Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Russisk sejr i Hernings sidste klasse

Russiske Inessa Merkulova på Mister X sejrede endnu engang ved Dansk Varmblods Hingstekåring, da hun med sin kür til russiske toner sikrede sig endnu en førsteplads i den trestjernede CDI HELGSTRAND DRESSAGE Grand Prix Kür

 

Grand Prix Kür'en er 'Grand finale' i Herning

Det var dressuren, der som vanligt afsluttede Dansk Varmblods Hingstekåring for året, med arrangementets sidste indslag, i form af den altid seværdige og underholdende Grand Prix Kür klasse i internationalt format, da der er tale om en trestjernet CDI.

 

Denne klasse er altid spændende at følge i Herning, da den er kronen på de mange dagens dressur ved hingstekåringen, hvor de bedste ekvipager fremviser det bedste de har lært, og hvor de har muligheden for at kombinere både deres program og deres musik, så det netop får den enkelte ekvipage til at vise netop de elementer som de specifikt excellerer i.

 

 

Klassen bestod at et internationalt felt på i alt 13 ekvipager, heraf knapt halvdelen danske. Men ligesom i fredagens Grand prix klasse, hvor der var spænding om placeringerne og danskerne lå godt til langt henne i konkurrencen ( se her), så blev det alligevel igen til russisk sejr.

 

Daniel og Olymbrio i spidsen - men igen overhalet

Som konkurrencen skred frem og i takt med at karaktererne steg for de ekvipager der havde været på banen, steg spændingen og temperaturen på tilskuerpladserne i Jyske Bank Boxen tilsvarende.

 

Ligesom i fredagens klasse, lagde Daniel Bachmann Andersen og Blue hors Olymbrio (Jazz / Olympic Ferro) sig i spidsen for konkurrencen, og med en samlet score på 75,775 %, virkede det lovende for en dansk sejr som punktum for 5 fantastiske dage.

 

Russisk sejr

Vores danske forventninger, blev dog nok engang overhalet taget indenom, med endnu en flot præstation fra russiske Inessa Merkulova med en flot præstation på hendes Mister X (e. Egeus). Med 78,495 % snuppede hun sejren fra danske hænder og hjembragte den i stedet til Rusland.

 

Dansk andenplads til Bachmann og Olymbrio

Daniel Bachmann Andersen og Olymbrio måtte se sig slået, og henvist til andenpladsen, men blev samtidig den ekvipage, som måtte forsvare den danske ære, for tredjepladsen blev heller ikke dansk, og alene endnu en dansker Agnete Kirk Thinggaard på Atterupgaards Orthilia (Gribaldi / Donnerschlag) med 72,325 opnåede overhovedet en placering i klassen.

 

Tysk tredjeplads og australsk fjerdeplads

Tredjepladsen gik til Bernadette Brune på Lights Of Londonderry (e. Londonderry / Weltmeyer), med 73.600 %, og fjerdepladsen gik den i Europa bosiddende australske dressurrytter Kristy Oatley på du Soleil (e. De Niro / Caprimond)

 

Postyr ved præmieoverrækkelsen

Der opstod slutteligt lidt postyr ved præmieoverrækkelsen af denne afsluttende klasse, idet tyske Bernadette Brune - der jo opnåede en tredjeplads - ikke mødte op til præmieoverrækkelsen.

 

Normalt er dette ikke alene kutyme, men et ufravigeligt krav. Men at gøre en sag ud af dette ville være en ærgerlig afslutning på en fantastisk hingstekåring, så tyskeren fik lov til at opretholde sin placering, til trods for udeblivelsen.

 

Billede

 

Her er det danskfødte men nu svensk statsborger Per Sandgaard på Charmeur (e. Krak C /Gribaldi) under sin Kür. Ekvipagen blev sluttelig placeret som nummer 11 ud af 13 startende ekvipager ( Foto: Tine Lessèl)


Tilføjet d. 12-03-2018 kl. 19:45 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
21-03-18 Alle DV-hingste bestået 10-dages test
11-03-18 13 færdigkårede 4-års dressurhingste
11-03-18 27 hingste godkendt til afprøvning
11-03-18 Fiontini og Severo under magisk stjernehimmel
11-03-18 Varmblodspris til Dufour løfter taget i Boxen
10-03-18 Overvældende antal verdensklassehingste!
10-03-18 Du skal tackle dine udfordringer for at opnå succes!
10-03-18 Medaljehopper på sejrskurs!
10-03-18 Underholdende løse dressurheste
09-03-18 Russisk sejr i dagens Grand Prix


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider