Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Fast bund og kåring - hvad er det?

Samtlige hingste til kåring i Dansk Varmblod de kommende dage skal torsdag bedømmes på fast bund af avlsledelserne - og hvad er det så, dommerne ser på, når hingstene skridter og traver på måtter inde i hallen?

 

Torsdag kl. 8,30 starter bedømmelsen af hingste til kåring på fast bund. Inde i hal E, Danish Computer Group Arena bliver der lagt en bane af gummimåtter ud midt i hallen, og her skal hingstene skridte og trave op mod dommerne, der står for enden af rækken af måtter.

 

Paraderunde

Hingstene har tidligere været mønstret en "paraderunde" i trav, inden de blev mønstret op ad den faste bund. Det har avlsledelsen ændret på i år. For at hingstene ikke "kommer op at køre" på travrunden er den blevet flyttet til efter hingstene har været til bedømmelse på fast bund. Den travrunde er ikke en del af bedømmelsen af hingstene, men udelukkende for at publikum kan få et første indtryk af hingstene.

 

 

Skridt og opstilling

Hingstene skal skridte op ad banen mod dommerne, stille op foran dommerne, hvorefter dommerne gør notater om hingstenes eksteriør, deres bygning. Når det gælder springhingstene, så er det avlsledelsens dommer Signe Wiese, som står for at løse den opgave, mens opgaven løses af talsmand for avlsledelsen Claus Hansen, når det er dressurhingstene det drejer sig om. Det er også første gang avlsledelsen er opdelt i to ved hingstekåringen: kåringskommissionen for dressur består af: Claus Hansen, Bjarne Nielsen og Johnny Sørensen, mens den i springning består af: Claus Hansen, Johnny Hansen, Signe Wiese og Bo K. Møller. Avlskonsulent Karina Christiansen deltager i samtlige bedømmelser.

 

Dommerne vurderer afviklingen af hestens bevægelse
Dommerne vurderer ikke kvaliteten af hingstenes bevægelse den første dag, her er deres fokus rettet mod, hvordan hingstene afvikler bevægelsen. Samtidig fokuserer dommerne også på hingstenes benstilling. Her får de støtte af dyrlæge Hans Schougaard, som man vil se gå en runde omkring hingstene og komme med sine observationer til dommerne i forhold til benstilling, hovform og hornkvalitet.

 

Kilde: Herning Hingstekåring

 

Billede

 

Samtlige hingste til kåring i Dansk Varmblod de kommende dage skal torsdag bedømmes på fast bund af avlsledelserne (Arkivfoto: JP-photo.dk)


Tilføjet d. 08-03-2018 kl. 08:39 af i kategorien Avl.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
12-03-18 Russisk sejr i Hernings sidste klasse
10-03-18 Overvældende antal verdensklassehingste!
10-03-18 Medaljehopper på sejrskurs!
09-03-18 Gratis inspiration og viden til hesteejere!
09-03-18 Dressurhingstene imponerer i Herning
08-03-18 Zhaplin suveræn vinder af Unghestechampionatets 2. afdeling
08-03-18 Første indtryk: En flot årgang!
08-03-18 Cliffhanger og Chinett Ask vinder af 1. afdeling af Unghestechampionatet
08-03-18 Springhingstene lagde godt fra start
06-03-18 Cathrine og Cassidy til hingstekåringen


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider