Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Flere danske sejre i Equitour Aalborg

Endnu en spændende dag under en bagende høj sol i ved Equitour i Aalborg, men masser af god og seeværdig dressurridning, hvor de danske ekvipager igen gjorde sig positivt bemærket, og publikum fik lejlighed til at nyde en række fine freestyle klasser løbet af dagen, hvor højdepunktet var Severo Lopez på Deep Impact 3

 

Dansk dominans i dagens første junior klasse

Fredagen startede ud fra morgenstunden med Dressurens Venner CDIOJ Freestyle klassen for juniorer, og igen i dag blev det til en dansk sejr i dagens første klassse.

 

Igen i dag viste unge Sara Aagaard Hrym igen storstilet form på Skovborgs Romadinov, og hun sikrede sig sejren i Dressurens Venner i küren, ligesom hun gjorde det i går torsdag i Dressurens Venners CDIOJ. Med76,917 % fik hun en særdeles komfortabel sejr foran norske Mathilde Merethe Klasesson på den danskavlede Sandbaeks Rio EL med 73,875 %. Den dygtige unge danske rytter har taget springet fra pony klasser i fin stil, og har allerede høstet flere internationale sejre med Skovborgs Romandinov. Sejren i dag var alene hendes tredje i træk ved Equitour Aalborg. Tredjepladsen gik tillige til Danmark. Det blev Laura Jarlkvist Rasmussen på Aatoftens Dornier der sikrede sig tredjepladsen med 73,584 %.

 

 

Frederikke vinder på pony kür på Gee Gee

Dagens næste dressurklasse var Helgstrand Dressage CDIOP Freestyle - altså ponyrytternes kür, hvor der kun var en enkelt dansk ekvipage med. Men det gør knapt så meget, når kvaliteten til gengæld er helt i top. Det blev nemlig til endnu en dansk sejr, da Frederikke Gram Jacobsen på Gee Gee 2, i fin stil red sig ind på førstepladsen med flotte 74,625 %. Endnu en klasse med en flot placering til denne ekvipage ved Equitour Aalborg. De næste fire plader i klassen blev besat af svenske ryttere.

 

Hollandsk sejr i DK Company CPIP Freestyle

I DK Company CPIP Freestyle var der 15 ekvipager til start, heraf var de 12 danske. Der var derfor på forhånd lagt op til total dansk dominans i denne klasse, og forventninger om en dansk sejr, men sådan går det ikke altid. De nationale ekvipager måtte nemlig alle se sig overhalet indenom af hollandske Senna Evers på Majos Cannon, der leverede et flot ridt og snuppede sejren i klassen med 74,225 %, foran en lang stribe på ikke mindre end 12 danske ekvipager. De efterfølgende ekvipager lå særdeles tæt og andenpladsen gik til Alexander Yde Helgstrand på Claire 138, der red til 73,375 %, mens Maja emilie Leth red næsten lige op med Alexander og scorede 73,334 %. Ellen Bruun på Strutze's Masterpiece sikrede sig en fjerdeplads med 73,125, og de efterfølgende 9 danske ryttere lå indenfor ganske få procenter fra første til sidste ekvipage.

 

Severo og Deep Impact. vinder Chedi Residence CDI'3 Freestyle

Sidst på eftermiddagen blev dagens første klasse for seniorer skudt i gang, nemlig Chedi Residence CDI'3 Freestyle. Den trestjernede klasse havde ingen danskere til start, men blev alligevel vundet af en hjemmebane rytter, nemlig spanske Severo Juardo Lopez, der fremviste et formidabelt kür program på Deep Impact 3. Det var et program der både havde spændende utraditionelt sammensatte elementer, og samtidig repræsenterede meget høj sværhedsgrad, der blev redet med stor energi. Det var et program med svære øvelser der appelerede til tilskuerrækkerne og vagte begejstring blandt publikum, og den populære spanier blev til sidst i programmet klappet op af midterlinjen. Det blev til 78,600 % fra dommerne til Severo og Deep Impact, og en komfortabel sejr i klassen. Andenpladsen gik til tyske Kathleen Keller på San Royal 3 der høstede 76,050, og med hollandske Emmelie Scholtens på Desperado med 75,550 % på tredjepladsen. Holland satte sig også på de følgende placeringer.

 

Dansk dominans i Ferd Grand Prix Special klassen

Dagens sidste klasse på dressurbane 1, var endnu en senior klasse, nemlig Ferd Grand Prix Special præsenteret af Almindelig Brand, hvor der igen var danske ekvipager på de første pladser. Det blev til en sejr til betina Jæger på Mane Stream Belstaff med 71,532 %, mens lone bang Larsen og Bakkely's Onandt blev 2'er med 70,128 % og Helene Melsen på Trakehneren Aston Martin sikrede sig tredjepladsen. Der var dog kun fire ekvipager til start i denne klasse.

 

Almased Dressage Amateurs

På bane 2 sluttede en konkurrencespækket fredag eftermiddag med Almased Dressage Amateurs konkurrencerne.

 

Almased Dresage Amateurs Bronze (Int II) blev indtaget af danskerne, der sikrede sig samtlige tre første pladser. Rikke Dupont på Frizeck 2 vandt klassen med 69,608 %, Stinna Foldberg og Folbergs T fulgte op på andenpladsen med 66,765 %, og Jeanette Larsen på Skjoldgaard Rubial-VO blev tre'er i klassen med 66,373 %.

 

Almased Dressage Amateurs Gold tour (GP) havde blot 4 startende ekvipager, en schweizisk og tre danske, men det blev Schweiz der løb med sejren i klassen. Med 66,667 % Sikrede Andriana Viebrock sig sejren i klassen på Quibelle 12, foran Laila Wittendorff Petersen på hingsten Elvis med 63.913 % og Henriette Boe Mortesen på Mitchell Imhoff på tredjepladsen med 63,406 % og Helene Elisabeth sloth på Webber på fjerdepladsen.

 

Nations Cup starter lørdag

I morgen lørdag venter endnu en dejlig dressurspækket dag, hvor bl.a. afviklingen af Nations Cup skydes igang med afvikling af første afdeling. Danmark skal starte som næstsidste hold og startsrækken af danske ryttere ser ud som følger: Rikke Svane med Finckenstein TSF, Anna Zibrandtsen og Arlando, Cathrine Dufour med Bohemian og Daniel Bachmann Avores Andersen og Blue Hors Zepter. Det meldes at det danske hold er i topform og håber på revance over Sverige fra den seneste turnering i Frankrig tidligere på måneden, hvor Danmark fik enandenplads efter vores naboland Sverige (se her)

 

Konkurrencerne kan i Danmark ses via livestreaming på Zibra Sport, mens de udenlandske seere kan følge med på FEI TV.

 

Se resultaterne fra dagens dressur konkurrencer her

 

Billede

 

Endnu en spændende dag under en bagende høj sol i ved Equitour i Aalborg, men masser af god og seeværdig dressurridning, hvor de danske ekvipager igen gjorde sig positivt bemærket, og publikum fik lejlighed til at nyde en række fine freestyle klasser løbet af dagen, hvor højdepunktet var Severo Lopez på Deep Impact 3 på billedet (Arkivfoto)


Tilføjet d. 25-05-2018 kl. 23:30 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
29-04-19 Springryttere udtaget til Equitour Aalborg
22-09-18 DM i dressur og paradressur til Equitour Aalborg
26-05-18 Højdepunkter og nedtur med diskvalifikation
25-05-18 Spændende torsdag ved Equitour Alborg
24-05-18 Fuld fart på Equitour Aalborg!
06-06-17 Total dansk triumf i Nations Cup
05-06-17 Dansk drømmestart for seniorene i Nations Cup
03-06-17 Opgør mellem Kasprzak og Dufour i Ålborg
06-05-17 Dressurholdet til Equitour Aalborg er udtaget


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider