Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Jovian og Helium begejstrer i Verden

Den af Helgstrand Dressage indkøbte 4-årige KWPN hingst Jovian begejstrede publikum ved hingsteafprøvningen i Verden og blev den absolutte top-scorer i sin aldersklasse, mens den dansk avlede trakehnerhingst Helium opnåede afprøvningens næsthøjeste pointscore i 5-års klassen

 

Jovian blev dommer og publikum darling i 4-års holdet

Den 4-årige KWPN hingst Jovian (e. Apache /Tango), der er ejet af Helgstrand Dressage, og blev købt i oktober 2017 i Holland af en svensk ejer, blev dommernes og publikums darling ved årets unghingsteafprøvning i Verden i Tyskland, der løb af stablen i dagene den 2-3 marts 2018.

 

Den ekstravagante bevægelseskunstner Jovian var den eneste higst i 4-års holdet der scorede karakterer over 9 ved afprøvningen, og han opnåede den højeste karakter samlet på 9,01. Konkret fik han 9,5 i traven, 9,3 i galoppen, 7,5 for skridten, og 9,5 for ridelighed og 9.0 for generelt indtryk.

 

Den næsthøjest bedømte 4-års hingst blev den eksteriørmæssigt omdiskuterede Baden Würtemberger hingst Secret (e. Sezuan / St. Mortz). Her skal det bemærkes, at afprøvningen ikke tager eksteriørfejl med i betragtning. Hingsten opnåede 8.7 for trav, 9,2 for galop, 8,5 i skridt of 9.0 for ridelighed og generelt indtryk. Hingsten opnåede en samlet score på 8,88.

 

Tredje højst bedømte hingst blev Oldenburg hingsten Finest Selection (e. Follow Me / lauries crusador xx), med en total på 8,74 point. Finest Selection slog i øvrigt Secret i det seneste tyske Bundeschampionat.

 

 

5-års holdet med flot repræsentation af dansk avlet trakehner

Oldenburg hingsten For Final (e. For Romance / Dimaggio) blev den bedst performende 5-års hingst i gruppen af 11 deltagende hingste. For Final opnåede en samlet score på 8,2, med 8,3 i trav, 8,1 i galop, 8,5 i skridt og 8,0 for ridelighed og 8,2 for generelt indtryk.

 

Næsthøjeste samlede score ved årets hingsteafprøvning i Verden, gik til den med danske øjne interessante hingst, nemlig den i Skals af Alan Nielsen avlede og af Gestüt Staffelde's ejede renstammede trakehner hingst Helium (e. Millennium / Induc). Hingsten der allerede har givet anledning til stor opmærksomhed i såvel sporten som i den tyske varmblodsavl, opnåede en flot andenplads i 5-års holdet. Den smukke, sorte, udtryksfulde og racetypiske trakehnerhingst modtog bedømmelsen 8,0 for såvel skridt, trav, galop og generelt indtryk samt 8,5 i ridelighed.

 

Hanoveraneren Frescino (e. Furst Wilhelm / Don Frederico) indkasserede den tredje højeste pointscore i 5-års gruppen. Ligeledes sort, indkasserede denne hingst 8,4 for trav, 7,8 for galop, 8,3 for skridt, 8,0 for ridelighed og 8,2 for generelt indtryk.

 

Flere hingste faldt fra undervejs

Startlisterne i Verden var i år 2018 pakket fra starten af, men en del hingste faldt fra undervejs.

Tyve hingste endte med at deltage i testen, hvoraf 18 hingste fuldførte afprøvningen.

 

Janeiro Platinum (e. Sezuan) og Feinrich (e. Furst Heinrich / Donnerhall) udeblev fra fremmøde selvom de begge var tilmeldt afprøvningen.

 

Trakehnerhingsten Pac Man (e. Rheinklang x Latimer) blev trukket fra testen efter førstedagen og Don K (e. Don Nobless) blev endvidere udelukket, da den ikke var rengående på dagen.

 

Billede

 

Næsthøjeste samlede score ved årets hingsteafprøvning i Verden, gik til den med danske øjne interessante hingst, nemlig den i Skals af Alan Nielsen avlede og af Gestüt Staffelde's ejede renstammede trakehner hingst Helium (e. Millennium / Induc). Hingsten der allerede har skabt en del opmærksomhed i den tyske varmblodsavl, opnåede en flot andenplads i 5-års holdet (Foto: arkivbillede)

 


Tilføjet d. 07-03-2018 kl. 11:01 af i kategorien Avl.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
29-02-20 Helgstrand har 46 hingste med til Herning
28-01-20 Helgstrands Wellington-erhvervelse beseglet
15-01-20 Damgaard og Husbond går egne veje
27-12-19 Helgstrand erhverver pragtejendom i Wellington
18-12-19 Helgstrand stifter legat efter Maria's bøn om rideben
28-11-19 16 Helgstrand heste til Wellington
18-11-19 Helgstrand Dressage På DR2 nu
22-07-19 Helgstrand sender 13 ungheste til UVM i Ermelo
19-06-19 Simone Pearce's første CDI GP sejr
17-06-19 Freestyle retur i storform – dobbeltsejr på over 80%


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider