Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Spændende torsdag ved Equitour Alborg

Der var masser af sol, varme og aktivitet over det nordjyske ved Equitour Aalborg, på en torsdag, hvor der blev høstet flere flotte sejre til de danske dressur ekvipager, og hvor særligt de unge ryttere var i vælten. Severo på Deep Impact tog sejren i Grand Prix, der var dagens eneste klasse for seniorerne

 

Stor aktivitet, varme og sol over Ålborg

Det summer af aktivitet i Nordjylland ved det store internationale stævne Equitour Ålborg, hvor torsdagen under den bagende sol, der til trods for høje temperaturer bød på masser af flot dressur på På Röwer & Rüb dressurstadion. Her blev der igen i dag redet på to baner med simultan afvikling af dressurkonkurrencerne på visse tidspunkter af dagen.

 

I alt ni klasser blev det til, og igen i dag var det primært de unge ryttere der var i vælten, mens seniorerne så småt går i gang fredag og skal i kamp hen over weekenden.

 

Dansk dominans fra morgenstunden

Morgenstunden startede ud med total dansk dominans på Equitour Aalborg's anden dressurdag, idet det blev til dansk sejr, og hvor ligeledes anden- og tredjepladsen blev besat af dansker ekvipager. Det var ungrytteren Malene Aborg på Quantico Nexen der tog sejren i Nathalie Horse Care CDIY for ungryttere med 69,020 %, Sandra Aagaard Hyrm på Florett AS indtog andenpladsen, og Amalie Aasted på Hyrm, blev tre'er med henholdsvis 68,873 % og 68,382 %.

 

Dansk sejr i Zibra Sport CDI U25

Næste klasse på samme bane var Zibra Sport CDI U25, og her blev der tæt kamp om de første placeringer. Konkurrencen blev rigtig tæt mellem de førende ryttere, som den også var tilfældet onsdag, men i dag blev fortegnet byttet rundt mellem de to førende ryttere. Det blev således til dansk sejr til Helgstrand rytteren Victoria Vallentin på Ludwig der Sonnenkoenig med 72,137 %, mens svenske Marina Mattsson på Quartermain, i dag måtte tage til takke med andenpladsen med 72,094 %.

 

 

Svensk sejr i Helgstrand Denmark CDIOP

Helgstrand Denmarks klasse for ungryttere blev vundet af svenske Ebba Kjellberg på den dansk avlede hest Bøgegaardens Limbery, men sejren var ikke utvetydig, da bedømmelserne var præget af nogen uenighed mellem dommerne, varierede mellem en første og en sjetteplads til danske Karoline Rohmann som vinder på Noosa melody. Det blev dog slutteligt til 70,588 % til Karoline og 70,931 % til Ebba Kejllberh, og hermed blev det til svensk sejr i klassen.

 

Hollandsk sejr dagens intermediere I

I dagens Helgstrand Dressage Intermediaire blev det igen til et dansk / hollandsk opgør, hvor kampen om sejren stod mellem Danielle Heijkoop og danske Marianne Yde Helgstrand. Til trods for et fint dansk ridt måtte Marianne på Super Mario igen i dag slå sig slået af den hollandske toprytter Danielle Heijkoop på Daula, der opnåede en score på 73,00 % mod danskerens 71,735 %.

 

Dressurens Venner - total Dansk dominans

I dagens Dressurens venner CDIO for juniorer, blev det til gengæld til ren dansk dominans i et tæt internt opgør, men hvor de tre deltagelse danske ekvipager tog sig af de førende placeringer i klassen. Det blev Sara Aagaard Hurm på Skovborgs Romadinov der vandt klassen med 70,441 %. Laura Jarlkvist Rasmussen på Aatoftens Dornier sikrede sig andenpladsen med 70,196 %, og Anne Maarbjerg Piechnik tredjepladsen på Dirks Dibsi blev 3'er med 69,951 %.

 

Dansk sejr i CDIO for ponyer

I dagens Helgstrand Dressage CDIOP klassen blev det igen til dansk sejr, hvor Alexander Yde Helgstrand og Adriano B gentog deres flotte præstation fra gårsdagens holdkonkurrence.

Det blev derfor Alexander Yde Helgstrand på Adriano B, der vandt klassen i magelig afstand til næste rytter i feltet norske Madelen Olsen på Schermeer's Hof Simba der opnåede en score på 70,135, og tredjepladsen gik til svenske Wynja Eriksdotter Rubin på Wacos Rache MV, mens endnu en dansker Frederikke Gram Jacobsen på Gee Gee 2 indtog fjerdepladen i konkurrencen.

 

Severo sejrer i dagens eneste klasse for seniorer

Dagens helt store tilløbsstykke var også dagens eneste klasse for seniorer Skibby HC CDI3* Grand Prix klassen, som var dagens store tilløbsstykke, hvor fem af de 13 startendende ekvipager var danske. Det blev imidlertid ikke til dansk sejr i klassen men derimod til spansk, da vores 'halv-dansker' Severo på Deep Impact 3 tog sejren på hjemmebane i det nordjyske, men da Severo naturligvis stiller op for Spanien, blev det således til spansk sejr i klassen.

 

De efterfølgende to pladser gik til tyske Kathleen Keller på San Royal 3 med 71,783 og Emmelie scholtens fra Holland på Desperado til 71,392 %.

 

Bedste danske rytter blev således Betina Jæger på Mane Stream Belstaff på en fjerdeplads, og med Lone Bang Larsen på Bakkely's Onandt og Helene Melsen på Aston Martin på henholdsvis femte og sjettepladsen.

 

Alle resultater fra torsdagens konkurrencer kan ses her

 

Billede

 

Der var masser af sol, varme og aktivitet over det nordjyske ved Equitour Aalborg, på en dag hvor der blev høstet flere flotte sejre til de danske dressur ekvipager, hvor særligt de unge ryttere var i vælten. Severo på Deep Impact tog sejren i dagens Grand Prix, der var dagens eneste klasse for seniorer

 


Tilføjet d. 25-05-2018 kl. 07:32 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
29-04-19 Springryttere udtaget til Equitour Aalborg
22-09-18 DM i dressur og paradressur til Equitour Aalborg
26-05-18 Højdepunkter og nedtur med diskvalifikation
25-05-18 Flere danske sejre i Equitour Aalborg
24-05-18 Fuld fart på Equitour Aalborg!
15-03-18 Fiontini bliver i DK - OL-hest til Severo!
11-03-18 Fiontini og Severo under magisk stjernehimmel
06-06-17 Total dansk triumf i Nations Cup
05-06-17 Dansk drømmestart for seniorene i Nations Cup
03-06-17 Opgør mellem Kasprzak og Dufour i Ålborg


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider