Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Overvældende antal verdensklassehingste!

Ved præsentationsklassen af dressurhingste ved Dansk varmblods Hingstekåring, blev der budt på et overflødighedshorn af exceptionelt stort antal moderne verdensklasse dressurhingste, i så stort et antal, at det for de fleste beskuere fra tilskuerpladserne i den propfyldte Boxen i Herning, virkede næsten overvældende og lettere uoverskueligt

 

Imponerende samling af hingste!

Det er som en særdeles kyndig og dygtig kommentator fuldstændigt i overensstemmelse med sandheden, når Bjarne Nielsen i sin indledning til dagens præsentationsklasse, at det var imponerende at vi kunne samle så mange verdensklasse heste på et og samme sted. Det blev mere sigende end de fleste nok havde sat sig for, inden de satte sig på tilskuerpladsender, for det blev et så stort overflødighedshorn af den ene tophingst efter den anden, at det på mange af de hesteinteresserede, som måske netop ventede på at kigge en bestemt hingst ud af dem alle, kunne virke næsten for overvældende.

 

Et felt på i alt 26 hingste var linet op, så der var nok at inspicere for publikum og kommentere for Bjarne Nielsen. Enkelte hingste blev vist alene på banen, andre blev vist med 2-3 hingste på banen samtidig.

 

 

Sezuan åbnede ballet

Først på banen var ikke mindre end den tredobbelte Verdensmester Sezuan e. Blue Horse Zack / Blue Hors Don Schufro) på banen med årets testrytter i Herning Patrik Kittel i sadlen til at åbne ballet. Sezuan ikke mindre end dansede rundt i boxen i Herning, under den kompetente kommentering fra Bjarne Nielsen.

 

Herefter kom tre avlshingste på forskelligt uddannelsesniveau på banen to Helgstrand hingste og en enkelt Blue Hors hest - alle i mørke farver, nemlig den 6-årige Ferrari (e. Foundation / Blue Hors Hotline), den 7-årige Blue Hors Farrell (e. Fürstenball / Dacaprio) og 8-årige Franklin (e. Ampere / Olympic Ferro).

 

Lovende unge hingste i en lind strøm

Den 4-årige Blue Hors Zackerey (e. Blue Hors Zack /Sandro Hit) og den 6-årige Atterupgards Botticelli (e. Benetton Dream / Caprimond), der blev nummer to i DV's unghestechampionat i Herning i 2017 gjorde herefter entre på banen efterfulgt af to 4-årige hingste på banen, nemlig Florist Enshøj (e. Floricello /Midt West Ibi-Light) og Jerveaux Baian (e. Ferdeaux / Jazz). Begge to fine funktionelle hingste med god skulderfrihed.

 

Tørveslettens Sylvester (Sezuan / Stedinger), der er 4 år gammel, og den 5-årige For Emotion (e. Foundation / Sandro Hit), kom herefter på banen. Ifølge Bjarne Nielsen, skal man se grundfunktionen i hesten når den er ung. Det betyder ikke så meget om volten er rund, men om hesten bruger sig selv rigtigt, og har fin form og balance.

 

Andreas Helgstrand på den 4-årige Jovian (e. Apache /Tango) og den 7-årige Grand Galaxy Win (e. Apache /Jazz)) redet af Severy Juardes Lopez, var næste heste på banen. Begge to ekstreme gangartsmaskiner på deres respektive uddannelsesniveau.

 

Og sådan blev det ved igennem den lange liste af hingste. Den ene mere imponerende efter den anden, og på alle stadier af deres respektive uddannelsesniveau.

 

Rivende udvikling har skabt den moderne dressurhest

Det afsluttende indtryk man som tilskuer fik var: sikken en udvikling i vore rideheste vi har gennemgået de senere år.

 

Fælles for samtlige de præsenterede hingste var moderne, letbenede typer med exceptionelle gangartsformåen, særdeles ridelige og letbenede typer, og selv til trods for individuelle forskelle på de enkelte hingste, tegnede et meget ensartet billede af, hvor lang vi er nået med at skabe en moderne og tidsvarende sportshestetype med fortrinlig mekanik og gangartsformåen.

 

Sikke en overvældende samling!

 

Billede

 

Først på banen i præsentationsrunden af dressurhingste, var ikke mindre end den tredobbelte Verdensmester Zesuan e. Blue Horse Zack / Blue Hors Don Schufro) på banen med årets testrytter i Herning Patrik Kittel i sadlen til at åbne ballet. Zesuan ikke mindre end dansede rundt i boxen i Herning. ( Foto: JP-Photo.dk)


Tilføjet d. 10-03-2018 kl. 23:45 af i kategorien Avl.

Seneste relaterede nyheder
09-03-19 Hingstepræsentation for de morgenfriske
21-03-18 Alle DV-hingste bestået 10-dages test
12-03-18 Russisk sejr i Hernings sidste klasse
11-03-18 13 færdigkårede 4-års dressurhingste
11-03-18 27 hingste godkendt til afprøvning
11-03-18 Fiontini og Severo under magisk stjernehimmel
11-03-18 Varmblodspris til Dufour løfter taget i Boxen
10-03-18 Du skal tackle dine udfordringer for at opnå succes!
10-03-18 Medaljehopper på sejrskurs!
10-03-18 Underholdende løse dressurheste


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider