Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Dufour publikum magnet

Dufour gav publikum masser af gode staldtips og råd med hjem, til de 3200 publikummer, da Danmarks dressur darling øste ud af sine erfaringer med træning af heste og udviklingen af rytteren ved torsdag aftens store dressur clinic i Herning

 

Lær af de bedste

Cathrine Dufours dressurkarriere startede ved lidt af en tilfældighed, men siden har den taget fart, og efter at hun først blev ramt af hestefeberen, har hun været seriøs, bearbejdsom og ikke mindst målrettet.

 

Dufour har studeret de bedste og luret eller suget deres træningstips til sig. Det har givet pote. Hun er allerede nu selv en af verdens bedste dressurryttere, og modtager undervisning af landstræner Nathalie zu-Sayn-Wittgenstein. Cathrine har ikke glemt sit ønske om at vide mere om dem, der er på toppen, for man har altid noget at lære. Hun er allerede selv yderst erfaren i at give clinics, men det var alligevel med lidt bævende ben, at hun sagde ja til så stor en event som torsdag aftens specialarrangement ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning, for det blev foran en af de store forsamlinger.

 

 

Fulde huse med 3200 tilskuere

Med 3200 tilskuere trak Cathrine Dufours clinic i Herning fulde huse, og det blev til en helt særlig aften i med den dobbelte EM-bronze medaljetager, der betegner sig selv som 'en bondepige med beskidte støvler fra Roskilde'. for hermed at lægge op til at hun vil sætte fokus på grundprincipperne i sin træning i aftenens indslag, med elever og egen ridning.

 

Læderstrop i sadlen

Første rytter i hallen var en rytter, som Cathrine ikke underviser, nemlig den 16-årige EM-ponyrytter Kristian Würtz Green på Bøgegårdens Santiago (e. Soliman de Hus), en tidligere avlshingst, som nu er kastreret og Kristians partner i juniorrækken. Kristian trænes af sin mor Mette og af Hasse Hoffmann.

 

Cathrine fortalte, at hun har lært af landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein at ride med en læderstop foran på sadlen. Den bruger hun, hvis hesten bliver lidt for frisk, hvis hun har behov for at støtte hesten uden at trække i den. Hun bruger den også, hvis hun har brug for hjælp til at komme godt ned i sadlen og ned omkring hesten.

 

Ro og kontrol

Dufour demonstrerede det samme princip med den anden rytter på banen Sanne Svendsen på Hannah Montana W (e. Blue Hors Doolittle/Sidney) Sanne er en rytter, som Cathrine har undervist de seneste 7 år.Parret debuterede sidste år i Grand Prix. Her demonstrerede de, hvordan man får ro, kontrol og fokus fra de vågne heste, som Cathrine også selv har nogle stykker af, og som hun elsker at arbejde med.

 

Ekvipagen viste flere changementer på andet spor på langsiden, hvor Cathrine understregede, at man skal tænke på at ride ind i en tunnel, når man laver et changement. "Hesten må ikke springe til den ene eller anden side", forklarede Dufour. "Og det kan man også bruge stroppen til at støtte hesten i". Samtidig opfordrede hun Sanne til at tænke lige frem, og hele tiden have hesten foran sig, på bagparten.

 

Det er OK at begå fejl

Cathrine var åben i forhold til at fortælle om problemer og udfordringer i træningen, og hvordan hun arbejder med det. Som hun understregede: Det gør ikke noget, at man laver fejl i træningen.


Cathrine var gavmild med rosen til både rytter og hest, og det var medvirkende til at gøre det til en positiv oplevelse for publikum, rytter og hest.

 

Bevar kontrol og ros hesten

Cathrine lagde megen vægt på at det handler meget om at bevare kontrollen over speeder og bremse som et mål til at få et godt samspil med hesten. Dufour demonstrerede, hvordan hun bruger helt små og korte skridt, hvor hesten slapper af afløst af at gå op i normalt arbejdstempo, som et middel til at få hesten til at fokusere på rytteren og samtidig ændre form og samlingsgrad.

 

Cathrine til hest
Cathrine kom slutteligt ind på banen med sin unge Grand Prix-hest Bohemian (e. Bordeaux/Samarant). Med ham viste hun hvordan hun arbejder i en lang "og kedelig" form i opvarmningen, og anvender temposkifte i gangarter og øvelser til at opnå smidighed, kontrol og fokus. Mange skridtpauser afløste de forskellige opgaver på banen, så hesten kunne genfinde pusten og slappe af i muskulaturen.

 

Tiljublende publikum

Publikum var begejstrede for Catrine Dufours clinic, og der var stor spørgelyst til slut fra publikum, hvor mange fik masser af gode staldtips med hjem og inspiration til både uddannelse af hest og rytter.

 

Billede

 

Dufour gav publikum masser af gode staldtips og råd med hjem, til de 3200 publikummer, da Danmarks dressur darling øste ud af sine erfaringer med træning af heste og udviklingen af rytteren ved torsdag aftens store dressur clinic i Herning. her ses Dufour på Bohemian ved en tidligere lejlighed på Flyinge (Arkivfoto)


Tilføjet d. 08-03-2019 kl. 15:28 og sidst rettet den 08-03-2019 kl. 20:29 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
13-03-19 Publikum-rekord i Herning
12-03-19 De vandt – and never gave up%!
10-03-19 De største stjerner og de unikke øjeblikke
10-03-19 Horsebo Smarties hædret
09-03-19 Tysk sejr i CSI2* Medium Tour
09-03-19 Årets Hingst 2019 i DV er Skovens Rafael
09-03-19 Nanna og Quarter Boy sejrer i Intermediare
09-03-19 Hingstepræsentation for de morgenfriske
09-03-19 40 år med DV ad ’memory lane’
08-03-19 Forrygende Grand Prix med stjernedrys


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider