Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Verdensklasse Dufour's hjemmebane sejr over Werth

Formidable Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy tog sejren i dagens Grand Prix klasse på hjemmebane i Boxen i Herning, og med flere 9- og 10 taller og en samlet score på næsten 80%, slog hun en stribe internationale topryttere i konkurrencen - ikke mindst dronningen over dem alle, verdensranglistens førende rytter Isabel Werth på Don Johnson

 

Dufour sejrer over Werth!

Stemningen kogte nærmest kogte over af jubel i Boxen i Herning i dag over middag i dag lørdag, da det var en realitet, at Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy (e. Caprimond / Donnerhall) havde opnået en overbevisende sejr i dagens Grand prix klasse, og hermed havde slået en stribe internationale topryttere og ikke mindst, den næsten helt uopnåedelige Isabel Werth.

 

Isabel Werth er ikke alene FEI verdensranglistens førende rytter med hesten Weihegold, men hun ligger tillige med netop Don Johnson som red hun i Grand Prix klassen i dag på 6. pladsen på verdensranglisten, lige foran netop Dufour og Atterupgaards Cassidy, som ligger på 7. pladsen, men hun havde også indtil i dag kunne fremvise den imponerende statistik af 17 ubrudte internationale Grand Prix sejre i træk, vel at mærke indtil klassen i dag.

 

Billede

Isabell Werth og Don Johnson efter et veludført ridt (Foto: JP-Photo.dk)

 

Dette vidner om størrelsen af Dufours og Atterupgaards Cassidy's sejr på hjemmebane i Boxen dag, og de måtte under hædersrunden efter konkurrencen tage en ekstra runde, da de stående ovationer og jublen fra de kogende publikumstande ingen ende ville tage. Dette er en historisk sejr, og en stor stor personlig trumf for den, evigt ihærdige, hårdt arbejdende og sympatiske unge danske verdensklasse rytter og et sikkert dansk bud på en kommende dressurkronprinsesse til tronen! Formidabelt godt gået Dufour!

 

En overbevisende dansk dressur kronprinsesse

Cathrine Dufour, der er kendt for at være nervestærk, må alligevel have piblet af nervøsitet indeni, for hun skulle igen dyste med verdensetteren Werth, denne gang på hjemmebane i Herning.

Isabell Werth havde som sidste rytter før Dufour sat niveauet for hvad en sejr skulle fordre, da hun med stor rutine og med et vanligt, sikkert og overbevisende ridt, havde lagt sig i spidsen for konkurrencen med 77,44%. Skræmmende, men ikke uoverkommeligt for den unge danske dressur prinsesse, der har gjort det så formidabelt og performet så stabilt på det seneste med hendes bedste hest Atterupgaards Cassidy.

 

Med stor elegance, og balletben som hørte han til på den Kongelige ballet, dansede Atterupgaards Cassidy sig stilrent og sikkert igennem programmet, øvelse efter øvelse. Der var en mættet og intens stemning blandt publikum på tribunerne og så stille, som kunne man høre en knappenål falde til jorden. Dette var hvad alle havde ventet på, og alle holdt vejret og krydsede hvad der krydses kunne.

 

For Catrine er det her hun befinder sig bedst, og det giver hende mentalt et enormt fortrin og stor modenhed til trods for sin unge alder. Hun har nerver af stål og fungerer godt under pres, så det er ikke så skræmmede for hende at bære forventningens pres og det faktum, at hun er oppe imod en skræmmende modstander. Heller ikke, at hele konkurrencen blev transmitteret live på landsdækkende tv. I en sport som netop dressur, er en stærk psyke hos rytteren af særlig stor betydning og en konkurrencemæssig fordel, for det betyder at du kan støtte din hest bedst muligt og hjælpe den optimalt, hvor andre ryttere har nok i at tøjle deres egne nerver.

 

Det var præcis det Dufour gjorde. Cassidy fik alt den fokus han skulle have for at præstere optimalt, og han viste hvad han kan, og var fuldstændig afslappet til trods for den intense stemning i hallen. Der hvor det tydeligst kunne ses, var på hans verdensklasse jordvindende og afslappede skridt, som også dygtige TV- kommentator Bjarne Nielsen igen og igen fremhævede, som en af de bedste i verden

 

Cathrine støttede Cassidy til at vise sig optimalt for det store hjemmepublikum, og han dansede igennem øvelserne som passage, piaffe og udførte sine overgange til perfektion, som blev belønnet af dommerne med tårnhøje point. Skridten fik flere 9-taller, 2'er changementerne udløste et 10-tal, og pointtavlen viste, at målet om at slå verdens ukronede dressurdronning Isabell Werth, hverken var hverken urealistisk eller langt fra opnåeligt. I slutningen af deres ridt det alle klart. Catherine og Cassidy stod til at vinde, og hallen brød efter ridtet ud i stor jubel og klapsalver.

 

Billede

Cathrine Dufour og Atterupgaards cassidy i fin stil (Foto: JP-Photo.dk)

 

Patrik Kittel sikrer sig tredjepladsen

Svenske Patrik Kittel sikrede sig med den imponerende og elegante Delaunay (e. Dr Doolittle / Feinbrand) sig tredjepladsen i klassen. De gennemførte et flot, særdeles harmonisk og fejlfrit program på med flere optimalt udførte øvelser, som bl.a. resulterede i konkurrencens første 9-taller. Særligt Piaffen var god, og ekvipagen opnåede slutteligt et resultat på 74,940.

 

De øvrige danskere

Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack (e. Rousseau / Jazz) endte på en samlet 5. plads i klassen som næstbedste danske ekvipage. De har gjord det rigtig godt ved konkurrencer på det seneste og det gjorde de også på hjemmebane i dag. De lagde sig i spidsen af konkurrencen inden klassens anden afdeling, med en samlet score på 73,980 % med et super flot ridt på den altid imponerende hingst, der blev godt fremvist, og viste rigtig gode øvelser af høj kvalitet.

 

Billede

En glad Daniel Bachmann Andersen på Blue Hors Zack efter et veludført ridt (Foto: JP-Photo.dk)

 

Agnete Kirk Thinggaard opnåede også placering i dagens klasse på Jojo Az (e. Ginus / Justboy) der med 71,42% opnåede en samlet 7. plads, til trods for en meget dyr fejl i 2'er changementerne, som Agnete selv efterfølgende påtog sig skylden for. Et ellers dejligt harmonisk og veludført program.

 

Anna Zibrandtsen på Arlando (e. Paddox /Mytens) blev første uplacerede ekvipage med 70,380 på en velfortjent 9. plads og sidste rytter blev Helene Melsen på trakehner vallakken Aston Martin (e. Monteverdi / Sixtus), der red til 68,200 % og en samlet 13. plads.

 

Se de samlede resultater fra klassen her


Tilføjet d. 21-10-2017 kl. 15:49 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
20-10-20 Dufour og Bohemian sejrede i FEI World Cup kür
05-10-20 Stærkt felt åbner FEI World Cup™ på Vilhelmsborg
21-09-20 Werth og Weihegold vinder tysk mesterskabsguld
06-09-20 DM-sejr og frieri på samme dag
05-09-20 Dufour og Cassidy i front af DM 2020
04-04-20 Dufour i top-10 med Bohemian
08-12-19 Werth og Emilio vinder Salzburg freestyle
09-12-19 Cassidy ikke klar til pension - verdens femte bedste igen!
01-12-19 Dufour og Cassidy dansede sig til ny rekord
22-07-19 Whauu for en 4.-plads til Dufour i kürfinalen i Achen


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider