qualtico Nexen med 71,167 %, mens Laura Hviid på Denzel fik en femteplads på 69,050 %. Endnu en super god dansk start på endnu en dejlig dag ved Equitour Aalborg.

 

 

Næste klasse var DRF Student Riding Cup klassen, som Sportsrideklubben Vallensbæk vandt med 72,572 & ( se her).

 

Sejr til Josefine Hoffmann i CDIPY Kür

I Helgstrand Denmark CDIOY freestyle klassen blev det igen til en solid dansk sejr, da Josefine Hoffmann på Hønnerups Driver suverænt vandt kür klassen med flotte 75,500 %. Andenpladsen gik til Svenske Sofie Andersson på Csi med 71,667 % og lige efter på tredjepladsen fulgte Caroline T. Elsner på Alskenz Firfod med 71,542.

 

Pigen Med Stigen blev Sophia Ludvigsen

Den sidste klasse i dag for de unge ryttere var Pigen Med Stigen CDIJ Freestyle, og det blev til et brag af en afslutning for de unge danske evipater der har gjort det ikke mindre end formidabelt her ved Equitour Aalborg. Det blev til danskere på alle de første pladser frem til 9. pladsen - bortset fra en enkelt svensker der klemte sig ind mellem danskerne på 6. pladsen i denne kür klasse. Samtlige 5 placerede af de 14 ryttere var således danske. Vinder blev Sophia Ludvigsen på Gørklintgårds Jericho der vandt med 71,250 %, foran Maja Juul på grosse Freude med 70,084 %, Anne Sophie G. Sørensen på Carniro Mandoe til 69,834 %, Ditte Kvistgaard på Diviana til 69,709 % og Camilla Sørensen Olesen på Doerr's Nevil til 69,334 %.

 

Blandet dansk 1. afdeling af Nations Cup

Hvad de unge præsterede til fulde, nemlig flotte stabile præstationer, kunne de danske seniorer desværre ikke leve op til i dagens første afdeling af Blue Hors FEI Nations Cup CDIO4* Grand Prix., som de tilstrømmende publikummer var kommet for at se som det store trækplaster i dag. Der var både højdepunkter, dramatik og lavpunkter i dagens konkurrence til de danske seniorer, der foruden rutinerede ryttere bestod af 2 meget rutinerede heste og to relativt unge talentfulde heste.

 

Rikke svane var første dansker på banen på hendes egen kårede og særdeles rutinerede trakehner hingst Finckenstein Tsf. Det blev imidlertid til lidt småfejl i programmet i dag og ekvipagen levede ikke op til deres vanlige niveau i dag, men leverede et tilfredsstillende resultat med en score på 67,609 %.

 

Næste dansker på banen var Anna Zibrandtsen på den tidligere hollandske OL-hest Arlando, og de så længe rigtig godt ud, og dommerne kastede lovende point af sig. Arlando bed sig desværre i tungen, der synligt blødte. Dommerne trak kortet og Anne og Arlando blev desværre diskvalificeret.

Alle danske publikummer satte derefter deres lid til de to resterende ryttere der begge på unge heste har gjort det formidabelt i den seneste tid.

 

Danmarks unge dressurdronning Cathrine Dufour på den supertalentfulde Bohemian var næste danske ekvipage på banen. Den blot 8-årige Bohemian har allerede vist stor kvalitet og talent for de svære øvelser og har også vist sig relativt nervefast til trods for sin unge alder og manglende rutine. Men i dag gik det galt. Bohemian var ikke tilpas på banen og virkede ukoncentreret og trykkede sig. Det kostede dyrt i dag i de øvelser, hvor Bohemian ellers allerede har vist sig at kunne høste mange point, og det blev en kamp for Dufour at berolige Bohemian og få hesten rigtigt frem. Det blev til skuffende 65,717 og en samlet 12 plads til Dufour og Bohemian.

 

Oprejsningen til det danske Nations Cup hold kom med dagens sidste danske ekvipage Daniel Bachmann Andersen på den 10-årige Blue Hors Zepter, der i dag nærmest var flyvende selvsikker, og virkede rigtig godt tilpas under Daniel. Det blev til et virkeligt overbevidende og sikkert ridt, hvor øvelserne bare flød. Dommerne var lige så begejstrede som tilskuerne for Daniel og Zepter høstede 76,217, som blev til en suveræn individuel sejr til ekvipagen, med hollandske Emelie Scholtens på en individuel andenplads og Svenske Therese Nilshagen på tredjepladsen.

 

Danmark foreløbig 3'er i holdkonkurrencen

Det lykkedes hermed ikke danskerne i første omgang at sætte svenskerne til vægs som de havde håbet på, da svenskerne lig sidste Nations Cup dyst, leverede et særdeles godt stabilt resultat (se her) og lagde sig i spidsen for konkurrencen med 215,695 point. Holland lagde sig ind på en foreløbig andenplads med 209,675 point og Danmark ligger på en foreløbig tredjeplads med 209.543.

 

Da Anna og Arlando desværre blev diskvalificeret i dagens klasse på grund af tungebid, betyder det desværre også at de er ude af Kür klassen i morgen. Det betyder at de tre øvrige danske ekvipager alene kan repræsentere Danmark i morgen, og hermed alle skal ride op til deres bedste, hvis de skal gøre sig gældende.

 

Se dagens respektive klasser og resultater her

 

Billede

 

Lørdag stod på Nations Cup i dressur og en masse andre dressurklasser. De unge danske ryttere gjorde det igen fantastisk med flere sejre og flotte placeringer, mens det blev til en blandet dansk dag for dressur-seniorerne i Nations Cup, med et enkelt dansk højdepunkt, men også drama og en ærgerlig dansk diskvalifikation. Her ses Cathrine Dufour på Bohemian (Arkivfoto: Jp-Photo.dk)


Tilføjet d. 26-05-2018 kl. 23:28 af i kategorien Ridesport.

Seneste relaterede nyheder
29-04-19 Springryttere udtaget til Equitour Aalborg
22-09-18 DM i dressur og paradressur til Equitour Aalborg
25-05-18 Flere danske sejre i Equitour Aalborg
25-05-18 Spændende torsdag ved Equitour Alborg
24-05-18 Fuld fart på Equitour Aalborg!
19-05-18 Danmark foreløbig 2’er i Nations Cup – individuel sejr til Dufour
06-06-17 Total dansk triumf i Nations Cup
05-06-17 Dansk drømmestart for seniorene i Nations Cup
03-06-17 Opgør mellem Kasprzak og Dufour i Ålborg
06-05-17 Dressurholdet til Equitour Aalborg er udtaget


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider