Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

EH Connery er gået bort

Den tyske elite trakehner hingst og DV fløjhingst Connery er gået bort i sit hjem Gestüt Hörem, hvor han igennem sin sportslige avlsmæssige karriere har haft til huse, siden han som føl blev opdaget og indkøbt til stutteriet

 

EH Connery en moderne sportsbetonet hingst

Trakehner hingsten EH Connery er stedt til hvile 20 år gammel på Hubertus Poll's Gestüt Hörem, hvor hingsten har haft til huse i hele sin sportslige og især avlsaktive karriere.

 

Den lysebrune og særdeles ædle og blodrige hingst (e. Buddenbrock / Caro Dame II /Caro as) blev spottet af Katrin Poll, og indkøbt til Gestüt Hörem, hvor han siden sin fravænning som føl i 1998 hos opdrætterne Gisela og Manfred Harder i Hamburg har hørt hjemme.

 

 

Fløjhingst i holdet af ældre hingste i Dansk Varmblod

Connery blev kåret ved årtusindeskiftet i år 2000 i det tyske Trakehner Verband, som en af de første sønner efter Buddenbrock, hvorefter han aflagde sin 30-dages test og kvalificerede til det tyske Bundeschampionat. Her sluttede han på en samlet 10. plads som 3-årig.

 

Connery blev tillige fremstillet til kåring i Dansk Varmblod i 2004 som, hvor han blev fløjhingst i holdet for 4-års og ældre hingste.

 

Beskeden sportslig karriere

Som ung blev han redet af Katrin Poll og Anna Sophie Fiebelkorn.

 

I 2012 blev det annonceret at hingsten delvist var solgt til Hubertus Schmidt i forhåbningerne om at Connery skulle opnå et gennembrud på FEI niveau, men det skete aldrig. Connery opnåede aldrig at blive uddannet over M-niveau og deltog kun i fire klasser i årene mellem 2008 og 2014. Han havde sin sidste konkurrence med Dorothea Paar i sadlen i Utzingen i maj 2014.

 

Avlsmæssig succes

Hvad Connery ikke fik mulighed for at vise af kvaliteter i sporten, viste han til gengæld i avlen, både i sit hjemland, men også hos de udenlandske avlere. Han har været flittigt benyttet af de danske trakehner avlere. Han er Bl.a. far til Årets Hoppe i det danske Trakehner Avlsforbund, Kaj Olesens Polka, ligesom han er far til et stort antal kvalitetsafkom Danmark i både sport og avl.

 

Trakhenerforbundet omtaler Connery som en klassisk forædler, der giver letfodethed og bevægelseskvalitet. Han var interessant afstamningsmæssigt, ikke blot i kraft af hans succesfulde far Buddenbrock, men også en stærk hoppestamme, hvor hans mormor Cornau er mor til den kendte elitehingst og ridehesteproducent Consul.

 

Han er far til 12 kårede sønner og 7 statspræmiehopper i Tyskland og en perlerække af andre højtpræmierede døtre. Hans mest berømte søn er uden tvivl trakehner hingsten Imperio, der blev Bundeschampionatsvinder og viceverdensmester ved UVM og tillige blev udnævnt som tysk reserve ved OL i Rio i 2016. Derudover er Connery far til UVM military-verdensmesteren Charlie Weld.

 

I tysk regi blev han far til 242 registrerede konkurrenceheste, ifølge St. Georg, og af dem er 12 succesfulde i S-dressur. Han er desuden registreret med mere end 100 afkom i Hestedata.dk

 

Elitehingst og Årets hingst

Connery blev på baggrund af sine afkoms succes i sporten og avlen tildelt prædikatet Elite hingst og i 2012 modtog han hædersbevisningen som Årets Trakehner Hingst i det tyske moderforbund Trakehner Verband.

 

Stod sin ejers hjerte nær

Der er ingen tvivl om at EH Connery stod sin ejer Hubertus Poll's hjerte særligt nær, der med disse ord gav sin hingst de sidste ord med på vejen:

"I to årtier har Connery givet os og vore avlere megen glæde, lykke og succes. Næsten på højdepunktet af sin karriere forlod Connery os i en alder af 20 år. Via sine afkom og særligt Imperio, har han skænket sig selv et langt minde, og gennem ham vil Connery være os nærværende i lang tid fremover"

 

Billede

 

Den tyske Elite trakehner hingst og DV fløjhingst Connery er gået bort i sit hjem Gestüt Hörem, hvor han igennem sin sportslige avlsmæssige karriere har haft til huse, siden han som føl blev opdaget og indkøbt til stutteriet (Arkivfoto: Hubertus Poll)


Tilføjet d. 05-04-2018 kl. 15:49 af i kategorien Avl.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
13-08-19 Trakhenerforbundets Elitedage er på trapperne
17-06-19 Freestyle retur i storform – dobbeltsejr på over 80%
25-05-19 Balkenhol mister sin top-hest Heuberger
20-03-19 Imperio bliver schoolmaster
28-01-19 Kaiser Milton - ingen avlstjeneste 2019
29-10-18 Belle Fleur Årets Trakehnerhoppe i Tyskland
28-09-18 Helbror til WEG guldvinder på auktion
14-06-18 Deltag i trakehnernes hoppekåring og sommerstævne 2018
07-03-18 Jovian og Helium begejstrer i Verden
28-02-18 Ny hovedsponsor til TAF


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider