Robert Vos vinder CSI*** Stutteri Ask Grand Prix

Lørdag eftermiddag blev det tid til den store CSI*** Stutteri Ask Grand Prix 150 cm i Boxen. Hallen var godt fyldt og stemningen var forrygende, i takt med at rytterne kom igennem banen. Der gik sus igennem publikum når det gik godt, men også når der undervejs skete ting og sager.

Det lykkedes i alt 7 ryttere at ride den svære Grand Prix fejlfrit i hovedrunden. Lige til en start så det ud til, at mange ville ride banen fejlfrit, da hele tre ryttere var fejlfrit indenfor de første ryttere. Men hurtigt skulle det vise sig, at der ville gå omkring 20 ryttere, før det lykkedes endnu en rytter at ride banen fejlfrit. Men mange ryttere lykkedes at ride en fantastisk tur - i disse størrelser, skal der ikke meget til før en om falder. En del ryttere valgte at udgå, efter deres heste havde revet lidt for mange bomme til rytteren smag.

Kun en enkel dansk rytter lykkedes i at ride banen fejlfrit, og det var Thomas Sandgaard med Nørremøllehøjs Ariel. Men inden han kom på banen, skulle der først en hollænder på banen.

Det var Robert Vos med Carat. En rytter, der er kendt for at kunne ride stærkt, og med en Ifor Willams trailer i sigte, var det heller ikke utænkeligt, at han ville forsøge at ride stærkt her.

Omspringningen startede med et langt stræk fra et til to, efterfulgt af den svære vending til trekombinationen, der nu var lavet til et dobbeltspring. Robert red alle vendinger der var muligt og i et højt tempo, så der var lagt meget pres på de resterende ryttere, efter Robert kom ind i tiden 34,18 sekunder, da tiden absolut så svær ud at slå.

Stående bifald kom der til Thomas Sandgaard, da han kom ind på banen. Der var ikke nogen tvivl om, at publikum rigtig gerne ville have at han red fejlfrit og hurtigt. Thomas red forbilledligt rundt, men han brugte lidt for langt tid rundt i vendingerne, selvom at han red dem alle sammen, som Robert også havde gjort. Det betød at han kom rundt med tiden 36,75 sekunder, men fejlfrit, og det gav et ordentligt bifald og tilråb fra publikum.

Så blev det tid til 18 årige Bonzai H med Helena Persson i sadlen. Hun lagde rigtigt hårdt ud med at ride langt og fladt fra nr. 1 til 2, men det kostede så også på spring nr. 3, da den faldt. Det samme gjorde udspringet af dobbeltspringet og også omspringningens næstsidste spring. Men det var også lige præcis det der er meningen med den linje til en start - giver man den hele armen, risikerer hesten at være blevet fald og river ned senere i omspringningen, hvor man ikke har tid til at få hesten på plads hvis man vil være hurtig. 37,35 sekunder blev den tid, Helena krydsede målstregen i med 12 fejl.

Holger Hetzel var næste med Legioner. Han holdt også et godt tempo mellem de to første, og fortsatte rundt i det høje tempo. Den sidste vending fik han rigtigt kortet af og var i højt tempo, så han fik indhentet noget af den tid, han havde brugt andre steder på banen. Han kom i mål med tiden 35,18 sekunder, og da den var fejlfri var det en foreløbig 2. plads og skubbede dermed Thomas Sandgaard ned på 3. pladsen.

Joao Victor Castro var næste med Quentin PJ. Han gav den maksimalt gas ned til nr. 2, men uden dog at få gjort hesten flad, så han lagde sig fra start i position til at kunne slå Robert vos' tid. Men han fik brugt for meget tid rundt på resten af banen, og selvom han også var hurtig rundt til den sidste var det ikke nok - tiden blev 35,77 sekunder og det rakte til en 3. plads inden de sidste ryttere skulle ind på banen.

Så blev det tid til fru Evi Bengtsson, der ville blive hurtigt efterfulgt af sin mand Rolf-Göran Bengtsson. Hun startede også godt ud, uden dog at være helt ekstrem. Men hun tabte muligheden for en sejr, da La Pasion de Caballo Ulika ikke kom fri med bagbenene over udspringet af dobbeltsprinet. Hun kom i mål med de 4 fejl og tiden 37,62 sekunder, og det betød hun lagde sig på en foreløbig 5. plads lige bag Thomas Sandgaard.

Så blev det tid til den sidste rytter. Hr. Rolf-Göran Bengtsson med holstener avlshingsten Crunch 3. Han ville gerne vinde denne klasse. Tempoet var højt mellem de første to, og han red godt rundt på de efterfølgende spring, hvor Crunch sprang helt fantastisk. Han var den hurtigste ved det næstsidste spring, men han fik ikke holdt vendingen godt nok til den sidste, og det kostede. Han måtte tage til takke med en 4. plads med tiden 36.04 sekunder - havde Crunch været med ham rundt til den sidste, så havde sejren højst sandsynligt været Rolf-Görans.

Det betød at det blev første rytter i omspringningen der kunne køre en Ifor Willams trailer med sig hjem. Holger Hetzel indtog 2. pladsen foran Joao Victor Castro på 3.pladsen. Rolf-Göran Bengtsson blev nr. 4 og det blev Thomas Sandgaard, der efter to super runder kunne indtage 5. pladsen.