Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Underholdende løse dressurheste

Der var en vis underholdningsværdi i fremvisningen af de 3-årige dressurbetonede hingste, der blev vist løse i hallen fredag eftermiddag, for de havde masser af overskud, som de lige skulle have udløst. Det gik til tider lidt vildt for sig, men hjælperne fik styret begivenheden på bedste vis

 

Løse heste fremvist

Ved Dansk Varmblods hingstekåring, præsenteret af Dansk Hesteforsikring, blev de dressurbetonede hingste fremvist løse for dommere og publikum i hallen, inden de skal have en fridag lørdag.

 

Der har været diskussioner om værdien af at se de unge hingste løse i hallen, fordi hovedparten af dem bruger lejligheden til at få brændt energioverskuddet af. Og når hingstene sådan "jerner" rundt på banen, så er det begrænset, hvad dommerne får ud af at vurdere hingstene, ligesom risikoen for skader er latent.

 

 

I år er man så gået tilbage til at vise hingstene i longe først på dagen, og siden vise dem løse. Banens opbygning er også ændret, så hingstene kan vendes i et otte-tal omkring to øer på banen. Det kræver dog nogle opmærksomme og dygtige hjælpere på banen, men dem har Dansk Varmblod heldigvis.

 

"Piskeførerne har gjort det godt. De har formået at holde ro på hingstene, så vidt det nu er muligt, men det er også rutinerede folk, der forstår at læse en hest" bemærker hingsteholder Esben Møller, Blue Hors. Han fortsætter: "Bunden er god, banen har en god størrelse, så dommerne kan få set det, de gerne vil".

 

Konstruktivt forslag

Skulle Esben foreslå en lille forbedring, så kunne han godt tænke sig, at kåringskommissionen giver besked, om hingstene er godkendt eller ej efter den sidste besigtigelse. Så det udelukkende er de godkendte hingste, der bliver vist ved afslutningen søndag. På den vis er kåringsstatus også kendt forud for auktionen lørdag.

 

Disciplinansvarlig tilfreds

Disciplinansvarlig for dressur, Bjarne Nielsen var også godt tilfreds med afviklingen af løsvisningen af hingstene. "Det gled ganske godt, selvom dressurhingstene generelt var lidt mere friske end springhingstene var det, da vi så dem løse efter løsspringningen. Men vi fik set det, vi ville".

 

Kilde: Herning Hingstekåring

 

Billede

Der var en vis underholdningsværdi i fremvisningen af de 3-årige dressurbetonede hingste, der blev vist løse i hallen fredag eftermiddag, for de havde masser af overskud, som de lige skulle have udløst. Det gik til tider lidt vildt for sig, men hjælperne fik styret begivenheden på bedste vis (Arkivfoto: JP-Photo.dk)

 


Tilføjet d. 10-03-2018 kl. 06:48 og sidst rettet den 10-03-2018 kl. 07:49 af i kategorien Avl.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
21-03-18 Alle DV-hingste bestået 10-dages test
12-03-18 Russisk sejr i Hernings sidste klasse
11-03-18 13 færdigkårede 4-års dressurhingste
11-03-18 27 hingste godkendt til afprøvning
11-03-18 Fiontini og Severo under magisk stjernehimmel
11-03-18 Varmblodspris til Dufour løfter taget i Boxen
10-03-18 Overvældende antal verdensklassehingste!
10-03-18 Du skal tackle dine udfordringer for at opnå succes!
10-03-18 Medaljehopper på sejrskurs!
09-03-18 Russisk sejr i dagens Grand Prix


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider