Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Dufour i portræt interview

I en personlig og meget ærlig portrætdækning af Cathrine Dufour, sætter det amerikanske hestemedie Dressage-News spotligt på den unge danske dressurrytter, forud for hendes deltagelse i Saab Top 10 konkurrencen i Stockholm, for at høre om den unge danskers vej til den internationale scene, under overskriften: stædig, i kontrol og succesfuld

 

En drøm på vej til opfyldelse

Cathrine Dufours drøm er at blive verdens bedste, og drømmen synes umiddelbart godt på vej, selvom der skal en del til at vippe verdens bedste af tronen. Men Cathrine Dufour er blot 25 år gammel, har fremtiden for sig, er determineret og stædig.Hun har allerede bevist at hun har hvad der skal til. Cathrine Dufour har til trods for sin unge alder allerede etableret sig som Danmarks bedste dressurrytter, og skabt opmærksomhed ved at sikre Danmark individuel bronze ved EM og to sejre ved sæsonens første World Cup stævne over verdensetteren Isabell Werth.

 

På baggrund af de flotte resultater er Dufour er netop blevet udtaget til at deltage i det præstigefyldte og højt doterede Saab Top 10 Dressage, der får præmiere under Stockholm International Horseshow i Globen i den kommende weekend, og det skaber naturligvis øget opmærksomhed i den internationale dressurpresse, der gerne vil tættere på den unge danske dressurkomet og finde kilden til hendes succes.

 

Stædig, i kontrol og succesfuld

Under overskriften: Stædig, i kontrol og succesfuld har det amerikanske on-line magasin Dressage-News.com, forfattet en portrætartikel serie om Cathrine Dufour.

 

I artiklen fremhæves Cathrines særlige relation til hendes 14-årige tophest Atterupgaards Cassidy, delt er de vokset op og har udviklet sig sammen, men det bemærkes også at Cathrine, lidt usædvanligt for en rytter på international topplan, er sin egen groom.

 

Cathrine beskrives som: "stædig og god til at micro-styre hendes hesteliv, men hun er tillige en god kommunikator, utroligt hårdtarbejdende, har en fantastisk form for humor, er loyal overfor sit hold, er helt nede på jorden, og har en ufattelig tørst på konstant at lære"

 

I artiklen bliver vi taget hele vejen igennem Dufours karriere, fra starten af hendes interesse for heste, til hendes medaljer ved EM for juniorer og youngrider championaterne, frem til hendes 2016 gennembrud ved OL i Rio, og hendes opsigtsvækkende hold sølvmedalje ved EM i år i Göteborg og to individuelle bronzemedaljer. Cathrine og Cassidy er for nuværende rangeret som 5. bedste ekvipage i verden, med de højeste scores nogen dansk ekvipage nogensinde har opnået, og så har hun netop tillige slået verdensetteren Isabelle Werth ved sæsonens første World Cup stævne på hjemmebane i Herning - hele to gange!

 

Cassidy skrækslagen over live stream skærme

Sejren over Isabell Werth på Don Johnson i Herning i efteråret 2017 har givet Cathrine blod på tanden, men hun tilkendegiver tillige at Cassidy nogle gange har sine egne ideer - han er bange for storskærme! Cassidy er ligeglad med scoringstavlerne på indendørsbaner, men når der er live stream skærme, er historien noget helt andet. Derfor har Dufour forsøgt at vænne ham til dem.

 

"Vi har virkelig trænet med skærmen", fortæller hun skælmsk. "Jeg har haft anbragt mit TV lige foran hans hesteboks i mere end et år, og han er ekstremt mange for det. Jeg har anbragt det i ridehallen, og han kan bare ikke lide det. Han er bange for det. Så jeg ønsker ikke at presse ham yderligere. Jeg prøver bare at undgå det"

 

Cassidy er en 'sød pony' på hjemmebane

Hjemme er Cassidy ellers ikke bange for noget, fortæller Dufour. "han er ligesom den sødeste pony. Hans hesteboks er åben næsten hele dagen og han står som at sige, øhh mad, kom herover"

 

Dufour beskriver Cassidy som en ekstrem positiv hest hjemme, og hun kan knapt huske at han har haft en dårlig dag. Han har en enormt positiv indstilling til sit arbejde, og er en super gentleman, selvom han har tænding. Han bliver ikke bange, kun når han er ude og starte, hvor han ikke bryder sig om store forsamlinger af mennesker og så lige storskærme.

 

Cassidy lever et liv som de fleste normale heste. Han bliver tillige redet ude to dage om ugen, til afveksling for at holde sig munter og glad. Det er i øvrigt den sammen metode som praktiseres af bl.a. det britiske Team Hester.

 

Om at finde en afløser for Cassidy

Dufour har som et af hendes mål udover at føre Cassidy til tops, at finde den nye afløser efter den 14-årige danskavlede vallak. Hun er særdeles fokuseret på at træne, købe og sælge heste for at tjene nok med penge for netop at kunne finde hesten. En pengestærk sponsor kunne også være en god hjælp, oplyser Dufour.

 

Selv om det var en kamp for bade hende og Cassidy at komme til Grand Prix niveau, mener Dufour det absolut er en god ting, at lære hesten trickene selv, fordi man kender den selv meget bedre end andre. Dufour har også drøftet dette med Isabell Werth, som heller ikke selv ønsker at købe en færdiguddannet Grand Prix hest.

 

"Det ville være rart at have endnu en Grand Prix hest, for at få lidt mere rutine i mine ben og lære en masse mere, I fremtiden, hvis det bliver muligt, vil jeg producere endnu en Grand prix hest. Jeg vil helt sikkert ønske at gøre det selv", udtaler Cathrine Dufour til Dressage-News.com.

For nuværende har Cathrine en 7-årig hest som hun deltager I lille tur med, og den skulle gerne blive klar til Grand Prix I 2018. Desværre ejer hun den ikke, og hun forventer at den vil blive solgt på et tidspunkt.

 

Stædig og målsat

Når Cathrine Dufour skal beskrive sig selv, tænker hun først og fremmest på ordet: stædig. "Hvis jeg ønsker at opnå noget, så går jeg virkelig efter det. Fx, da jeg gik i gymnasiet startede jeg forretningen op samtidig. Mange dage gik jeg i skole, og red til kl. 10 om aftenen, lavede mine lektier om natten, og gik i skole igen uden at sove. Så vis der er noget jeg ønsker at gøre, så gør jeg det bare."

 

Om hendes ambition om at blive verdens bedste siger Dufour: "Alle spørger mig om hvordan jeg kan blive nummer 1 i verden. Det er vanskeligt med Isabell, men du er nød til at drømme om det og så arbejde hårdt for at få det til at ske. Jeg ønsker at vide alt og kunne gøre alt med mine heste selv. Jeg har ingen groom til Cassidy. Jeg tager mig selv af ham hver eneste dag. Jeg har kendt ham i så mange år og mærker hans ben hver eneste dag, og jeg kan se på hans øjne hvordan han har det."

 

Stor opbakning fra forældre

"Jeg elsker at være en del af teamet. Jeg kan lide at have fuld kontrol og være i centrum for holdet. Jeg har ikke et stort hold, min træner, min mor og far og en rigtig god veterinær, så det er ikke at jeg har 10 personer der rider for mig".

 

Hun roser sine forældre I deres støtte af at Cathrine altid har fået lov til at tage sine egne beslutninger og I troen på at hun skal forfølge sine mål. I starten var hendes far hendes træner og hendes mor hjalp hende med hestene. Selv om Cathrine nu bor ca. 30 minutter fra forældrenes hjem, så besøger de hende hver eneste dag, når de er færdige med at arbejde i deres rengøringsfirma.

 

"De har altid lært mig at være selvstændig og have troen på det du gør, og samtidig forsøge at holde begge ben på Jorden" siger Cathrine om hendes forældre

 

Om at lære af andre

Dufour har overvejet at tage til Kyra I England I nogle måneder for at lære mere af hende, men hun ønsker at fortsætte sin træning med Rune, som udgør en del af hendes team og hun vil samtidig gerne være tæt på sin familie. "Du ved aldrig hvad der sker. Men jeg tror det ville være godt for mig og min fortsatte uddannelse at komme til en anden stald for at lære og se hvordan det fungerer. Jeg er selv om det hele hjemme, så det er helt sikkert at jeg ville få inspiration og virkelig lære noget af et andet team."

 

Cathrine Dufour, hvis hoved absolut ingenting fejler, har sat sine videre studier midlertidigt på hold. Selvom hun ved at hun vil bruge sit hoved på den ene eller anden måde, så har hun besluttet sig for at nyde Cassidy og sin succes for tiden. Cassidy har, hvis der passes på ham måske 2-3 år mere i sporten, og det vil Cathrine havde det meste ud af, og hun kan altid gå tilbage på skolebænken igen og læse på et senere tidspunkt.

 

Næste mål

Næste mål for Cathrine og Atterupgaards Cassidy er lige om hjørnet. Næste weekend er de nemlig inviteret til at deltage i præmieren af Saab Top 10 Dressage ved Stockholm International Horse Show der løber af stablen fra den 2-3 december, med den største præmie pool af alle til vinderne på 158.000 euro, og tilmed en bil (se her). En luns af den kage, ville være en solid økonomisk indsprøjtning til den unge danske dressurrytter, i hendes stædige jagt på at finde Cassidys efterfølger.

 

World Equestrian Games i den nyombyggede rideby i Tryon (se her) til september, er også et af Cathrines mål for 2018.

 

Se artiklen fra Dressage-News.com her

 

Billede

 

I en personlig og meget ærlig portrætdækning sættes spotlight på Cathrine Dufour, for at høre om den unge danskers vej til den internationale scene, under overskriften: stædig, i kontrol og succesfuld. Cathrine Dufour på Atterupgaards Cassidy ved årets først World Cup i Herning 2017 (foto: JP-Photo.dk)


Tilføjet d. 26-11-2017 kl. 17:56 af i kategorien Ridesport.

Seneste relaterede nyheder
29-09-18 Sejr til Dufour og Bohemian i Flyinge
11-07-18 Økonomisk OL-rygstød til Dufour
24-06-18 Fra ponytrav til ren ekstravagance!
23-06-18 Flot Clinic med Dufour og Natalie
27-04-18 Flot GPS sejr til Dufour og Bohemian
26-04-18 Dufour sejrer med Bohemian i Ålborg
10-04-18 Dufour og Bohemian sejrer med over 80%
11-03-18 Varmblodspris til Dufour løfter taget i Boxen
06-03-18 Cathrine og Cassidy til hingstekåringen
05-03-18 Ingen World Cup finale til Dufour


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider