Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Første indtryk: En flot årgang!

Så har tilskuerne ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning kunnet danne sig det første indtryk af den nye årgang 3-års hingste - og det er positivt. Der er tale om ikke mindre end en flot årgang!

 

Besigtigelsen af hingstene på fast bund

Publikum fik varmet hænderne efter mønstringen af flere af de dressurbetonede unghingste i dag i MCH Messecenter Herning, hvor Dansk Varmblods Hingstekåring præsenteret af Dansk Hesteforsikring for alvor er gået i gang, med besigtigelse af de unge hingste på fast bund.

 

Justering af afviklingen

Avlsledelsen har i år ændret på afviklingen, således at hingstene ikke er blevet mønstret en runde i hallen først, inden de går ind på de faste gummimåtter, der er lagt midt i hallen. Det har givet en mere rolig afvikling og knap så stressede unghingste, så et godt, nyt tiltag. Alligevel fik hingstene mulighed for at vise deres travbevægelse for publikum efter bedømmelsen på fast bund, da mønstrerne travede en omgang med de unge hingste.

 

 

Forskel på Spring- og dressurhingste

Det er jo ikke springhingstenes glansdisciplin, at trave rundt på ringen, alligevel kunne man konstatere, at flere af dem var ganske fornuftigt, taktfast og enkelte også smidigt travende. Ikke at travbevægelsen betyder noget for hingstenes mulighed for at opnå kåring, men som rytter er det da mere behageligt at lave dagligt arbejde på en hest, som også kan bevæge sig fornuftigt i trav.

 

Det kan nok være vi kom ud at sidde på stolekanten, da den første gangartsbetonede hingst travede ind i hallen. Schuberts Aston e. Bøgegårdens Alphabeat (opdr. Sara Kliver) bevægede sig herligt smidigt, elastisk og rummeligt ved siden af ejer Jørgen Schmidt. Det udløste også en klapsalve fra publikum, og så var vi ligesom i gang.

 

I alt 55 hingste i aktion

I alt 55 3-års og ældre hingste, som ikke tidligere har været fremstillet, har været bedømt her til formiddag. I eftermiddag skal de springbetonede hingste longeres, i morgen skal de løsspringe for anden gang under kåringen, mens de gangartsbetonede hingste skal longeres og gå løse i morgen.

 

Kilde: Herning Hingstekåring

 

Billede

 

Så har tilskuerne ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning kunnet danne sig det første indtryk af den nye årgang 3-års hingste - og det er positivt. Der er tale om ikke mindre end en flot årgang! (Arkivfoto; JP-Photo.dk)


Tilføjet d. 08-03-2018 kl. 16:04 af i kategorien Avl.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
21-03-18 Alle DV-hingste bestået 10-dages test
12-03-18 Russisk sejr i Hernings sidste klasse
11-03-18 13 færdigkårede 4-års dressurhingste
11-03-18 27 hingste godkendt til afprøvning
11-03-18 Fiontini og Severo under magisk stjernehimmel
11-03-18 Varmblodspris til Dufour løfter taget i Boxen
10-03-18 Overvældende antal verdensklassehingste!
10-03-18 Du skal tackle dine udfordringer for at opnå succes!
10-03-18 Medaljehopper på sejrskurs!
10-03-18 Underholdende løse dressurheste


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider