Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Sejrrigt tysk år 2017 - 6 af 10 pladser i top-10

Tyskland starter 2018 på en absolut 'high'. Tyskland sluttede 2017 absolut på toppen af FEI's verdensrangliste i dressur med ikke mindre en seks ud af 10 placeringer i top-10. Med på listen er dog tillige at finde vores egen Cathrine Dufour, foruden to svenske, og en enkelt amerikansk ekvipage

 

Suveræne tyskere

Tyskland starter 2018 på et absolut højdepunkt, hvor nationen viser skræmmende styrke, der indgyder respekt blandt de øvrige dressur nationer. Tyskland slutter nemlig som den absolut førende dressurnation i 2017, med hele 6 ud af 10 topplaceringer på FEI's verdensrangliste. Det er flere ekvipager siden 2009.

 

Isabell Werth og weihegold - næsten usårlige

Ingen tvivl om at verdensetteren Isabell Werth som den mest succesfulde dressurrytter nogensinde i historien, og med hele tre heste i Top-10, World Cup mester titlen fra Omaha og hele tre EM guldmedaljer i bagagen vejer tungt til Tyskland fordel, men derudover har nationen en række andre ekvipager, der ikke er til at komme udenom. Isabell Wetth ligger naturligvis først på FEI verdensranglisten i dressur på vidunderhoppen Weihegold.

 

 

Sönke Rohenberger og Cosmo - over 90%

Sönke Rohenberger på Cosmo præsterede at slutte lige efter Werth på andenpladsen, og præsterede som den blot femte ekvipage i verden at opnå en score på over 90 % i Grand Prix freestyle, hvor de blev 2'er efter Isabell Werth på Weihegold ved europamesterskaverne.

 

Werth selv ligger tillige på tredjepladsen med Emilio, der er rykket op ad listen fra starten af året, hvor de lå på en ottende plads.

 

Eneste amerikaner - Laura graves på Verdades

På fjerdepladsen findes den første ikke tyske rytter, nemlig populære amerikanske Laura Graves på hendes egen hollandske vallak Verdades, som har været placeret så højt som på anden pladsen i en enkelt måned hen over sommeren 2017. De har ligget i top-10, de seneste to år.

 

Ekvipagen er den eneste der har slået Isabell Werth på Weihegold siden 2016 olympiaden i Rio, mens vores egen Cathrine Dufour tillige har slået Isabell Werth ved sæsonens første World Cup stævne i Herning, dog ikke på Weihegold men på Don Johnson, som er Werths tredje hest på top-10 listen.

 

Cahrine Dufour og Cassidy verdens femte bedste

Nummer fem på listen er da også danske Cathrine Dufour på Atterupgaards Cassidy, der gjorde det fantastisk ved bl.a. EM i Götheborg i sommers, og som nævnt ved World Cup stævnet i Herning i efteråret 2017.

 

Parret har stabilt klatret op ad listen gennem hele 2017, og det bliver spændende at se hvad de kan byde på i 2018.

 

Isabell Werth ser vi så igen på sjettepladsen med Don Johnson, den hest som Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy sejrede over ved World Cup stævnet i Herning.

 

Dorothee Schneider og Sammy Davis Jr på 7-pladsen

Testrytteren ved Hingstekåringen I Herning 2017, Dorothee Schneider på hesten Sammy Davis Jr. og den femte tyske ekvipage blandt verdens top-10 bedste dressurekvipager. Dorothee Schneider var rangeret på en tredjeplads i slutningen af 2016, men på en anden hest, nemlig hende OL team medaljehest Showtime, men ligger altså med udgangen af 2017 på 7. pladsen på Sammy Davis Jr.

 

Første svensker på ottendepladsen

Herefter følger dygtige svenske Patrik Kittel på Deja, som den første af de to svenske ekvipager på listen, på en samlet ottendeplads.

 

Sjette og sidste tysker - Helen Langehaenberg på Damsey

Den sjette og sidste tyske ekvipage på top-10 listen er Helen Langehanenberg på Damsey, efterfulgt af den sidste svenske ekvipage på 10-pladsen nemlig Terese Nilshagen på Danro Weltino.

 

Ingen Britter eller hollændere i top-10

For første gang i lang tid har Storbritannien ingen ekvipager med på top-10 listen, hvor ellers Charlotte Dujardin har været et sikkert kort med Valegro, som nu er pensioneret.

 

Holland som normalt er en særdeles stærk dressur nation, glimrer tillige ved deres fravær på top-10 listen i 2017.

 

Den samlede top-10 liste

Den samlede top-10 liste ultimo 2017 ser således ud som følger:

  • Isabell Werth/Weihegold OLD GER
  • Sönke Rothenberger/Cosmo GER
  • Isabell Werth/Emilio GER
  • Laura Graves/Verdades USA
  • Cathrine Dufour/Cassidy DEN
  • Isabell Werth/Don Johnson FRH GER
  • Dorothee Schneider/Sammy Davis Jr. GER
  • Patrik Kittel/Deja SWE
  • Helen Langehanenberg/Damsey FRH GER
  • Therese Nilshagen/Danto Weltino OLD SWE

Se den samlede FEI verdensrangliste her

 

Billede

 

Tyskland starter 2018 på en absolut 'high'. Tyskland sluttede 2017 absolut på toppen af FEI's verdensrangliste i dressur med ikke mindre en seks ud af to placeringer i top-10. Her alle tiders mest succesfulde dressurrytter tyske Isabell Werth på hendes tredje top-10 hest Don Johnson, (foto: Jp-Photo.dk)


Tilføjet d. 03-01-2018 kl. 08:38 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
30-08-19 Kvantespring for Dufour og Cassidy
06-08-19 Isabell 3x og Daniel 2x i top-10
29-07-19 Bella Rose tager Weihegold’s 1-plads
01-07-19 Werth og Bella Rose vinder GP Speciale
12-06-19 Werth og Quantaz sikrer sig GP dobbeltsejr
08-05-19 Werth: Don Johnson pensioneres
01-05-19 Daniel 7'er på verdensranglisten og bedste mand!
08-03-19 Dufour publikum magnet
21-02-19 Dufour glæder sig til UCH
05-02-19 Daniel har tre heste med i verdenstoppen


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider